Het laatste lied | hoofdstuk 31

by Tamara

Het busje reed net zolang rondjes tot we de menigte afgeschud hadden en zette me daarna bij mijn huis af. Daar zette ik meteen de tv aan, waar mijn gezicht het eerste was dat in beeld kwam op alle nieuwszenders.

Vriendin Jonah Gray slachtoffer van Skyler Mayne?

Zijn de geruchten over het misbruik van artiesten door Skyler Mayne dan toch waar?

Skyler Mayne opgepakt in zijn kantoor. Wat is de reden?

Mijn telefoon stond roodgloeiend en omdat ik geen behoefte had aan interviews waarin mijn woorden toch verdraaid zouden worden, zette ik mijn telefoon op stil en ging op bed liggen waar ik naar het nieuws keek.

Die avond werd er om half zeven aangebeld door de twee agenten die me verhoord hadden. Ze vroegen of ze binnen mochten komen en meteen ging ik aan de kant. Ik maakte koffie voor ze en met zijn drietjes namen we plaats aan de keukentafel.

‘Liva.. We zullen maar meteen eerlijk zijn… Alleen jouw verhaal is niet genoeg. Omdat hij alleen een poging heeft gedaan en verder niets gedaan heeft, zal hij op borgtocht vrijkomen. Is er misschien een mogelijkheid dat je vriendinnen willen getuigen.. Die twee waarvan je zei dat ze hetzelfde doorstaan hadden?’

Ik keek hun verbijsterd aan. Na alles wat ik die ochtend had moeten doorstaan hadden ze nog niet genoeg bewijs tegen hem? Hoeveel bewijs wilden ze hebben dat die man een verschrikkelijke klootzak was die misbruik maakte van vrouwen?

‘Ik weet het niet.. Emily is nu in Rome voor een concert, dus die kan niet zelf komen getuigen en het andere meisje is nog maar zeventien… Ik wilde haar zo graag hierbuiten houden om haar te beschermen.’

De agente knikte en pakte mijn hand vast.

‘Als jouw vriendin Emily over de telefoon aan ons kan vertellen wat er gebeurd is, dan is dat voldoende. Wat het meisje betreft.. Het zou de zaak ontzettend veel goed doen als zij zou komen getuigen.’

Ik knikte en zei dat ik mijn best zou gaan doen, maar dat ik niet wist of het zou lukken.

Net toen de agenten weg waren, werd er opnieuw op de deur geklopt.

‘He Emma, ben je weer je sleutels verse….’

Ik voelde iemand om mijn nek vliegen en knuffelde haar meteen terug.

‘Emily! Wat doe je hier? Je was nog in Rome?’

Ze schudde haar hoofd en veegde haar tranen weg.

‘Ik heb gisteravond meteen een ticket geboekt en ben vanmorgen op het vliegtuig gestapt. Ik weet dan mijn fans dit niet leuk gaan vinden, maar dit kan niet anders. Die man moet gestopt worden..’

Ik knuffelde haar nogmaals en liet haar binnen.

‘Wat zei Jonah ervan dat je weg ging?’

Ze zuchtte en keek me verdrietig aan.

‘Het spijt me Liva, ik moest het hem vertellen. Ik zei dat ik naar mijn moeder zou gaan, maar hij wist dat ik nooit zomaar een concert zou afzeggen en… Het spijt me zo..’

Ik schudde met mijn hoofd.

‘Het geeft niet.. Hij zou er vroeg of laat toch wel achter komen wat er gebeurd is.. Zeker nu het overal op het nieuws is.. Maar hoe reageerde hij erop?’

Ze haalde haar schouders op en veegde snel de tranen uit haar ogen.

‘Hij is er kapot van dat je niet gewoon eerlijk tegen hem bent geweest en dat je jezelf als lokaas hebt gebruikt. Hij is naar zijn hotelkamer gegaan en ik heb hem niet meer gesproken. Heeft hij je nog gebeld?’

Ik keek naar mijn telefoon en zag dat de batterij inmiddels leeg was.

‘Geen idee, ik had hem op stil staan en nu is hij uit. Ik bel hem vanavond wel als we weer terug zijn. Maar kom je mee? Ik heb iemand die heel erg fan van je is en ik vermoed dat jij de enige bent die haar kan overtuigen om wel te getuigen.’

Ze knikte en samen stapten we in haar huurauto die voor de deur stond. We reden naar Skyhigh, omdat dat de enige plek was waar ze zou kunnen zijn en ik gebruikte de sleutel die ik nog niet had ingeleverd om binnen te komen.

‘Amy??? Amy ben je hier? Er is iemand die je heel er graag wil zien.’

Zachtjes hoorde ik voetstappen dichterbij komen, totdat ze voor ons stond. Ze zag er nog kwetsbaarder uit dan normaal, maar toen ze zag wie ik mee had genomen, werden haar ogen groot en sloeg ze een hand voor haar mond.

‘Emily Jones?? Maar wat doe je hier?’ vroeg ze zachtjes.

‘He Amy.. Ik heb je hulp nodig. We weten dat Skyler iets bij jou heeft gedaan en ik wilde je laten weten dat je niet de enige bent. Hij heeft het bij ons allebei ook gedaan en ik vind dat hij daarvoor moet boeten, maar dat lukt ons niet alleen… De politie zegt dat als jij getuigd we een hele goede zaak hebben. Wat denk je ervan om ons eens te helpen en dan beloof ik je dat je in ruil daarvoor met mij mee op tournee mag. Dan ben je hier weg en kun je er heel even tussenuit.’ Amy begon meteen te lachen, iets wat ik haar nog nooit had zien doen en knikte. Zonder te twijfelen stapte ze in de auto en reed ze met ons mee naar het politiebureau.

Urenlang werden ze ondervraagd in twee verschillende kamers en pas toen het half vier in de ochtend was, kwamen ze beiden weer naar buiten. Het was duidelijk te zien dat ze beide gehuild hadden, maar ook dat ze heel erg opgelucht waren.

Eindelijk had er iemand naar hun verhaal geluisterd en zou er iets aan gedaan worden.

Niet alleen mijn nachtmerrie, maar ook die van hun zou eindelijk over zijn.

Toen ze me afgezet hadden bij huis en zij doorreden naar het hotel waar ze die nacht zouden slapen, liep ik doodmoe de trap op naar boven. In de woonkamer zag ik een donker gestalte op de bank zitten, waar ik ontzettend van schrok.

Met mijn hand tastte ik naar de muur en vond uiteindelijk een lichtschakelaar die ik aanzette. De persoon die op de bank zat was wel de laatste die ik hier nu had verwacht.

‘Jonah?’ stamelde ik.

Meteen kwam hij overeind en liep hij naar me toen. Vol overgave zoende hij me, terwijl hij me stevig vasthield.

‘Wil je dit alsjeblieft nooit meer doen? Je hebt geen idee hoe bezorgd ik was. Meteen toen Emily vertelde wat er gebeurd was heb ik een ticket geboekt…. Heeft hij…? Hebben jullie…?’

Ik schudde mijn hoofd.

‘Nee Jonah, er is niets gebeurd… Gelukkig! Oh Jonah ik ben zo blij dat je er bent.. Ik was zo ontzettend bang!’

‘Vanaf nu blijf je bij mij, ik wil nooit meer bij de weg.’

‘Dat is je dan geraden.’

 

Meteen verder lezen? je koopt het ebook hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.