Het laatste lied | Hoofdstuk 20

by Tamara

In de dagen daarna liet ik het contract door een aantal mensen lezen die allemaal zeiden dat ik het moest doen. Zelfs Tony was blij voor me, ook al betekende het wel dat ik nu met het werk bij de Nachtegaal zou moeten stoppen. Jonah en Emily zaten in het buitenland op een eiland voor de kust van Afrika waar heel slecht bereik was. Ik had hem wel verteld over mijn afspraak en hij had gezegd dat hij trots op me was, maar dat ik wel moest uitkijken met die gluiperd, dat ik een beetje weglachte. Na bijna een week twijfelen, belde ik Skyler op en zei ik dat ik graag wilde tekenen. Hij nodigde me uit om bij zijn kantoor langs te komen, zodat hij me meteen een rondleiding door de studio’s kon geven en daarna het contract te tekenen.

Door alle zenuwen kwam ik een half uur te vroeg. Vol ontzag liep ik het gebouw binnen, waar de receptioniste zei dat er zo iemand zou komen. Ik had net een tijdschrift van de stapel gepakt, toen er een meisje met knalroze haar langs liep. Ze keek een beetje verward en haar lippenstift zat wat uitgesmeerd over haar wang, maar ze was zo snel weg dat ik niet goed kon kijken. Net toen ik me weer op mijn tijdschrift wilde focussen, hoorde ik iemand binnenkomen. ‘He Liva!’ Zei hij. Meteen stond ik op en legde het tijdschrift weg.

‘He Skyler! Hier ben ik dan!’

Staand was hij nog imponerender dan toen hij bij Milu tegenover me had gezeten. Ik was maar klein en moest mijn hoofd helemaal in mijn nek leggen om hem aan te kunnen kijken.

‘Ja, gelukkig! Ik was al bang dat je niet meer wilde tekenen!’ lachte hij.

Hij boog zich naar me toe en kuste me weer op mijn wang. Het viel me op dat hij wat lippenstift op de boord van zijn overhemd had zitten en bedacht me dat het meisje van net vast zijn vriendin zou zijn. Die had namelijk dezelfde kleur lippenstift op.

‘Wat wil je eerst doen? Wil je naar de studio’s om te kijken? Of wil je meteen tekenen?’ 

Ik haalde een hand door mijn haren en lachte:

‘Tegen een rondleiding zeg ik geen nee, zeker niet aangezien ik komende tijd hier ga doorbrengen!’

Hij lachte en wees me de deur, waar ik naartoe liep. Hij legde een hand onderop mijn rug en liep met me mee.

‘Niet zo aanstellen Liva, dit is gewoon hoe hij is.’ sprak ik mezelf toe toen ik me realiseerde dat ik het heel vervelend vond dat hij me zo aanraakte, maar ik mocht er van mezelf niet teveel bij nadenken. Deze man gaf me een geweldige kans en die moest ik met beide handen aangrijpen, zonder zo kinderachtig te doen. Dus ook toen ik de hand omlaag richting mijn billen voelde gaan zocht ik er niet teveel achter en ging ik gewoon iets sneller lopen, zodat hij me los liet.

Allereerst liepen we langs de studioruimtes. Er waren er vijf en in twee waren artiesten aan het zingen. De eerste herkende ik van een reclamespotje van een paar jaar geleden, maar de tweede kwam me totaal niet bekend voor. Daarna liepen we door een gang waarin allemaal gouden, zilveren en platina platen hingen van de artiesten van het label. Het waren er zoveel dat ik ze onmogelijk allemaal kon bekijken terwijl ik er langs liep.

Aan het einde van de gang kwamen we in een wit kantoor, met een groot zwart marmeren bureau in het midden. Aan de muren hingen kleurige schilderijen in dezelfde stijl als de tattoos die Skyler op zijn armen had. Hij haalde een stoel onder zijn bureau vandaan en gebaarde dat ik daar kon gaan zitten, waarna hij hem aanschoof. Vervolgens nam hij plaats aan de andere kant en pakte een grote envelop waar mijn naam op stond.

‘Ik heb hier je contract. Er zijn een paar kleine dingen veranderd, maar in grote lijnen is het hetzelfde als het contract dat je gelezen hebt. Wil je het nog een keer doorlezen? Of wil je meteen tekenen?’ Hij pakte een gouden pen uit een bakje en hield hem boven het contract, in afwachting van mijn antwoord.

‘Nee, het is wel prima! Er zijn geen grote dingen veranderd toch?’

Hij schudde lachend zijn hoofd. ‘Nee, wat kleine dingetjes. Spelfoutjes, wat kleine formaliteitjes, niks belangrijks.’

Ik knikte en zag hoe hij met een zwierig gebaar zijn handtekening zette. Zonder het opnieuw te lezen, zette ik mijn handtekening naast die van hem en pakte zijn uitgestoken hand aan.

‘Gefeliciteerd Liva, je bent nu officieel een artiest bij Skyhigh Records!’

Hij opende een koelkast onder zijn bureau en haalde er een fles champagne uit.

‘Om het te vieren!’

Ik wilde eigenlijk zeggen dat ik niet van champagne hield en dat ik het nog een beetje te vroeg vond om te drinken, maar hij  had al twee glazen volgeschonken en gaf hij eentje aan mij.

‘Op een hele mooie samenwerking!’

Hij leunde tegen zijn bureau en goot in één slok zijn glas achterover.

‘Zeg, we geven altijd een feest om nieuwe artiesten te verwelkomen binnen het label. Zou komende zaterdag je passen? En zou je zelf ook mensen uit willen nodigen?’

Ik knikte en nam een slokje uit mijn glas.

‘Ik heb wel een aantal mensen die ik uit zou willen nodigen, alleen ze zijn nu op tournee, dus ik weet niet of ze kunnen.’

Even dacht ik een lichte irritatie in zijn ogen te zien, maar die maakte al snel plaats voor een glimlach.

‘Oh, wil je Jonah Gray uitnodigen? Ik dacht dat hij niet je vriend was.’ ‘Nee, dat klopt..’ mompelde ik.

‘Nouja, nodig maar uit wie je wilt! Ouders, vrienden, familie, iedereen die je wil uitnodigen is welkom!’

Ik knikte en nam maar een grote slok van de champagne, in de hoop dat het glas dan sneller leeg zou zijn.

‘Oh! Voordat ik het vergeet. Ik heb wat gegevens van je nodig. Rekeningnummer, adres enzo. Wil je dit voor me invullen?’

Hij pakte een formulier van zijn bureau en boog zich over me heen om de gouden pen te pakken, waarbij onze gezichten heel dicht bij elkaar in de buurt kwamen.

Ik kon zijn warme adem in mijn nek voelen en voelde me ineens heel ongemakkelijk. Snel pakte ik de pen van hem aan en vulde mijn gegevens aan, waarna ik snel opstond. ‘Heel erg bedankt Skyler. Ik ben je heel erg dankbaar voor deze kans! En ehh, ik zie je dan snel om te beginnen met opnemen goed?’

Hij grinnikte bij het zien van mijn rode gezicht en stak zijn duim op. Snel liep ik zijn kantoor uit naar buiten. Had ik hier nou wel goed aan gedaan?

 

Meteen verder lezen? Je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.