Het laatste lied| Hoofdstuk 32

by Tamara

In de dagen erna leek het net of er een hele beerput werd opengetrokken. Emily, Amy en ik deden een gezamenlijk interview bij een grote talkshow en dat leek het startsein te zijn voor vele vrouwen om ook hun verhaal te doen. De lijst met vrouwen die ooit met Skyler Mayne te maken hadden gehad was eindeloos en na een paar dagen was het moeilijk te geloven dat er ooit een tijd was geweest dat we te weinig bewijs hadden om hem wat te kunnen maken.

De agenten stelden een heel team samen dat zich op deze zaak zou richten en dat was maar goed ook, want naarmate de tijd vorderde, kwam er steeds meer bewijs tegen hem en werden de verhalen gekker en gekker. Er waren vrouwen die net als wij een zangcarrière was beloofd die nooit van de grond kwam tenzij er iets tegenover stond. Vrouwen die hij mee had genomen op zogenaamde ‘zakenvakanties’ waarbij hij een tweepersoons hotelkamer boekte en zich aan ze opdrong. Er was zelfs een zaak die erger was dan alle zaken van ons samen, namelijk één van een meisje van negentien die zwanger was geraakt na meerdere keren door hem te zijn misbruikt, om vervolgens afgescheept te worden.

De aangiftes tegen Skyler Mayne en tegen Skyhigh records stapelden zich op en het kon niet anders dan dat hij achter slot en grendel zou verdwijnen.

Overal waar Emily, Amy en ik kwamen, werden we benaderd als heldinnen. Vrouwen die voor zichzelf waren opgekomen en een einde hadden gemaakt aan iets dat nooit had mogen gebeuren. In het nieuws werd ik tegenwoordig zelfs aangesproken met mijn eigen naam en niet meer als ‘vriendin van Jonah Gray’

Over Jonah gesproken, nadat hij de volgende dag de blauwe plekken om mijn hals had gezien, was hij woedend geworden. Hij was in staat om naar het bureau te gaan waar Skyler gevangen was gezet om hem een lesje te leren, maar ik kon hem gelukkig tegenhouden. Eindelijk kon ik hem over alles vertellen wat er was gebeurd en hoe blij ik was dat het nu eindelijk voorbij was. Ik moest hem wel twintig keer beloven dat ik me nooit meer op zou offeren voor zoiets, maar dat was makkelijk, aangezien de kans dat ik ooit nog eens voor zo’n zaak kwam te staan heel erg klein was. Hoewel Emily haar concerten gecanceld waren door de rechtszaken en alles wat er gebeurd was, vloog Jonah zoveel mogelijk heen en weer zodat we bij elkaar konden zijn en hij me kon steunen in alles wat er gaande was.

Die steun had ik hard nodig, want hoewel de meeste mensen heel erg positief waren over wat we hadden gedaan en dat we eerlijk waren geweest over wat er met ons gebeurd was, was Skyler altijd een geliefd gezicht geweest in de muziekindustrie en waren er talloze mensen die niet geloofden dat het allemaal echt gebeurd was. Dat er inmiddels honderd vrouwen waren die hetzelfde was overkomen interesseerde ze niet. Een aantal mensen hadden het zelfs goedgepraat door te zeggen dat ‘de vrouwen van tegenwoordig’ zich zo ontzettend uitdagend kleedden en dat we hem op deze manier uitgedaagd hadden. We werden sletten genoemd, hoeren die een talentvolle man kapot gemaakt hadden en profiteurs die er alleen zelf maar beter van wilden worden.

De eerste paar keren had het behoorlijk veel pijn gedaan, maar inmiddels kon het me niets meer schelen. Ik wist zelf wel beter dat ik een goede keuze had gemaakt en dat was het belangrijkste.

Er was wel één ding dat ik heel erg vreemd vond en dat was dat ik nog steeds niets van mijn moeder had gehoord. Nu ik zoveel in de media was, kon het niet anders dan dat ze me voorbij had zien komen, waarom deed ze dan nog geen poging om contact te zoeken? In een emotionele bui was ik naar ons huis gegaan en had ik gezien dat het flatje leeg stond, zonder een spoor van waar ze nu naartoe was gegaan. En ergens stak dat wel een beetje, ondanks de slechte relatie die we gehad hadden.

Twee weken na de arrestatie van Skyler waren alle getuigen verhoord en was het tijd om tegen hem te getuigen in de rechtbank. Twee van ons mochten het woord doen en we hadden gekozen voor Emily en Amy, omdat ik volgens hun al genoeg gedaan had.

Ik was ontzettend trots op Amy toen ze daar ten overstaan van een enorme zaal voor mensen vertelde over wat er met haar was gebeurd. Met tranen in haar ogen vertelde ze over haar eerste keer ooit met een man, toen ze net zeventien was. Hij had iets van haar afgenomen dat ze het liefste aan iemand had willen geven waar ze van hield, maar ze zou die kans nooit meer krijgen.

Ze was zo ontzettend sterk terwijl ze zich naar Skyler wendde en hem vertelde dat hij haar dit nooit aan had mogen doen. Hij had haar leven kapot gemaakt en pas nu ze van hem af was, wist ze weer hoe het voelde om vrij te zijn.

Jonah pakte mijn hand vast en kneep er zachtjes in, terwijl ik de tranen van mijn wangen veegde. Toen Amy iedereen bedankte voor het luisteren en naar haar ouders liep, waar ze eindelijk weer contact mee had, voelde ik in elke vezel van mijn lichaam dat we hier goed aan hadden gedaan.

Uiteindelijk kwamen de rechter en de jury tot een unaniem besluit. Skyler zou jaren de gevangenis in gaan en moest zich laten behandelen voor zijn seksverslaving en zijn agressiviteit. Alle gedupeerden kregen een behoorlijke schadevergoeding om het leed een klein beetje te verzachten, al wisten we allemaal dat geld geen verschil zou maken. De grootste opluchting was dat Skyhigh zou gesloten worden en alle contracten nietig verklaard zouden worden.

Toen we dat hoorden, begon de hele zaal te juichen en Emily en ik vlogen elkaar in de armen. Beter nieuws dan dit hadden we niet kunnen krijgen. Eindelijk waren we voorgoed van hem af!

Meteen verder lezen? Je koopt het ebook hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.