Het laatste lied | Hoofdstuk 19

by Tamara

Ik liep naar binnen en zag hem meteen zitten. Met zijn lengte van bijna twee meter, geblondeerde haren en zijn kleurrijke tatoeages was hij bijna niet te missen. Hij zat achter een laptop met een koptelefoon op te werken, maar toen hij mij zag, legde hij alles meteen neer.

‘Liva! Je bent er al! Wat leuk om kennis met je te maken!’ Hij gaf me een vluchtige kus op mijn wang en gebaarde me te gaan zitten, waarna hij de serveerster wenkte.

‘Bestel alles maar wat je wil hebben en ik denk dat ik nog een drankje wil. Heb je voor mij een Vodka met citroen en ijs?’

Het blonde meisje knikte en gaf mij een bestellijst, maar ik wist toch al dat ik geen hap  door mijn keel zou kunnen krijgen.

‘Kan ik ook wat te eten bestellen? Ik wil graag een cheeseburger menu, extra frietjes, een kipsalade en uienringen. Wat wil jij Liva?’

Verbaasd door zijn grote bestelling realiseerde ik me dat het misschien een beetje gek zou zijn als ik niets zou eten, dus ik bestelde maar een salade en een groot glas ijswater.

Nadat de serveerster weg was, stopte hij zijn laptop in zijn tas en kwam meteen ter zake.

‘Liva, ik heb je hier uitgenodigd omdat ik denk dat we heel veel voor elkaar kunnen betekenen.  We zagen je een tijdje geleden bij Willow x Oak en waren behoorlijk onder de indruk, maar waren in de veronderstelling dat je al bij Underhill getekend had omdat je samen met Jonah Gray zong. Toen we vannacht je filmpje voorbij zagen komen, greep ik meteen mijn kans! En daarom ben je nu hier.’

‘Ja, ik was nogal verbaasd dat je belde. Ik had geen idee van die opname gisteravond, dus ik schrok een beetje toen mijn vriendin me wakker maakte en liet zien dat hij zoveel views had.’

Hij lachte en haalde zijn schouders op.

‘Ik had het wel verwacht! Na Willow x Oak had ik al het gevoel dat het niet lang zou duren voor iedereen je naam zou kennen, dus dit verbaasd me niets!’

De serveerster kwam eraan met onze drankjes en de lunch, die er geweldig uit zag.

‘Maar waar ik het over wilde hebben, we willen je heel graag bij ons label hebben. We denken echt dat we je de begeleiding kunnen geven die je nodig hebt en ervoor kunnen zorgen dat je een mega grote ster wordt.’

Verlegen keek ik naar mijn bord.

‘Weet je het zeker? Ik bedoel.. Oké, ik kan wel zingen.. Maar ik ben niet echt ‘sterrenmateriaal’ haha.’

Hij lachte en legde een hand bovenop de mijne. Normaal had ik dat heel vreemd gevonden, maar ik ging er vanuit dat hij het deed om me een beetje moed in te spreken.

‘Liva, je moet niet zo onzeker zijn hoor. Je hebt niet alleen een geweldige stem, maar je bent ook nog eens bloedmooi. Ik denk dat er talloze mannen zijn die jaloers op je vriendje Jonah Gray zijn.’

Ik lachte een beetje zenuwachtig en wurmde mijn hand onder de zijne weg. ‘Jonah en ik hebben geen relatie met elkaar..’

‘Oh, nou dat is goed om te weten. Vrijgezelle artiesten doen het toch altijd beter.’

Hij nam een hapje van zijn cheeseburger en bukte zich naar zijn tas.

‘Ik heb een contract laten opstellen. Je mag hem meenemen en thuis goed doorlezen, of misschien door iemand anders laten checken. Alles staat erin, het is een contract voor een album, een tournee en een aantal concerten. En er staat natuurlijk in hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Verder nog wat geneuzel over als één van ons tweeën contractbreuk pleegt ofzo, maar niet zoveel interessants.’

Ik knikte en las het contract globaal een beetje door. ‘Neem hem maar gewoon mee, als je hem wil tekenen maken we een nieuwe afspraak en dan kunnen we het ook een beetje vieren!’ Hij knipoogde naar me en nam het contract weer van me aan en stopte het in een grote bruine envelop. Ergens vroeg ik me door die knipoog af of hij ‘vieren’ misschien dubbelzinnig bedoelde, maar ik ging er maar vanuit dat ik dat mis had.

‘Heb je misschien nog vragen?’

Hij nam een hapje van de uienring en legde het restant terug in het bakje. De hele tafel stond vol met eten, maar als hij op dit tempo door zou eten, was hij morgen nog niet klaar.

‘Ja, ik ben wel benieuwd hoe we aan liedjes komen. Moet ik ze zelf schrijven of doen jullie dat?’ Hij sloeg in één keer zijn drankje achterover en lachte.

‘Heel goed, meteen ter zake komen. Uhm, dat hangt van jou af. Als je zelf wil schrijven mag dat, maar we hebben ook een aantal hele goede schrijvers in dienst. Het is alleen wel belangrijk dat het origineel werk is en geen liedjes die al verschenen zijn.’

Ik knikte: ‘Ik houd ervan om ze zelf te schrijven, maar ik weet niet of ik dan een heel album vol krijg.’

Hij lachte en wenkte naar de serveerster dat hij nog een glas wilde.

‘Geen probleem, dan doen we een combinatie van beide. Zeg, het spijt me, maar ik moet over een half uur bij een volgende afspraak zijn. Zullen we afspreken dat we contact houden?’

Ik knikte en stond op, terwijl ik maar niet probeerde te denken aan al het eten dat nog op tafel stond en zo weggegooid zou worden. Hij liep om de tafel heen en knuffelde me en drukte een kus op mijn wang.

‘Goed, tot ziens dan Liva!’

Ik zwaaide naar hem en liep met de bruine envelop onder mijn arm naar buiten. Oké, Skyler Mayne was een beetje apart en ik wist niet of ik dat aanrakerige nou zo’n succes vond, maar hij kwam over als een man die wist waar hij het over had en die me goed zou kunnen helpen en begeleiden. Thuis zou ik het contract eerst nog even goed doorlezen en daarna een afspraak maken met wanneer ik hem zou tekenen. Bij die gedachte moest ik even lachen.

Gisteren was ik nog een serveerster geweest die even inviel tijdens een avond op haar werk, vandaag had ik een contract in mijn handen waarbij ik een album zou gaan opnemen en zelfs concerten zou gaan geven. En om dan nog maar over te geld te zwijgen, want toen ik die bedragen zag staan, was ik ontzettend onder de indruk. Ik zou om te beginnen een voorschot krijgen van vijfendertighonderd euro en dat zou alleen maar oplopen door alle optredens en concerten.

Het ging me niet om het geld, maar geld zou me wel datgene geven waar ik al jaren zo ontzettend naar verlangde. Mijn vrijheid.

Als ik nou maar eerst dat vreemde gevoel over Skyler van me af zou kunnen schudden.

 

Meteen verder lezen? je koopt het boek hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.