Het zal me een zorg zijn! Over kraamzorg!

by Tamara

Deze keer een blogje over kraamzorg, want na 2 bevallingen en 2 uitersten van kraamverzorgsters maak ik me hier toch af en toe een beetje druk over. Wat ik deze keer hetzelfde of juist anders wil en hoe ik dat ga aangeven? Waarom kijk ik hier eigenlijk een beetje tegenop? Nou dat zal ik vertellen!

Toen ik zwanger was van Maxim keek ik er verschrikkelijk tegenop dat er hier een vreemde vrouw in huis zou komen, die mijn huishouden zou overnemen, zich overal mee zou bemoeien en waarvan ik op een houten plank zou moeten gaan zitten!  Ja je leest nogal gekke dingen als je snachts googled op horrorkraamverzorgsters. Toch was de kraamverzorgster die we na Maxim kregen een engel! Ze zorgde goed voor ons, gaf super goede tips en complimenten, zorgde dat ik voldoende rust kreeg en maakte zelfs figuurtjes van fruit op een bordje. Echt ik ben ontzettend verwend die week en die enorme bos bloemen had ze dan ook dik verdiend!

Ahh wat was hij nog klein!

Ahh wat was hij nog klein!

Na deze kraamverzorgster keek ik uit naar de kraamweek bij Floris, heerlijk een week in de watten gelegd worden en uitgerust aan het moederschap beginnen! Nou niks was minder waar! Ik merkte het al toen ik de deur open deed, er was gewoon totaal geen klik. Na wat ongemakkelijk voorstellen en vragen stellen had ik eigenlijk al het voorgevoel dat ik beter het kraamzorgbureau kon bellen zodra ze weer weg was. Dat hadden ze immers gezegd, als het niet klikt, bel je gewoon en krijg je een andere. Maar ik wilde ook niet op de eerste indruk iemand wegsturen en besloot het toch een kans te geven.

Toen het tijd was om eindelijk na al die maanden een broodje filet american te eten en Richard naar de keuken liep, stond ze zuchtend op en zei dat zij dat wel zou doen. Ookal had Richard de verse pistoletjes al klaar gelegd, smeerde ze dit op een gewoon ( heel droog, daarom had Richard al nieuwe gehaald) broodje en zette het naast me neer. Nou ok prima, ga niet klagen over een broodje. Tot het even later was het tijd om te lunchen en dekte ik samen met haar de tafel. Nu legde ze het verse brood wel op tafel, om er vervolgens toen we zaten twee van te pakken en te besmeren met de rest van het bakje filet. Dusssss, ok ik ben niet iemand die snel iets over zoiets zegt, dus laat maar.

Mooie kleine Floris

Mooie kleine Floris

Stiekem waren we heel erg opgelucht toen ze weer naar huis was, eindelijk dat opgelaten en ongemakkelijke gevoel weg. We besloten niet te bellen, misschien moest ze er even inkomen en was morgen alles beter.

Ha! Verkeerd gedacht! Eerst kwam ze al te laat, toen zei ze dat zij ook wel wat thee luste en vervolgens deed ze de hele dag niks behalve een wasje draaien, in de keukenkastjes graaien en folders doorlezen.

Op de derde dag stond ik blij voor de spiegel omdat die buik wat terug begon te vormen, toen mevrouw het nodig vond om te vragen of ik dacht dat dat ooit nog goed zou komen met die buik, verder vertelde ze vooral heel vaak dat ze meisjesbaby’s eigenlijk veel leuker vond, maar ondertussen zat ze wel steeds met mijn baby op schoot terwijl ik het huishouden deed.

Echt wat was het een opluchting dat de laatste dag aanbrak, ik dacht dat ze tot 12 uur zou blijven en dus was Richard s’ochtends al naar de bloemist geweest om toch nog bloemen te halen. Die om 12 uur gegeven en bedankt voor alles. ( ja en ga nu maar weg) waarop ze zei dat ze nog tot 3 uur zou blijven. Nou dat die laatste uren vreselijk ongemakkelijk waren kon je wel raden.

Ik heb er echt nog maanden spijt van gehad dat ik niet voor een andere kraamverzorgster heb gebeld. Tuurlijk, het is maar een week, maar ik vind dat die eerste week van je kleintje toch een beetje speciaal moet zijn en leuk om op terug te kijken, zolang de omstandigheden dat toelaten natuurlijk!

Dus ik heb bij de kraamzorgintake aangegeven de laatste absoluut niet weer te willen en heb mezelf voorgenomen meteen te bellen als ik weer dat voorgevoel heb. Maar dat neemt niet weg dat ik er weer ontzettend tegenop zie dat er een kraamverzorgster komt.

 

Heb jij een leuke kraamweek en kraamverzorgster gehad?

 

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Harriët 15 mei 2015 - 16:35

Ongelofelijk wat een heks zeg die laatste.. Ik heb zo’n leuke kraamtijd gehad. Ik Zag er enorm tegen op omdat ik zelf kraamverzorgster ben. Maar het was fantastisch. Ik hoop zo dat je nu een leuke kraamweek mag hebben.. En idd direct bellen hoor..?

Reply
Anoniem 8 april 2015 - 17:38

Wat vervelend zo’n kraamhulp bij je tweede kindje! Wij hadden zo’n leuke kraamhulp dat ik echt tranen met tuiten heb gehuild dat ze weg ging.. Ze is pas net 2 dagen weg 😉 maar mis d’r echt..

Reply
Manouk 30 maart 2015 - 09:33

Ik heb eerst meerdere dagen in het kraamhotel gelegen vanwege de keizersnede. Het was heerlijk dat ik zo verzorgd werd. Vond het ook wel spannend hoor toen ik naar huis ging, wat als het nou niet zou klikken. Bleek ook nog bij thuiskomst dat wij 2 verschillende kregen! Maar gelukkig was mijn weekendkraamhulp echt een topper, verplichte bedrust (iets met eigenwijs zijn en alles zelf willen doen) en heeft ze me geholpen met de borstvoeding op gang te helpen. Daarna kwam maandag de 2e en dat was ook een top vrouw. Super lief, heerlijk met gekletst. Ik kijk gelukkig wel terug op een fijne kraamweek.

Reply
Tamara 31 maart 2015 - 14:44

Ohh lijkt me ook wel wat een kraamhotel! Wat fijn dat je een fijne kraamweek gehad hebt!

Reply
Anaisquaedvlieg 28 maart 2015 - 19:42

Komt me zo bekend voor, als ik aan mijn kraamhulp denk krijg ik (en mijn vriend haha!) koude rillingen, ik voelde het meteen maar wilde haar natuurlijk niet wegsturenals het nergens op gebaseerd was! Ze deed niets,heb geen een keer ontbijt gekregen en ze gunde ons geen privacy. Zat de hele dag wat te appen, wat waren we blij toen ze weg was. Achteraf toch doorgegeven aan kraambureau waarna ik een telefoontje kreeg, meerdere mensen hadden geklaagd en ze werkte er niet meer! Succes met de laatste loodjes!

Reply
Tamara 28 maart 2015 - 22:56

Ohhhh wat fijn dat er serieus op jullie klachten gereageerd is! Ik zag die van ons laatst op fb staan bij iemand die haar een topkraamverzorgster noemde. Dus hopelijk heeft ze er wat van geleerd!

Reply
samantha 28 maart 2015 - 15:40

Wij hebben gelukkig 2 keer een leuke gehad. De eerste keer hadden we er ook een stagaire bij. en die deed het super! Bij beide keren hebben we na afloop van de kraamweek nog app contact gehad. Ik kon ze alles vragen en ze waren benieuwd hoe het met de kleintjes ging. Als ik voor een derde keer zwanger zou worden neem ik weer kraamhulp van de zelfde instantie. Ik hoop dat je nu ook lekker kan genieten.

Reply
Tamara 28 maart 2015 - 22:54

Wat leuk zeg! Vooral dat je daarna nog leuk contact had!

Reply
Lieke 27 maart 2015 - 20:05

Wat vervelend zeg!! Ik zit nu in mijn kraam week en ik heb echt een fantastische kraamhulp (en leerling) echt ik heb helemaal niet te klagen en alles word uit Mn handen genomen!

Gewoon laten weten als je een ander wilt, het is zo bepalend!

Liefs lieke

Reply
Nova 27 maart 2015 - 11:15

Ik had een hele jonge meid met weinig ervaring. Ik ben zelf ook jong en koos daarom ook voor een jongere kraamverzorgster. Achteraf gezien had ik liever een oudere gehad met veel ervaring, iemand die van aanpakken weet. Daar ben ik wel van! Maar goed, voor de volgende keer weet ik dus wat ik in ieder geval niet wil.

Reply
Tamara 27 maart 2015 - 16:57

Ahh jammer zeg! Gelukkig weet je het nu voor de volgende keer!!

Reply
Leonora 27 maart 2015 - 07:51

Geen klachten over mijn kraamverzorgster, super lief mens! Zorgde heel goed voor ons. Had haar ook als voorkeur opgegeven bij het kraamzorg bureau omdat ik zoveel goede dingen over haar haar gehoord en het was ook echt zo. Ik vond zelfs dat ze juist teveel wasjes draaide, naar mijn idee zette ze zelfs voor 3 handdoeken de wasmachine al aan haha. Alles was met haar bespreekbaar. Als ze ‘s ochtends kwam nam ze ontbijt voor me mee naar boven kwam ze bij mij/ons zitten, evalueerden we hoe de nacht was gegaan en besproken we wat er overdag op de planning stond (in bad doen, kraamvisite, bezoek van vk etc).

Reply
Tamara 27 maart 2015 - 16:58

Ahhhh wat ontzettend fijn! Dat deed mijn eerste kraamverzorgster ook! Hoop nu weer een fijne te krijgen!

Reply
Minke 27 maart 2015 - 07:32

Wij hadden een super leuke vrouw. Zou haar graag bij een tweede kindje weer zien :).

Reply
Tamara 27 maart 2015 - 16:59

Wat fijn! Hoop voor je mee haha

Reply
dineke 27 maart 2015 - 19:39

Zo dat is echt niet leuk! Ik had er 1 die de term ‘moeder en kind zorg’ wel heel letterlijk nam en verder gaf ze de visite ook geen koffie en gebak want dat ‘hoorde niet bij haar taken’. Dit keer heb ik duidelijk mijn voorkeur aangegeven, ben benieuwd of ze er wat mee gaan doen.

Reply
Minke 28 maart 2015 - 08:24

Wat jammer! Bij ons wel! Al lette ze ook wel heel erg op dat ik en onze zoon voldoende rust kregen.

Reply
Joyce 27 maart 2015 - 07:23

IK had een geweldige kraamweek en hoop dat dezelfde dan ook weer komt.

Reply
Tamara 27 maart 2015 - 16:59

Ik hoop voor je mee! 😀

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.