Hoe betrek je een baby bij het Sinterklaasfeest?

by Tamara

Natuurlijk zijn baby’s nog een beetje te klein om echt wat mee te krijgen van sinterklaas. Ze zien wel een man met een baard ( waaar ze heerlijk aan kunnen trekken trouwens) maar verder? Toch horen baby’s ook gewoon bij het gezin en moeten ze natuurlijk niet overgeslagen  worden. Maar hoe betrek je een kindje dat nog niet zoveel snapt van Sinterklaas bij dit feest?

Hier mocht Lauren ook haar schoentje zetten, ok ik heb hem voor haar neergezet en ze heeft ook niet gezongen (dat hebben haar broers voor haar gedaan) maar ook in haar schoentje zat een klein cadeautje. Ik zie vaak voorbij komen dat baby’s hele grote cadeaus krijgen voor sinterklaas, maar die kleintjes snappen dat toch niet joh, die zijn waarschijnlijk blijer met het pakpapier dan met het cadeau zelf! Maar, wat geef je zo’n kleintje dan?

Mijn baby’s en ik denk ook heel veel andere kindjes, waren heel gek op alles wat zachte geluidjes maakte, dus rammelaars, zachte knisperende doekjes, maar ook friemeldingen zoals labeldoekjes. Deze dingen zijn niet te groot en niet te duur, dus zijn ze prima als klein schoencadeautje of bijvoorbeeld als extraatje voor bij pakjesavond. Als je kindje een speentje heeft is een speendoekje ook een erg leuk cadeautje! Deze heb je ook in allerlei soorten, van knuffeltjes tot gewoon echte doekjes.

Wist je dat het ook leuk is om voor ongeboren baby’s wat te kopen? Bijvoorbeeld van die ontzettend leuke milestone kaartjes! Deze heb je voor tijdens de zwangerschap, maar ook voor daarna. Of wat dacht je van een ketting met een babybel van Proudmama waarvan het geluid de baby kalmeert. Dit belletje kan je baby in je buik al horen en na de zwangerschap herkennen ze het geluidje vaak nog! Ook leuk om te bewaren!

Wat vind jij van cadeautjes kopen voor je baby met sinterklaas?

Dit artikel is in samenwerking met BO lifestyle.

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Nicole @ Everyday-Life.nl 26 november 2015 - 21:42

Wat een leuke site zeg! Ik heb er net een jasje besteld voor Spencer 🙂 Vorig jaar toen ik zwanger was, waren er wel al cadeautjes op Pakjesavond bij voor Spencer. Nu is hij 11 maanden met Sinterklaas en doet hij op 5 december gewoon mee met de andere kindjes!

Reply
Daniëlle 26 november 2015 - 00:00

Wij vieren dit jaar voor het eerst Sinterklaas met de kids. Vorig jaar vonden we ze nog te jong. Nu onze oudste twee is, kunnen we er niet aan ontkomen en het is natuurlijk ook hartstikke gezellig. Onze jongste (net 1 geworden) zet ook haar schoentje. Deze zet haar zus voor haar neer. Ze krijgen allebei kleine cadeautjes in hun schoen. De ene keer iets groter dan de andere keer, maar niet overdreven. Pakjesavond doen we NOB maar even niet aan. Het wordt al snel te veel voor die kleintjes.

Reply
Malou 25 november 2015 - 19:04

Handige tips zeg! Wij vierden voordat Nomi was geboren ook gewoon Sinterklaas (met lootjes enzo) dus het was wel logisch dat Nomi vorig jaar ook cadeautjes kreeg, ondanks dat ze nog maar 4 weken oud was.

Reply
Kaboutertuin 25 november 2015 - 15:30

Ik haalde voor de eerste avond een speeltje en kocht vaak zon drie-pak babysokjes en verdeelde die dan meerdere dagen over de schoen. Heb ook wel eens een tandenborstel in de schoen gedaan.

Reply
Cassandra 25 november 2015 - 15:03

Kijk, hier hebben wij moeders nog eens wat aan! Super handige tips!! Vorig jaar kreeg Leia een super schattig knuffeltje van woezel & pip in het ziekenhuis, zelf kochten wij een boxslinger van Nijntje. Dit jaar is ze dan een dreumes dus we hebben gekozen voor een setje Duplo.

Reply
Milou 25 november 2015 - 14:30

Leuke dingen! Zo’n babybel wil ik ook graag gaan dragen. Bijzonder dat ze dat na de geboorte nog herkennen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.