Hoe blijf je gemotiveerd om af te vallen? | Tamara aan de weightwatchers.

by Tamara

Weer een weekje om en dat betekend een nieuwe update. Nu ging afgelopen week wel aardig. Ik merk dat het afvallen een stuk minder snel gaat nu ik 10 kilo kwijt ben, maar dat geeft niet. het motiveert me juist wel om een tandje bij te zetten. Deze week ging vooral heel goed qua sporten. Maandag ging ik voor het eerst hardlopen, oké niet helemaal voor het eerst, tijdens gym op de middelbare school rende ik ook wel eens. Maar daar houdt het dan ook mee op. Dat terwijl hardlopen me nou juist best wel heel erg leuk leek om te doen. Het was maandagochtend, Lauren en de jongens zaten op school, dus ik zette Saar in de buggy en we zijn gewoon gegaan. Nou, het was best pittig. Maar voor een eerste keer ging het best goed! Ik wilde eigenlijk vandaag (zondag) weer gaan, maar het waaide zoooooo hard, dat ik dat niet handig vond met de buggy mee.

De motivatie kwijt?

Ik krijg de laatste tijd best wel vaak berichtjes van mensen die zeggen dat ze het knap vinden dat ik zo doorzet en van mensen die vragen of ik misschien tips heb om jezelf te motiveren om door te gaan. Nou ik denk dat dat voor iedereen heel erg verschillend is, maar ik kan natuurlijk wel gewoon vertellen wat voor mij helpt.

Hoe ik mezelf motiveer om gezond te blijven eten en niet hele repen chocolade en zakken snoep leeg te eten? Heel suf hoor, maar in het weekend heb ik dus cheatday. Op zaterdag moet ik van mezelf normaal ontbijten en als het even kan ook normaal lunchen, maar de rest van de dag let ik niet zoveel op. Dus ik eet gewoon hapjes op zaterdagavond, ga uit eten, haal eten enzovoort. Het klinkt heel stom, maar zonder die cheatdays zou ik het niet volhouden. Ik weet wel dat je bij Weightwatchers gewoon op elke willekeurige dag in de week punten van je weekextra erbij mag pakken, maar ik spaar het liever op voor één dag.

Wat bij mij ook helpt is een goed ritme hebben. Ik merkte dat toen de kinderen vakantie hadden mijn ritme wegviel en ik ineens weer pas om 2 uur in de middag aan het ontbijten was. Overigens eten de kinderen dan wel gewoon op normale tijdstippen hoor. Maar het geeft wel aan dat een ritme voor mij gewoon heel belangrijk is. Ook om geen hongergevoel te krijgen. Want zoals ik al eens eerder vertelde had ik eerst altijd gewoon de hele dag honger en at ik ook de hele dag. Maar nu eet ik gewoon op vaste tijdstippen. Als ik dat doe, heb ik ook minder de neiging om tussendoor te gaan snoepen.

En de laatste tip. Bij mij helpt het om er echt even goed voor te gaan zitten. Uitgebreid iets lekkers voor mezelf maken bijvoorbeeld. Wanneer ik gewoon een broodje naar binnen schuif, dan heb ik daarna nog honger. Wanneer ik eerst wat moeite moet doen om het te maken, smaakt het vaak beter en ik ben dan vaak langer voldaan.

 

Ik krijg ook veel vragen hoe ik mezelf motiveer om te gaan sporten. Nou ehh, niet? Ik vind sporten namelijk nog steeds niet het allerleukste wat er is ofzo. Maar het gevoel erna, als je het toch maar weer gedaan hebt is wel heel erg fijn! Haha! Zolang ik iets kan doen wat ik leuk vind, dan komt die motivatie vanzelf wel. Ik vertelde in deze blog bijvoorbeeld al wat voor sport ik doe en ik kreeg heel veel reacties van vrouwen die dat nu ook doen! Leuk!

Wat ook heel goed motiverend werkt momenteel zijn mijn kleren die echt veel en veel te groot worden. Het zien dat mijn gezicht wat smaller wordt en natuurlijk, de weegschaal. Dat je ziet dat het allemaal niet voor niks is! Dat is misschien nog wel de grootste motivatie.

 

Geb jij nog goede tips om gemotiveerd te blijven? Ik ben heel benieuwd!

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

MarjonS 22 maart 2018 - 06:53

Je bent nog steeds goed bezig zeg! Ik hoef niet echt af te vallen maar wil me wel fitter voelen, sporten.
Ik start altijd fanatiek thuis maar dit stopt al snel… misschien toch een sportschool ofzo. Dan betaal ik ervoor en geeft misschien een “zinde van het geld” gevoel wanneer ik niet ga.
Knap dat het jou lukt, thuis sporten en hardlopen

Reply
Yvonne 19 maart 2018 - 14:22

Ik val niet heel snel af, vooral denk ik omdat ik al best heel gezond en regelmatig at, dus vind het best moeilijk om de motivatie vast te houden. Vooral op de dagen dat ik aangekomen ben (voornamelijk door vocht denk ik), maar wel goed mijn best heb gedaan. Ik kijk dan af en toe even naar foto’s waarop ik slank was, dat motiveert mij enorm om door te gaan.

Reply
zebrazonderstrepen 19 maart 2018 - 14:07

Hier iets moeilijkere week, probleem is dat ik al 8kg kwijt ben en nog slechts anderhalf moet gaan en het lukt me niet 100% te focussen. zo stom.

Reply
Isabel 19 maart 2018 - 06:45

Door jouw blog ook weer ww gaan doen, in 4 wkn 5,2 kg kwijt!
De connect motiveert mij ook vaak, door de succesverhalen daar denk ik.. kom op, doorzetten. En bij mij is zondag weegdag, is dat positief dan heb ik ook een cheatday en daardoor houdt ik het ook vol.

Reply
Channa 19 maart 2018 - 06:38

Handige tips, ik begin vandaag met Weight Watchers dus ik ben benieuwd!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.