Hoe doen die moeders dat toch?

by Tamara

supermom

Soms zie je ze wel lopen, moeders met een hele bende koters erachteraan! Allemaal keurig in het gareel en moeder ziet er in plaats van oververmoeid, uit alsof ze de hele wereld aankan! Kom ik aan met mijn twee boefjes die al weigeren bij met te blijven lopen!

Ik ben vaak al ontzettend moe van die twee jongens van mij en vraag me wel eens af hoe ze het allemaal doen! Dus deze week is Esther aan het woord, ze is 33 jaar en  samen met Michel heeft ze 4 kinderen van 13, 10, 3 en 8 maanden!

Esther en haar gezin! ( nog zonder Mayra)

Esther en haar gezin! ( nog zonder Mayra)

Hoe ziet een dag er voor jou uit? Denk hierbij aan: Gaan je kinderen naar school/ opvang/peuterspeelzaal?

Dit is 1 voorbeeld dag, aangezien elke dag anders is hier! Haha! De oudste doet alles zelfstandig en fietst naar de middelbare school. We staan altijd samen voordat de andere kids wakker worden.

Ik moet echt even rustig opstarten dus dat is ideaal. Voor Luca en Nina maak ik altijd het ontbijt ( ja ik verwen ze want ze kunnen het echt wel zelf) en voor Mayra de pap. Eerst maak ik nien wakker die alles zelf kan en dan Luca die t met een beetje hulp kan , als laatste Mayra die alle hulp nog nodig heeft.

Samen eten en dan brengen we samen eerst nien naar school (lopend) en dan Luca naar de peutersoos. Dan ga ik met Mayra naar huis. Nien loopt zelf naar huis en Luca wordt door de gastouder opgehaald. Einde middag haal ik meestal Luca op of Michel. Elke dag doe ik wat anders thuis maar iig alles op orde houden! Boodschappen, klussen, Swappen,  instagrammen,  spelen met Mayra, administratie van Michel zijn werk doen. Ik zit eigenlijk nooit stil. Zelfs typen kan ik niet in weinig woorden! Haha!

Dan bijna altijd samen eten en dan sport ik ook nog 2 x in de week ,zit Nina op donderdagavond op turnen en heeft Michel ook vaak werk in de avond of weekenden.

 

Werk je ook en wat voor werk doe je?

Ik ben eventjes thuisblijfmama sinds Mayra is geboren. Hiervoor manager in de zorg geweest.

Heb je altijd al een groot gezin willen hebben?

Ja maar 4 had ik nooit gedacht haha

Kost dat nou heel erg veel planning zo’n groot gezin? En de vraag waar iedereen benieuwd naar is ( denk ik) hoe red je het allemaal met het huishouden? En hoe is de taakverdeling tussen jou en je partner hierover?

Het huishouden doe ik bijna helemaal omdat ik thuis zit wel zo eerlijk! Verder hebben de kids taakjes. Joshua : 1x per dag (is vaak 2 tot 3 x) de vaatwasser, vuilniszak in container en containers elke vrijdag voorzetten. Nina 1x per week de kattenbak, elke dag de brievenbus en de tafel (avondeten) afruimen. Luca helpt een beetje met koken en dekken .Mayra die ligt rolt en tijger en helpt met mij bezig houden.
Michel doet iets in t huishouden als ik t vraag. Vaak de boodschappen met de auto 1 x per week of 2 weken (ik heb geen rijbewijs ).Ik doe elke ochtend standaard de vaatwasser en een wasje draaien om alles bij te houden. 1 x per week grote schoonmaak en verder elke dag de rommel weer op zijn plek en bijhouden. Afstoffen elke dag .

Hoe lukt het je om alle kinderen even veel aandacht te geven?

Ik heb voor Nina echt een ‘Nina-avond’ 1x per week Luca en Mayra zijn het meest om me heen en krijgen daardoor de meeste aandacht .Joshua is een echte tiener dus die hoeft geen mama-tijd. Naja onze ochtenden dan ?.

Heb je soms dagen dat je je alleen maar moeder voelt, of valt dat mee?

Ik voel me eigenlijk nooit alleen maar moeder omdat ik altijd wel bezig ben en ook met dingen die ik leuk vind

Een beetje een brutale vraag. Maar hoe zit het met de financiële kant bij een groot gezin, iedereen heeft natuurlijk eten, kleding, schoenen, speelgoed enz nodig. Hergebruik je veel dingen of koop je gewoon alles nieuw?

Nou als iemand vraagt of ik iets kan gebruiken zeg ik bijna l altijd ja. Verder kopen we alles nieuw maar geen dure merken .Behalve dan Joshua de tiener die aan bepaalde ‘eisen’ merken trends wil voldoen met vrienden. Zoals die belachelijk Jordans waar hij dan in drie maanden uitgroeit. Ik koop bijna nooit wat voor mezelf want ik vind geld uitgeven voor mezelf moeilijk dus daar besparen we op

image

Krijg je vaak reacties of gekke blikken als je ergens met je hele gezin bent?

Ja soms wel vooral omdat ik vaak jonger wordt geschat. Maar we zijn bijna nooit compleet naar de winkels hoor. Dat is meestal niet zo gezellig. Die wil wel, die wil niet, doe wil daar en die wil daar. Vooral de wat grotere, die blijven dan vaak ook thuis als wij boodschappen doen. Kleding shoppen doe ik met elk kind apart. Zo verdeel ik weer wat aandacht

Wat vind je de voordelen van een groot gezin?

Voordelen het is altijd gezellig, leuk druk! We hoeven ons nooit te vervelen, er is altijd iemand om wat mee te doen.

Heb je tips voor vrouwen die ook een groot gezin zouden willen?

Tips? Iedereen is zo anders in opvoeden dat dat lastig is. Als je ervoor wilt gaan gewoon doen ( als t kan). Ik ben wel blij dat het leeftijdsverschil vrij groot is. 4 kleintjes zou ik denk ik niet aankunnen!
Dat is misschien een tip!

Dit wat weer een deel van: ‘Hoe doen die moeders dat toch?’

Volgende week is Laura aan het woord! Mama en stewardess!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

maloubeld 8 mei 2015 - 07:59

Heel leuk om te lezen 🙂

Reply
janske 7 mei 2015 - 23:19

Super leuk om te lezen! 🙂

Reply
lin 7 mei 2015 - 21:25

Leuk om te lezen en vier kindjes lijkt mij echt heel druk maar ook wel heel leuk om te lezen dat deze mama bijvoorbeeld met elk kindje apart gaat shoppen en zo lijkt me het ook heerlijk om die aandacht te kunnen verdelen!

Reply
Eline 7 mei 2015 - 11:44

Leuk om te lezen! Vier lijkt me erg veel, maar aan de andere kant ook heel gezellig!

Reply
Nicky 7 mei 2015 - 11:30

Leuk om te lezen! Heb zelf 5 kids dus veel is voor mij herkenbaar. Netjes dat je kids vaste takjes hebben, hier zijn we er nog mee bezig.

Reply
MamaSandra 7 mei 2015 - 10:56

Leest alleen een beetje vervelend, al die namen door elkaar. Was dan denk ik makkelijker als ze eerst namen+leeftijd had vermeld.
Voor de rest heb ik hier echt respect voor. Ook ik hoi het bij 2 🙂

Reply
marjon 7 mei 2015 - 09:57

Leuk om dit stukje te lezen. Deze mama (&papa) volgde ik wel op IG, maar nu weet je weet iets meer over een hun prachtige gezin met 4 kinderen. Ik houd het bij 2, een Koningskoppel.

Reply
Sylvie 7 mei 2015 - 09:05

Ik heb er ook altijd van gedroomd, 4 kinderen, maar weet niet of het haalbaar is door mijn baarmoederafwijking. In ieder geval heel leuk om te lezen hoe Esther het aanpakt, en dan ook nog eens van die mooie dingen knutselen!!

Reply
Sopdet 7 mei 2015 - 06:30

Niks kopen voor jezelf is herkenbaar. Gelukkig groeien we daar ook weer uit.
Vier kindjes is best wel veel, al zie ik er ook de voordelen van in.
Leuk interview
Groetjes

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.