Het lot van het jongste kind.

by Tamara

Ik ben zelf de oudste van 3 kinderen. Ik heb een broertje dat 3 jaar jonger is en een half zusje van 12. Vroeger vond ik het helemaal niet leuk om de oudste te zijn. Ik moest altijd het goede voorbeeld geven. Alles was altijd mijn schuld. Ik kreeg altijd de hoogste straf en ik moest altijd mijn broertje mee laten spelen. Bovendien was ik altijd heel erg jaloers op vriendinnetjes die een grotere broer of zus hadden. Het leek me echt ontzettend leuk om iemand te hebben om alles mee te delen en stiekem vond ik mijn broertje gewoon heel erg vervelend en wilde ik iemand anders om mee te spelen haha. Ik ben inmiddels de moeder van vier kinderen, twee zoons van 7 en 5 en twee meisjes van bijna 3 en 7 maanden. Eigenlijk heb ik het dus gewoon perfect verdeeld. Twee jongens die de beste vrienden zijn en twee meisjes die elkaar helemaal geweldig vinden. Maar hoewel ik het vroeger echt niet leuk vond om de oudste te zijn. Nu heb ik vaak best wel medelijden met Sarah. Waarom? Nou dat lees je in dit artikel.

Ach, dat kan nog wel een vierde ronde mee toch?

Ik was gisteren even de kleding van Lauren aan het uitzoeken voor dingen die Sarah eventueel nog aan kan. Want tja, Lauren kreeg alleen maar nieuwe kleding omdat ze het eerste meisje was, Sarah krijgt heel erg veel kleding van haar zus aan. Hoewel ik het heel erg leuk vindt om alle kleertjes die ik voor Lauren met veel zorg heb uitgezocht opnieuw te kunnen gebruiken, vind ik het ergens toch wel een beetje sneu. Gelukkig krijgt ze verder genoeg nieuwe dingen, dus ze draagt niet alleen afdankertjes, maar toch haha. Nu trok ik Lauren wel eens rompers en slaapzakken van de jongens aan. Ik bedoel wat maakt het nou uit dat een meisje een autoslaapzak of een romper met dubbeldekkerbussen draagt, niets toch? En ik zocht dus de kleding uit en kwam die romper tegen. Een kledingstuk dat dus al vier rondes mee gaat.

De hele dag van hot naar her gesleept worden.

Bij Maxim had ik een heel strak ritme. Dat kon ook makkelijk want ik was de hele dag thuis en werkte niet. Hij werd rond 8 uur wakker, dan dronk hij wat en ging hij weer slapen. Vervolgend werd hij om 10 uur wakker, speelde wat en ging om 12 uur weer naar bed tot 4 uur. En rond 7 uur was het weer bedtijd. Toen Floris kwam ging Maxim naar de peuterspeelzaal en werd het al iets lastiger. Daarna kwam Lauren en moest ik naar de basisschool en de psz. En Nu met Sarah? Die moet in de ochtend mee naar de peuterspeelzaal, dan naar Floris zijn school en daarna naar Maxim zijn school. In de middag mag ze eerst mee Lauren ophalen, daarna Floris en daarna Maxim.

Door alle wisselende tijden, slaapt ze doordeweeks eigenlijk vooral in de maxicosi, box en kinderwagen. En dat vind ik soms wel sneu, maar wanneer ik haar in bed leg dan moet ik haar een uurtje later alweer wakker maken en dat is ook geen doen.

Je hebt nooit eens rust.

Sarah is een hele makkelijke lieve baby die zichzelf heel erg goed kan vermaken. Maar dat lukt haar niet altijd omdat er altijd wel een broer of zus om haar heen hangt en met haar wil knuffelen of in de box gaat zitten ( enz. enz. ) omdat ze haar zo schattig vinden. Geef ze eens ongelijk haha. Ook is het vaak zo dat wanneer ze even beneden ligt te slapen in de kinderwagen of box, dat ze vaak wakker gemaakt wordt omdat er iemand haar kusjes wil geven of met haar wil spelen. Ik vind het altijd een beetje sneu, maar zij is altijd zo vrolijk dat het haar niet uit lijkt te maken.

Voor degenen met meerdere kinderen. Herken jij dit? Heb jij zelfs ook broers en zussen en ben jij de oudste of de jongste?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Natasja 4 mei 2018 - 10:47

Ik heb zelf nog maar één kind en ik was zelf de jongste. Ik kan mezelf niet heel bewust herinneren dat ik alle kleren van mijn zus kreeg. Dus dan zal ik dat wel niet hebben gehad of ik heb er nooit moeite meegehad. Ik heb er persoonlijk niet zo veel moeite mee. Isabelle krijgt veel kleren van haar nichtje (de jongste meid van mijn zus). Tuurlijk krijgt ze ook nieuwe kleertjes, want ik vind shoppen heel leuk, maar echt sneu vind ik het (nog) niet. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Vooral met dat je oudste altijd kon slapen in bed enzo en je jongste nu overal mee naar toe moet. Tja, hoort er bij denk ik dan.

Reply
Samantha 3 mei 2018 - 06:56

Ja dit herken ik zeker! Heb zelf ook 4 kinderen en een lieve bonusdochter. Eerst 2 jongens en daarna 2 meiden. Mijn (onze) jongste dochter is daarbij ook nog van een andere vader. Die is heel beschermend, veel beschermender dan ik. Ik laat veel meer toe, hij vindt dingen veel sneller gevaarlijk. Onze jongste Divainchely genaamd, wordt idd de hele dag opgetild, geknuffeld, mee geschouwd als de kinderen naar school moeten. Mee hier naar toe, mee daar naar toe. Maar ze heeft ook genoeg quality time met mama alleen! Qua kleertjes heb ik het eigenlijk nooit zielig gevonden. Als iets nog goed is, tja dan is het nog goed toch?! Liefde en aandacht vind ik belangrijker dan mooie kleertjes, hoewel het superschattig is wanneer je kids er mooi uitzien!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.