Hoe creëer je meer ruimte in je bakfiets?

by Tamara

Nu zullen jullie wel denken: ‘Tam? Nu heb je een bakfiets waar vier kinderen in passen, heb je dan nog niet genoeg ruimte?’ Ja nou op zich wel, maar af en toe kan ik wel wat meer ruimte gebruiken! Want, mijn bakfiets is heel groot, alleen met vier kinderen erin zit hij ook echt gewoon helemaal vol. Dus dan kan ik niets meer meenemen. Af en toe is wat meer ruimte wel handig, dus ik ging op zoek naar oplossingen! En hier komen ze!

Hoe creëer je meer ruimte in je bakfiets.

Zoals ik al vertelde heb ik een bakfiets met heel veel ruimte. Ik heb namelijk een babboe Curve-e, waar vier kindjes in passen. Het past nu nog allemaal makkelijk, mijn oudste van 8, die van 6, dochter van bijna 4 en de dreumes passen er allemaal in. Maar als ik alle kinderen erin heb, past er niets meer bij. Best lastig soms als ik bijvoorbeeld boodschappen moet doen. Nu heb ik er over nagedacht om fietstassen achterop mijn fiets te doen. Heel erg handig, omdat je dan meer spullen mee kunt nemen, maar ja.. Ik vind mijn fiets heel erg mooi en fietstassen zijn gewoon lelijk hahha. Heel erg handig, maar echt niet mooi.

Dus dan de oplossing. Bij mijn vorige bakfiets had ik altijd een stoeltje achterop. Dit was omdat Lauren altijd achterop zat, omdat ik door de maxi-cosi geen plek meer had in de bakfiets. De maxi-cosi stond namelijk overdwars op een bankje, waardoor er nog maar twee plekjes over waren, net ééntje te weinig dus.  Nu was mijn oude stoeltje best wel zwaar en ik vond dat een beetje een eng idee met de accu. De accu zit namelijk in de bagagedrager en daar kun je niet heel veel gewicht opzetten. Maar toen kreeg ik een stoeltje toegestuurd waarmee dit probleem opgelost werd!

De Nieuwe Qibbel Air!

Van Qibbel kreeg ik een nieuw stoeltje toegestuurd voor achterop de fiets. Dit is een superlicht stoeltje, dat heel erg gemakkelijk te monteren en te gebruiken is. Geen gehannes met schroevendraaiers en sleuteltjes, je hebt het stoeltje binnen een minuut op de fiets zitten en dan ben je klaar om te gaan!

Het probleem bij mijn oude fietsstoeltje was, dat hij nogal zwaar was. Dit stoeltje weegt maar 2.5 kilo, wat het het lichtste stoeltje maakt dat er bestaat! Het stoeltje is gemaakt van Mesh, een heel fijn materiaal dat niet nat wordt in de regen ( echt ideaal, want mijn fiets staat veel buiten ) en ook nog eens ademend en slijtvast is!

Wat ik zelf heel erg fijn vind, is dat de sluiting van de stoel voor mij makkelijk te bedienen is, maar niet voor kinderen. Ik zie wel eens stoeltjes met een simpele kliksluiting. Ik weer niet hoe het met jullie kinderen is, maar die van mij hebben dat in no time los en dan zitten ze los achterop de fiets! Zo eng!

Dus ja, ik wilde er eerst niet weer aan, maar ik ben nu toch wel heel erg blij dat ik weer een stoeltje achterop de fiets heb. Want zo heb ik toch net eventjes een klein beetje meer ruimte in de bak! ( En kan ik nog meer zooi meenemen! Jeeej! Haha!

 

In samenwerking met Qibbel.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.