HG heeft een nieuwe ECO lijn en ik testte hem uit!

by Tamara

Ik weet dat het raar klinkt, maar ik heb iets met schoonmaakmiddel! Ik weet niet of jullie mij volgen op instagram, maar daar heb ik al een aantal laten zien dat mijn hele voorraadkast helemaal vol staat met wasmiddel en allerlei soorten schoonmaakmiddel! En dan is het niet eens zo dat ik zo ontzettend dol ben op poetsen! Haha! Maar goed, we hebben in oktober de sleutels gekregen van ons nieuwe huis en ons nieuwe huis is 100m2 groter dan ons oude huis. één van de eerste dingen die me opvielen was dat je bij een groter huis veel meer aan het schoonmaken en poetsen bent. Dus wat extra schoonmaakmiddel is nooit weg! De meeste schoonmaakmiddelen zijn niet zo heel goed voor het milieu, dus altijd fijn als een merk dan met een lijn met ecologische schoonmaakmiddelen komt! En ik was heel benieuwd om hem uit te testen!

De nieuwe HG ECO lijn! Wat voor producten zitten er allemaal bij?

De nieuwe HG ECO-producten lijn is heel uitgebreid en beval al hun populairste producten. Hier in huis gebruiken we al een heleboel producten van HG, vooral de schimmel reiniger en de barbecue reiniger zijn grooooot favoriet, dus ik was heel erg benieuwd naar de ECO lijn.

De lijn bestaat uit:

 • HG ECO keukenreiniger
 • HG ECO kookplaatreiniger
 • HG ECO ovenreiniger
 • HG ECO koffiemachine ontkalker citroenzuur
 • HG ECO ontstopper
 • HG ECO badkamerreiniger
 • HG ECO kalkverwijderaar
 • HG ECO toiletruimtereiniger
 • HG ECO toiletgel
 • HG ECO glasreiniger
 • HG ECO vloerreiniger
 • HG ECO wasmiddeltoevoeging tegen stinkend wasgoed

Zoals jullie kunnen zien zijn het echt allemaal producten die ontzettend handig zijn om te gebruiken! Het is heel erg fijn dat je van deze producten die je eigenlijk allemaal regelmatig gebruikt, nu ook een duurzamer alternatief hebt.

Wat maakt de HG ECO lijn nou anders?

Dat de meeste schoonmaakmiddelen niet zo goed zijn voor het milieu, komt vast niet als een verrassing. Er zitten vaak stoffen in die weliswaar heel goed schoonmaken, maar niet gezond zijn als je ze bijvoorbeeld door de gootsteen spoelt. Maar wat denk je van de verpakkingen? Deze bestaan vaak volledig uit plastic en dat is niet alleen niet echt duurzaam te maken, het is ook lastig af te breken.

De nieuwe HG ECO lijn heeft dat niet. De verpakkingen zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat ook nog eens makkelijk voor 100% gerecycled kan worden. Maar behalve de verpakkingen zelf, zijn ook de schoonmaakmiddelen van duurzame grondstoffen gemaakt.

Op hun site staat dit:

HG ECO biedt u allerlei duurzame en milieuvriendelijke producten voor verschillende ruimtes in het huis. HG ECO is gemaakt van grondstoffen die minder belastend zijn voor het milieu en de verpakking is ook nog eens gemaakt van 100% recyclebare materialen.

Met de HG ECO-lijn willen wij u de mogelijkheid bieden om een keuze te kunnen maken voor een ecologisch of regulier product van HG. HG ECO biedt u dezelfde schoonmaakkracht en effectiviteit aan die u van ons gewend bent. Maak het reinigen van uw huis milieuvriendelijker met HG ECO.

Mijn favoriete producten uit deze lijn.

Ik heb de lijn nu al een tijdje in huis en heb echt al producten die groot favoriet zijn. één daarvan is bijvoorbeeld de HG ECO toiletgel! Deze maakt niet alleen heel goed schoon, hij ruikt ook nog zo ontzettend lekker! Het is een lekkere frisse geur die lang blijft hangen en de gel maakt echt heel goed schoon.

Maar ook de kookplaatreiniger is zooo ontzettend fijn om te gebruiken! In ons nieuwe huis hebben we een heel groot zespits gasfornuis en dat is best wel een klusje om schoon te maken. Met de HG ECO kookplaatreiniger is het klusje zo klaar!

Tot slot is de HG ECO koffiemachine ontkalker echt een favoriet van me. We gebruiken hem niet om het koffiezetapparaat te ontkalken, maar voor de waterkoker. We hebben namelijk geen koffiezetapparaat, maar ik drink wel heel veel thee en dit middel is echt ideaal om hem te ontkalken! (En stinkt minder erg dan azijn ! Haha)

 

Ken jij de nieuwe HG ECO lijn al? Ik ben heel erg benieuwd!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.