Hoe gaan wij om met het gamegedrag van onze zoons?

by Tamara

Hier in huis zijn de tablets en de spelcomputers nogal oververtegenwoordigd. We hebben (komt hij, niet schrikken): 2 iPads, 1 Samsung tablet, 2 kindertablets, een Nintendo WII, een Nintendo NES, 2 Playstations en een Nintendo 3d XL. Nu moet ik ook heel eerlijk zeggen dat van al die spelcomputers alleen de PlayStation en de NES ook echt aangesloten zijn, want die worden het meeste gebruikt. Nu deel ik de laatste tijd wel regelmatig dingen over het gamen van mijn zoons. Mijn zoons zijn namelijk dol op computerspelletjes via bijvoorbeeld de PlayStation en heel af en toe mogen ze daar een nieuw spel op downloaden. (met internet van Telfort gaat dat lekker snel enzooo. Je hebt namelijk wel behoorlijk snel internet nodig nodig als je games wil downloaden.). Hoe wij omgaan met het spelcomputergebruik van de kinderen en wat voor spellen ze wel en niet mogen spelen? Dat vertel ik in deze blog! 

Hoe gaan wij om met het gamegedrag van onze zoons?

Laat ik allereerst maar zeggen dat, ondanks dat we een heleboel spelcomputers hebben, ze echt niet de hele dag mogen gamen en ook niet hele dagen met die dingen aan het spelen zijn. Het liefste bouwen ze namelijk gewoon hele steden na met hun Lego en spelen ze vervolgens hele verhalen na met zelfgebouwde robots en voertuigen. Maar, ze vinden het vooral als ze moe zijn van school heerlijk om af en toe even een spelletje te doen. Ze kijken niet zo graag tv en dit vinden ze wel heel leuk.

Het meeste maken ze gebruik van de PlayStation. Ze hebben hier een aantal spelletjes voor, waaronder spelletjes van Lego en onlangs hebben we Jurassic World Evolution voor ze gekocht. Van ons mogen ze geen agressieve spelletjes doen of spellen waarbij je echt mensen neer moet schieten. Kijk, ze spelen momenteel veel Lego Star Wars en hierbij moet je wel eens op je vijanden schieten, maar dat is meer op een kindvriendelijke manier ofzo? Ik vergelijk het maar met het verschil tussen een waterpistool en zo’n speelgoedpistool dat er levensecht uitziet en ook echt schietgeluiden maakt (daar mogen mijn zoons namelijk ook niet mee spelen).

Het tweede waar ze graag mee spelen zijn de iPads en de Samsung tablet die ik hier reviewde. Hier kijken ze dan wel af en toe Netflix op, maar ze spelen ook graag Hay Day! Ik heb dat zelf ooit eens gespeeld en had het spelletje nog op mijn iPhone staan. Daar hebben ze hem een tijdje op gespeeld en nu spelen ze het soms op hun tablets. Ze zijn er behoorlijk goed in moet ik zeggen! Want ze hebben hun vader inmiddels al ingehaald.

Dusja, mijn zoons zijn dol op gamen, maar dat wil niet zeggen dat we twee gameverslaafden in de dop hebben. Wat er nog op hun verlanglijstje staat? Eigenlijk een Nintendo Switch. Maar ik vind het stiekem wel genoeg met de spelcomputers! Haha.

 

Dit artikel is in samenwerking met Telfort tot stand gekomen.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

N 1 december 2018 - 08:55

Maar hoelang mogen ze concreet gamen? Vanaf een bepaalde tijd op de dag? Of zoveel tijd per dag? En zijn daar voorwaarden aan verbonden? Bijv. eerst minimaal een uur buiten spelen, dan pas mag er een scherm aan? Reken je de tv ook bij de totale schermtijd? Of zijn daar aparte regels voor?
Zijn er nog verschillen per kind?
Wij hebben de regels hier momenteel weer wat verscherpt. De PlayStation en de laptop mogen pas na 16 uur aan. Laptop max een halfuur per kind per dag (kookwekker erbij). TV alleen in overleg. Onze oudste jongens zijn 10, 8 en 8 jaar. Gelukkig zijn er momenteel ook weer dagen bij dat de laptop en de PlayStation helemaal niet aan gaan, ze kunnen gelukkig ook nog heel lekker spelen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.