Het leed dat je babyspullen op Marktplaats verkopen heet.

by Tamara

Ik weet niet wat het is hoor, ik hoor allemaal mensen zeggen dat ze zonder moeite hun babyspullen verkopen op Marktplaats, maar mij lukt het gewoon niet! Een paar weken geleden was ik er klaar mee. Ik was klaar met alle troep en wilde heel erg graag van alle babyspullen af. Dus vol goede  moed zette ik  het wiegje, de maxi-cosi en een heleboel kleertjes/dekentjes en overige spulletjes op Marktplaats. Nouuuu oké, ik had niet verwacht dat het storm zou lopen, maar voor de kleine prijsjes waarvoor het te koop stond, had ik wel verwacht dat het verkocht zou worden. Maar nee hoor, ik kreeg welgeteld één mail. En in die mail stond echt een belachelijke vraag.

Waarom lukt het mij niet om mijn babyspullen op Marktplaats te verkopen?

Het is niet eens zo dat ik troep verkoop of dat ik hele hoge prijzen vraag. In tegendeel zelfs. Ik verkoop alleen dingen waarvan ik zeker weet dat ze nog helemaal goed zijn en waarvan mensen nog lange tijd plezier kunnen hebben. En ik vraag echt niet de hoofdprijs. Voor het wiegje dat ik erop had gezet, vroeg ik namelijk 35 euro. En dat was niet alleen voor het wiegje, maar ook voor twee dekens ( waarvan 1 hele dure) een matrasje en beddengoed. Ik had er bieden vanaf 20 euro bijgezet, dus ik dacht: Mooi, daar ben ik vast snel vanaf. Nou echt niet dus he? Van al die dingen die ik erop had gezet, kreeg ik één mail en die ging over het wiegje. Of nouja, niet eens over het wiegje dus.. Ik had in de advertentie gezet: Wiegje met Gratis matrasje, dekens en beddengoed. Mailde er iemand met de vraag of ze misschien wel het gratis matrasje mocht hebben. De rest hoefde ze niet. Ehhhhhh????

Ik ben momenteel mijn hele huis aan het uitzoeken en dingen aan het wegdoen. Maar ik denk dat ik voor een heleboel dingen niet eens meer de moeite ga nemen om ze op marktplaats te zetten. Ik heb twee kinderwagens die ik wil verkopen, autostoelen, kleding, enzovoort. En ik zie er gewoon tegenop om het op Marktplaats ( of of zo’n lokale verkoopsite) te zetten, omdat het toch niet verkocht wordt.

Hebben jullie goede ervaring met het verkopen van je spullen op Marktplaats? En hebben jullie nog tips met hoe ik dit kan aanpakken?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Anoniem 6 december 2020 - 10:44

Eens! Wij hebben hetzelfde probleem. Ligt wat mij betreft helemaal aan marktplaats dat in de afgelopen jaren compleet verziekt en verzadigd is. Andere spullen verkopen gaat ook niet of zeer moeizaam!

Reply
Lys 17 maart 2020 - 12:31

Heel erg herkenbaar. Hoe goedkoop/mooi/duur ik het er ook op zet. Maar dan wel de andere kant.. (wat vast aan mij ligt, geloof ik direct) als ik wat nodig heb en dat via marktplaats wil doen alleen maar overal de hoofdprijs voorbij zie komen 😂

Reply
Lize 10 mei 2019 - 14:31

Hoi!
Ik begrijp je heel goed, en tot voor een tijdje terug had ik dat ook altijd. Ik legde iets gewoon ergens neer en maakte dan foto maar verkocht niet vaak. Tegenwoordig heb ik een vaste plek waar ik alles neerzet, of ophang wat kleding betreft, en dat ziet er mooi en gezellig uit zodat mensen zien dat het uit een net en leuk ingericht huis komt. Misschien was dat de oplossing want sindsdien verkoopt het echt goed, zowel kinderkleren als volwassen kleding. Soms duurt het een tijdje maar geduld is een schone zaak. En ik vraag absoluut niet (te) veel, want dat is btw mijn ergernis … mensen die helemaal over the top gaan wat hun spullen betreft en het onderste uit de kan willen hebben. Kom op zeg, het is wel tweedehands hè, denk ik dan. O en ik hanteer vaste prijzen en bieden vanaf. Het enige lastige vind ik als mensen bieden en vervolgens niet meer reageren als ik akkoord ga.

Groetjes!

Reply
Mer 12 maart 2019 - 04:23

Ik heb dezelfde ervaring.. Echt een ramp.. Ik heb een dochter van 5 en tweelingmeisjes van 1,5. Een half jaar geleden heb ik al het spul van eerste het eerste jaar weg gedaan. Ik had het geluk dat mijn neefje en zijn vrouw hun eerste dochter verwachtten, dus ik heb de complete uitzet voor een vriendenprijsje aan ze verkocht. Heb alleen geld gevraagd voor de kinderwagen van mijn oudste, de cosleeper en de box. de rest (alles wat je nodig hebt voor een baby) hebben ze gekregen. En een paar van de dubbele dingen van de tweeling via marktplaats, fb of via via verkocht. Heb nu nog de kinderwagen van de tweeling, kinderstoel van de oudste en nog een paar kleine dingen die ik niet kwijtraak en eigenlijk opnieuw erop moet zetten. Alleen zo geen zin in, krijg toch alleen maar onzinbiedingen of geen reactie. Kleertjes begin ik niet eens aan, geef alles gelijk door aan mijn neefje voor zijn dochter. Daarnaast veel weg gegeven via weggeefhoeken.

Reply
manliafem 11 maart 2019 - 21:19

Ik kan alleen maar zeggen dat ik het helemaal herken. Heel frustrerend! Dan hoor je van alle armoede in Nederland en als ik dan een super Maxi Cosi weg doe voor bijna geen geld en niemand reageert, dan denk ik echt: waar dan? Ik zet het er verschillende keren op, voor verschillende prijzen en soms gaat het pas na een hele lange tijd weg. Voor niet al te hoge prijzen uiteindelijk. En als je dan iets voor een lage prijs erop zet, dan krijg je weer de vraag: is het nog wel goed? Want je vraagt er zo’n lage prijs voor. Het is ook nooit goed.

Reply
Lenny 11 maart 2019 - 19:55

Ik had mijn wandelwagen met alles op en eraan er 3x op gezet en toen pas verkocht. Steeds een verschillende prijs, maar uiteindelijk met een hoge prijs er opgezet. Toen pas reageerde iemand serieus met een acceptabel bod. Mijn tip is dus om de prijs omhoog te gooien zodat normale mensen reageren en bieden. Succes!

Reply
Sanne 11 maart 2019 - 13:15

Heel herkenbaar! Soms denk ik dat er alleen hele domme mensen op marktplaats spullen willen kopen. Die reacties van mensen! Ik had een tijdje terug een hele dure loveseat er op gezet, voor een vrij lagen prijs. Iemand kon het niet betalen, wilde hem wel graag hebben en dan voor bijna niets. Ging ik niet mee akkoord, werd voor van alles en nog wat uitgemaakt en uiteindelijk wilde ze me aangeven (?) en laten blokkeren. Sommige mensen. ? Maargoed. Ik heb dus geen tips, helaas. Sorry! 😉 bij mij werkt de Facebook groep vaak ook ietsje beter om te verkopen. En anders breng ik het liever naar een tweedehandswinkel als dat ik het aan can die zeurpieten moet verkopen.

Reply
Rianne 11 maart 2019 - 10:56

heel herkenbaar helaas, en dat is met alles op marktplaats of te koop aanbieden via facebook. Of er wordt niet gereageerd of er wordt voor een €1 geboden. Daarbij merk ik ook dat het erg wisselend is. Eigenlijk moet ik ook weer nodig wat op marktplaats zetten maar heb er geen zin in, terwijl ik wat geld en wat spullen minder in huis best kan gebruiken.

Reply
Eva 11 maart 2019 - 10:20

Wij hebben precies hetzelfde. Soms bied ik dingen gratis aan en dan krijg je nog de vraag of je het langs wil komen brengen. Laatst zette ik een pakket met meer dan 100 stuks babykleding op marktplaats en iemand vroeg of ik het voor 10 euro die avond nog even af kon geven.

Reply
Annemiek 11 maart 2019 - 10:00

Die is wel heel brutaal. Het matrasje is niet gratis maar het wiegje is inclusief matrasje etc. te koop. Maar goed dat vroeg je niet. IK heb eigenlijk alles altijd weggegeven. Ik ben niet zo van het verkopen. Nog steeds geeft ik spullen en kleding weg waar mijn zoon niet meer in past. Sommige dingen gaan naar zolder voor de herinneringen.

Reply
Maaike 11 maart 2019 - 08:18

Inderdaad via Facebook de verkoop sites gaat het sneller… Hier verkoop ik echt heel veel… Hiho

Reply
Nienke 11 maart 2019 - 08:17

Herkenbaar…. 🙁
Misschien kun je het weggeven aan een stichting of een goed doel waar ze het écht goed kunnen gebruiken? Dat doe ik tegenwoordig ook en het geeft je zó’n goed gevoel! Er is zoveel armoede in Nederland, er zijn echt veel mensen die het goed kunnen gebruiken en via een stichting oid weet je tenminste zeker dat het goed terecht komt. Heb je het gedoe op marktplaats ook niet, heerlijk!

Reply
Debby 11 maart 2019 - 07:44

Ik verkoop meestal mijn spullen via Facebook. Dat gaat bij mij altijd goed. En het is fijn omdat je al foto van die mensen ziet.

Reply
Tineke 11 maart 2019 - 07:28

Überhaupt dingen verkopen.. mensen willen voor een dubbeltje oo de eerste rij zittend laatst stond ik op een vlooienmarkt, waar mensen 50 cent voor little people speelsets al te duur vonden bij wijze van. Ik vind het zonde op gratis weg te geven. Maar dingen verkopen brengt meestal meer frustratie met zich mee dan het oplevert.

Reply
MarjonS 11 maart 2019 - 07:04

Dat is minder fijn.
Ik merk wel dat ik via Facebook groepen in de buurt makkelijker spullen verkoop.
Marktplaats gebruik ik dan ook minder snel.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.