Hoe bevalt de Mirena spiraal na ruim 1.5 jaar?

by Tamara
ervaring met een Mirena Spiraal

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik mijn spiraal nog steeds had en zo ja, of hij nog steeds goed beviel. Natuurlijk heb ik diegene even antwoord gegeven, maar ik bedacht me later dat het veel makkelijker was om dat in een blog te doen. Ik heb er wel even over getwijfeld of ik erover zou schrijven. Elke keer als ik over het hebben van een spiraal schrijf, krijg ik namelijk stapels met negatieve reacties en horrorverhalen. Maar, ik besloot het toch te doen, want het is misschien ook wel eens fijn om een positieve reactie te lezen. Want dat is mijn ervaring, vooral heel erg positief!

De klachten die ik gehad heb van mijn spiraal.

Wat mij altijd tegenhield om een spiraal te laten zetten, was dat ik altijd hoorde dat heel veel vrouwen er heel veel klachten van hebben. Nou, ik ben niet helemaal klachtenvrij geweest hoor. De eerste dagen had ik veel kramp en bloedverlies. De eerste maanden had ik veel last van een opgezet gevoel en ook af en toe wat krampjes.

Maarrr, na een paar maanden waren alle klachten weg en ze zijn ook niet meer terug gekomen. Zo fijn!

Wat ik ook heel erg fijn vind, is dat zowel mijn menstruatie en de klachten rondom die periode zoveel beter te doen zijn. Na allevier de zwangerschappen had ik verschrikkelijk veel last van pijn rondom mijn menstruatie. Zo erg dat ik krom lag van de rug en buikpijn en echt wel een paar dagen uitgeschakeld was, omdat ik me zo ellendig voelde.

Nu ik een spiraal heb, word ik één keer per maand een halve dag ongesteld. het gaat wel gepaard met stemmingswisselingen en een beetje krampjes, maar het is prima te doen. het bloedverlies is heel erg weinig en wat daarnaar heel erg fijn is, ik kan gewoon alles blijven doen.

Het enige wat ik wel heb gehad, is dat ik één keer een doorbraakbloeding heb gehad. Toen had ik een paar dagen wat meer klachten en bloedverlies. Maar daar blijft het ook bij!

Dus ja, ik ben er nog steeds heel erg blij mee!! ( vooral want jeeeej geen baby) Zijn er nog meer mensen met een positieve ervaring?

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Anne 4 oktober 2019 - 11:17

Oeh zo fijn om dit te lezen! Ik wil er eigenlijk graag een zetten, maar hoorde zoveel nare verhalen dat ik niet meer durfde..

Reply
Bianca 3 oktober 2019 - 20:52

Hier ook alleen maar blij met het spiraaltje. Ben nu bijna 7 jaar verder, dus aan de 2e ronde bezig. Het verwijderen was wel een dingetje, maar dit en het plaatsen beide keren vond ik vrij pijnloos.
Ben ook zelden ‘ongesteld’ (tussen haakjes want kan t zo echt niet meer noemen). Misschien eens per jaar een half dagje.
Nog nooit spijt gehad van het plaatsen

Reply
Sanne 3 oktober 2019 - 15:58

Hier ook een spiraalfan! Waar ik van de pil dikke migraine krijg, heb ik met de mirena nergens last van! Heb hem nu voor de tweede keer, zowel voor mijn zwangerschap gehad als nu dus erna. Na de zwangerschap had ik eerst een jaar een koperspiraal, maar ik lig dus zonder hormonen de halve maand krom van de pijn, dat was niet te doen. Blij dat ik nu weer een mirena heb, alle klachten en pijn meteen weer over ? wordt nog wel ongesteld, maar zo minimaal dat ik het met inlegkruisjes af kan. Nooit meer wat anders hier!

Reply
Maron 3 oktober 2019 - 15:18

Ik heb ‘m ongeveer 4 jaar gehad, toen laten verwijderen vanwege kinderwens. Ik heb nu 2 kinderen en zou graag weer een spiraal willen, maar wacht nog even totdat ik zeker weet dat er geen (of misschien wel) derde komt. Ik heb alleen de eerste week erge buikpijn gehad (het plaatsen vond ik ook pijnlijk maar het schijnt na zwangerschap een stuk minder pijnlijk te zijn), maar nadat de buikpijn na een week verdween heb ik tot het verwijderen nergens last van gehad. Geen menstruatie (geen enkele druppel). Ik heb misschien 4 keer per jaar gehad dat ik dacht; oh nu had ik denk ik ongesteld moeten worden. Ik vind de spiraal persoonlijk het allerfijnst. Nu aan de pil maar dat vind ik 10 x niks.

Reply
Anne 3 oktober 2019 - 11:17

Oh wat ben ik toch blij met zulke verhalen erover. Ik ga hem binnenkort laten zetten en vind het dan toch wel heel fijn om dit soort verhalen te lezen.
Want ik wil ook echt geen baby meer, ik vind 4 ook echt genoeg?

Reply
Marijke 3 oktober 2019 - 10:34

Hier ook positieve ervarignen. Duurde de eerste keer wel heel lang voor ik blij werd, maar bij de tweede was het al veel sneller weer normaal.

Reply
Sandy 3 oktober 2019 - 08:20

Ik ga hem toevallig volgende week laten verwijderen ?. Ik heb het ruim een jaar een kans gegeven maar mijn klachten zijn misschien nog wel erger geworden. Menstruatie is minder heftig maar dat is het enige voordeel. Ik ben ruim 2 weken ongesteld en lig een week krom van een opgeblazen gevoel voor m’n eisprong. Ben maar een week in de maand klachtenvrij ?.
Heb nog geen idee wat ik ga doen qua anticonceptie, vooral even geen hormonen.

Reply
Nicole 3 oktober 2019 - 07:41

5.5 jaar geleden liet ik hem zetten. Ook na mn zwangerschap zoveel last van de menstruaties. Hij is paar maanden geleden gewisseld voor een nieuwe want ik merkte dat hij echt uitgewerkt Leek te zijn. Kreeg meer klachten. Nu de nieuwe erin zit voel ik me weer stukken beter. Even wat krampen de eerste week maar daarna over. Ik wordt nooit ongesteld. Heb geen bloedingen. Wel dat je denkt oh nu had ik het vast moeten zijn. Wat stemmingen en vreemde trek. Verder zo geweldig tevreden en blij dat ik m heb.

Reply
Sil 3 oktober 2019 - 07:35

Hier ook voorstander, zeg al niet eens meer tegen anderen dat ik m heb als het ter sprake komt. Al die doemverhalen van iemand die ze wel kennen of iemand die er na 6 weken alweer mee gestopt is. Je hebt idd een aanloop periode, maar daarna is het ideaal. Na de 2e ben ik er mee begonnen. De eerste maanden klopt het met jouw beschrijving, maar na een een half jaar nergens meer last van. Tegen de 4 jaar merk ik dat het spiraaltje minder sterk wordt en wat vaker bloedingen heb. De 2e en 3e waren echt een eitje met zetten en daarna helemaal geen last meer van iets. Ik ben dus zeker voorstander!

Reply
Priscilla 3 oktober 2019 - 07:12

Ik wil echt nooit meer zonder. Ben er zo blij mee! Heb hem nu 2,5 jaar ongeveer. Het eerste half jaar wel bijna dagelijks een beetje bloed bij het afvegen maar nu word ik nog amper ongesteld. Mijn menstruatie was heel hevig en ik moest mijn leven er echt op aanpassen. Had veel bloedverlies en moest overgeven. Dat is nu dus verdwenen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.