Het laatste lied | Hoofdstuk 23

by Tamara

Onder luid gejuich van het publiek liepen we het podium af en toen we backstage uit het zicht waren, vloog ik meteen in zijn armen en zoende ik hem.

‘Wat doe je hier?? Ik dacht dat je nog in Ierland zat?’

Hij lachte en legde snel zijn gitaar weg.

‘Dat zat ik vanmorgen ook nog. Emma heeft me hierheen gehaald, Emily en Alex zijn er ook!’

Ik luisterde naar Emma’s stem die iets aankondigde en hoorde dat Emily nu een liedje zou zingen.

‘Maar je concert dan? Moet je daar niet zijn?’

‘Nee is afgelast! Aan het einde van de tour gaan we een nieuwe poging in Ierland wagen, maar voor nu hoef ik zondagavond pas weer terug te vliegen!’

Ik sloeg mijn armen om zijn hals en zoende hem nog een keer.

‘Ik ben nog nooit zo blij geweest met regen! Je hebt geen idee hoe erg ik je gemist heb!’

Hij lachte en legde zijn handen om mijn middel.

‘Oh jawel hoor, ik geloof dat ik jou minstens net zo erg gemist heb! Maar hé, wat hoor ik nou? Heb je een contract getekend? Bij Skyhigh?’

Ik knikte en zag dat hij een beetje bezorgd keek.

‘Hmm.’

‘Wat is er aan de hand? Niet goed?’

‘Jawel, het is een prima label. Ik vertrouw die Skyler alleen niet. Ik heb dingen over hem gehoord waar je echt niet blij van wordt. Maar daar gaan we het vanavond niet over hebben. Ik wil er vanavond van genieten dat ik je eindelijk weer kan zien en dat ik je nu eindelijk officieel mijn vriendin kan noemen!’

Hij trok me tegen zich aan en ik besloot dat dit nu niet het moment was om hem te vertellen over wat er met Skyler gebeurd was. Hij zou zich er alleen maar zorgen over maken en in de korte periode dat hij er was, wilde ik geen ruzie maken. Ik hoorde dat Emily’s liedje afgelopen was en zuchtte.

‘Misschien moeten we maar teruggaan. Anders missen ze ons.’

Hij trok een moeilijk gezicht en zuchtte.

‘Oké, maar alleen als je vanavond bij mij slaapt.’

‘Haha! Dat is een deal!’

Ik pakte zijn hand en liep weer naar het café, waar Emily en Alex inmiddels samen stonden te zingen. Kennelijk was het nieuws van onze speciale gasten snel uitgelekt, want het was smoordruk en ik kon me maar met moeite naar binnen wurmen.

‘Ohhhh Dat is Jonah Gray!’ riep een meisje vlakbij ons en meteen kwam er een hele groep naar ons toe.

De groep verzamelde zich om ons heen en Jonah pakte meteen mijn hand vast.

‘Luister.’ zei hij tegen de groep vrouwen om ons heen.

‘Ik zal jullie geven wat jullie willen, oké? Ik wil best handtekeningen zetten en foto’s maken, maar vanavond draait om Liva en ik wil jullie daarom vragen of jullie ons daarna met rust willen laten.’

Ze knikten allemaal instemmend en meteen ging Jonah aan het werk. Ik vond het knap dat hij zo professioneel bleef. Ik zou denk ik gevlucht zijn voor al die mensen, maar hij stond gewoon wat handtekeningen uit te delen en een praatje te maken met een aantal vrouwen. Na een half uur gaf hij aan dat het genoeg was en gek genoeg vonden ze dat prima.

Ik merkte wel dat mensen doorgingen met foto’s van ons maken en hoewel ik dat een beetje gek vond, liet ik ze maar gewoon hun gang gaan. Ze zouden vast niets kwaads in de zin hebben toch?

Het was een ontzettend leuke avond. Ik stelde Jonah, Emily en Alex voor aan mijn collega’s en we klommen zelfs nog met zijn viertjes het podium op om iets te zingen. Toen het elf uur werd, dimde Tony de lichten en zette hij de muziek iets harder. De hele dansvloer stroomde vol en hoewel ik een hekel aan dansen had, kon ik geen nee tegen Jonah zeggen die me de dansvloer op trok en behalve zingen ook nog eens een talent voor dansen bleek te hebben. Terwijl Tony alle liedjes uit het foute uur voorbij liet komen, deed hij samen met Alex de gekste danspasjes en lag ik helemaal in een deuk. Maar dat hij ook normaal kon dansen bewees hij even later, toen er rustigere muziek gedraaid werd en hij me tegen zich aan trok. Hij pakte mijn ene hand vast en legde de andere op mijn onderrug, iets dat voor kriebels door mijn hele lichaam zorgde.

‘Denk je dat we zo weg kunnen gaan?’ fluisterde hij in mijn oor.

Zijn lippen gleden zachtjes over mijn hals en hoewel er een heleboel mensen naar ons keken, leek hem dat niet te kunnen schelen.

‘Wat ben je van plan meneer Gray?’

Hij lachte en duwde me met zijn arm iets dichter naar zich toe.

‘Dat wil je niet weten..’

Uiteindelijk wachtten we tot iedereen weg was en wij, Emma, Emily en Alex overbleven. Tony had ons gedag gezegd en gevraagd of we de boel netjes wilden afsluiten, dan was het geen probleem als we nog even bleven. We ploften met zijn allen op de grote bank en wachtten op Emma die nog een fles drank achter de bar wegplukte.

‘Het was me een feestje wel hoor! Zo fijn om gewoon eens mee te kunnen doen met iedereen zonder dat we steeds apart moeten zitten!’ lachte Emily.

‘Ik vind het superlief dat jullie gekomen zijn! Het was niet hetzelfde zonder jullie vanavond!’

‘Haha, we weten allemaal dat je het alleen maar over Jonah hebt hoor! Is het inmiddels al eens officieel tussen jullie of nog steeds niet?’ 

Jonah gaf haar een duw en daarna trok hij mij bij zich op schoot en zoende hij me.

‘Ja ja oké! Sorry dat ik het gevraagd heb! Het is al duidelijk!’ grinnikte ze.

‘He Liva, ik hoorde dat je bij Sky hebt getekend? Hoe kwam je erbij om dat te doen?’  vroeg Alex ineens.

‘Ehh, ja ik weet niet. Dat filmpje van mij van die avond hier ging behoorlijk viraal en hij belde me in de ochtend om een afspraak te maken. Het contract zag er goed uit en ik heb dus getekend.’

Hij wreef met zijn hand over zijn kin en dacht na.

‘Hmm.. Heb je toevallig van te voren wat research naar hem gedaan? Anders kan Emmie hier je wel het één en ander vertellen.’

Emily keek hem kwaad aan. ‘

Ik vertel helemaal niets! Je weet zelf ook wel dat ik het daar niet over wil hebben. Bovendien heeft ze al getekend.’

‘Je had haar moeten waarschuwen Em, nu zit ze aan die vent vast. Wie weet wat hij met haar gaat doen…’

‘Kappen Alex.’ bromde Jonah.

Verbaasd keek ik hun aan.

‘Wat is er aan de hand? Wat is er gebeurd? Ik heb wel gehoord dat hij soms iets te handtastelijk is, maar verder niets verontrustends.’

Ik hoorde Jonah achter me zuchten en hij liet zijn hand onder mijn shirt op mijn rug rusten. Emily wierp Alex een kwade blik toe en keek me aan.

‘Skyler Mayne is een eikel. Echt, als ik had geweten dat je bij hem zou tekenen, dan had ik je meteen daar weg gesleept.’

Ze nam het glas wijn wat Emma haar gaf aan en sloeg het in één keer achterover. ‘Misschien is hij inmiddels veranderd hoor. Maar toen ik net begon, wilde hij me maar al te graag laten tekenen. Ik was zo blij dat iemand me wilde hebben dat ik meteen akkoord ging en daarna zat ik letterlijk aan hem vast. Die avond zei hij dat hij het wilde vieren en hij liet meteen de champagne aanrukken. De champagne ging over in sterke drank en hoe vaak ik ook nee zei, hij bleef mijn glas maar vol gooien.’

Alex pakte haar hand vast en terwijl ik aan haar stem hoorde dat ze emotioneel werd, vertelde ze verder.

‘Uiteindelijk was ik te dronken om me nog te verzetten en hij maakte daar dankbaar gebruik van. Ik kan me niet meer herinneren wat er gebeurd is, maar de volgende ochtend werd ik zonder kleren wakker op de bank in zijn kantoor. Dus ik kon wel raden wat ik gedaan had.. Het ergste is nog… Ik wilde bij hem weg. Ik wilde het contract laten ontbinden, maar hij zei dat hij foto’s van me had en dat hij die zou laten uitlekken als ik weg zou gaan.’

Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en slikte.

‘Hoe ben je uiteindelijk bij hem weg gekomen?’

Ze zuchtte en keek me verdrietig aan.

‘Niet.. Ja, ik sta niet meer onder contract bij SkyHigh, maar hij strijkt wel elke maand een groot deel van de Royalty’s op. Alleen onder die voorwaarde zou hij me laten gaan.’

Ik beet op mijn lip om maar niet te gaan huilen en knikte.

Ik had de grootste fout van mijn leven gemaakt.

 

Meteen verder lezen? je koopt het ebook hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.