Het laatste lied | Hoofdstuk 21

by Tamara

Om het tekenen van het platencontract te vieren, nam Emma me die avond mee uit eten. Hoewel ik het heel erg lief vond, kon ik mijn hoofd er niet echt bij houden. Ik twijfelde echt ontzettend of ik niet de verkeerde keuze had gemaakt. Maar naar mate de avond vorderde en Emma maar drankjes bleef bestellen, ebden de twijfels een beetje weg en toen we rond twee uur ’s nachts weer naar huis wandelden, waren alle zorgen zo goed als verdwenen.

Ze had verteld dat Tony en de rest van mij collega’s van de Nachtegaal heel graag nog een afscheidsfeestje wilden geven en dat ze dat hadden gepland voor vrijdag. Daarnaast vertelde ze dat ze Emily en Jonah had gevraagd, maar die konden helaas niet komen omdat ze komend weekend in Ierland aan het optreden waren samen met de rest van de groep.

In de dagen daarna had ik het heel erg druk. Ik werd uitgenodigd in de studio’s, waar Skyler tot mijn grote opluchting niet aanwezig was. In plaats van hem was er een meisje van mijn leeftijd dat zich voorstelde als Bella, waar ik het meteen goed mee kon vinden. Na kort gekletst te hebben, liet ze me een paar liedjes horen die voor mij uitgekozen waren en die ze me heel graag wilde horen zingen.

Ik nam plaats in het hok, hing de microfoon op de juiste hoogte en toen Bella me het signaal gaf, begon ik te zingen. Hoewel de liedjes heel erg tof waren en ik ze ook echt heel mooi vond, was het wel even wennen om meer ‘pop’ achtige liedjes te zingen. Maar aan Bella te horen ging het heel erg goed en het lukte zelfs om meteen op de eerste dag een eerste versie van twee liedjes op te nemen.

‘Heb je honger? We kunnen wel wat gaan eten bij de lunchroom om de hoek?’ vroeg ze toen we klaar waren.

Ik keek op mijn horloge en zag dat het al zeven uur was. Ze zag mijn verbaasde blik en lachte.

‘Ze hebben er ook gewoon normaal eten! Kom! Als we samen gaan kunnen we het opgeven als een zakelijk diner.’

Ik lachte en ging meteen mijn spullen pakken, want na een dag in de studio barstte ik van de honger. We liepen de hoek om naar een klein restaurantje dat inderdaad een grote lunchkaart had, maar waar ook genoeg keuze voor avondeten.

‘Dus jij bent de vriendin van Jonah Gray he? Goede aanwinst hoor!’

‘Haha, waarom denkt iedereen dat toch? We hebben geen relatie met elkaar hoor!’

Ze keek me een beetje verbaasd aan en haalde haar schouders op.

‘Aha.. Dat verklaart een heleboel..’ Ik nam een slokje van mijn drinken:

‘Wat verklaart dat als ik mag vragen?’

Ze opende haar mond om iets te vertellen, maar de serveerster kwam ons eten brengen en ze leek even te wachten tot ze weer weg zou gaan.

‘Skyler neemt nooit artiesten aan die in een relatie zitten. Vrijgezellen zijn makkelijker te verkopen.’ Ik trok een wenkbrauw op en meteen begon ze te lachen.

‘Ja, ik heb het ook niet verzonnen hoor, maar je zult niet de eerste zijn die de relatie verbreekt voor een carrière. Bovendien zit Jonah natuurlijk bij Skyler zijn allergrootste concurrent, dus daar is hij ook niet echt blij mee denk ik.’

Snel nam ik een hapje kip, voordat ik de vraag durfde te stellen die op het puntje van mijn tong lag, maar voordat ik iets kon vragen, stelde zij weer een vraag.

‘Wat vind je eigenlijk van Skyler?’ Ik voelde dat ik weer rood werd en hoopte maar dat het niet op zou vallen.

‘Ik ehh.. Ik vind hem.. ehm..’

Ze lachte en legde haar hand kort op mijn arm.

‘Ik weet het. Skyler is een man met heel erg veel talent en hij zal er alles aan doen om je groot te maken, maar hij is nogal… Intens.. Af en toe.’ Ik knikte:

‘Ja, dat is wel een goede verwoording. Ik merkte dat hij heel erg aanrakerig was tijdens het tekenen van het contract.. Doet hij dat vaker?’

Bella keek of er niemand ons kon luisteren en boog zich naar me toe.

‘Ja.. Ik wil je niet bang maken.. Maar er zijn in het verleden nogal een paar akkefietjes geweest waarbij Skyler wat te ver was gegaan. Je moet heel erg duidelijk tegen hem zijn met wat je wel wilt en wat je niet wilt. Het is echt een hele aardige vent en ik heb ontzettend veel bewondering voor hem, maar hij pikt signalen gewoon heel erg slecht op.’

Ik knikte en voelde me meteen een beetje gerustgesteld. De volgende keer dat Skyler iets zou doen wat me niet zinde, zou ik dat gewoon eerlijk tegen hem zeggen. We waren allebei volwassenen en hij zou het echt wel begrijpen als ik zou zeggen dat ik daar niet op zat te wachten. Althans dat hoopte ik dan maar.

De rest van de avond kletsten we wat over van alles en nog wat. Bella vertelde dat ze vroeger heel erg graag zangeres wilde worden, maar dat ze optreden dus helemaal niets vond. Nu schreef ze liedjes voor de artiesten van Skyhigh records en hielp ze met het producen ervan. Ik kon aan haar merken dat ze echt heel erg dol op haar werk was en dat het haar echt heel erg gelukkig maakte.

Uiteindelijk liep ik rond tien uur weer naar huis en thuis viel ik vrijwel meteen in slaap.

 

Meteen verder lezen? Je koopt het ebook hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.