Het laatste lied| Hoofdstuk 18

by Tamara

‘LIVA! WORD WAKKER!! DIT MOET JE ZIEN!!!!’

Geschrokken kwam ik overeind en keek Emma slaperig aan. Op de klok zag ik dat het negen uur in de ochtend was, dus we hadden maar zes uur slaap gehad.

‘Wat is er Em? Waarom maak je me zo vroeg wakker?’

‘Het is niet vroeg luie donder! Maar moet je kijken!!!!’

Ze drukte mij haar telefoon in mijn handen en daarop zag ik een filmpje van gisteravond. Het was opgenomen toen ik ‘Once in a Lifetime’ aan het zingen was. ’Ja wat is hiermee Em? Ik wist al dat je me gefilmd had.’

Emma rolde met haar ogen en tikte op het scherm.

‘Kijk nou even goed Liv! Jemig, ik stond achter je, dan kan ik je toch niet van de voorkant filmen?’

Ik keek nog eens goed en sloeg een hand voor mijn mond van schrik. Het filmpje speelde niet af vanaf de telefoon van Emma, het was door iemand op internet gepost. In de paar uur dat het online stond was het al talloze keren gedeeld en ruim een miljoen keer bekeken.

‘Niet!!! Dit kan niet! Dit is van gisteravond! Hoe kan dit nu al zo vaak bekeken zijn?’

Emma sprong op bed:

‘Het is door allemaal grote artiesten gedeeld! Emily heeft hem gerepost en Jonah en Alex ook! Kijk dan! De teller loopt mega snel op!’

Ik keek naar het al grote getal dat enorm snel omhoog ging. Ineens begon alles te draaien:

‘Ik geloof dat ik flauw ga vallen Em.. Hoe kan dit nou?’

Emma lachte en zette het raam open.

‘Ik heb geen idee! Maar kijk hoe gaaaaf! Zoveel mensen die naar je hebben gekeken!’

Vol ongeloof keek ik naar de teller die sneller en sneller omhoog leek te gaan en schudde mijn hoofd.

‘Dit is niet echt, dit kan helemaal niet!’

Ik keek achter me en zag dat het scherm van mijn telefoon steeds aan en uit ging.

‘Ja, dat verklaard ook waarom je telefoon vannacht maar bleef trillen! Ik heb hem op ten duur maar uitgezet, want ik kon er niet van slapen. Jij daarentegen sliep er gewoon doorheen!’ Ik grinnikte en pakte hem van mijn nachtkastje.

Ik had talloze gemiste oproepen van nummers die ik niet kende, honderden volgverzoeken op mijn Instasnap account en allemaal vriendschap verzoeken op Facespace. Ik scrollde door de berichtjes op mijn telefoon, tot ik bij een berichtje van Jonah aan kwam.

Heeee Rose! Verdikkie, wat had ik nou gezegd! Nu kan ik dat liedje nooit meer zingen 😛 Grapje hoor! Ik ben echt heel erg trots op je! Ik bel je vanmiddag wel even!

Ik lachte en typte een berichtje terug.

He Gray! Ja, ik kan er ook niets aan doen dat je fans mijn versie mooier vinden. Maar mijn favoriet is toch wel die van ons samen!

Het duurde niet lang voor ik een berichtje terug had.

Daar heb je gelijk in, dat is ook mijn favoriet. Al is het maar omdat je dan bij me bent.

‘Liva, kap even met dat gekwijl! Kijk, je bent op tv!’ riep Emma.

Ik liep naar de woonkamer en zag de opname op tv voorbij komen. De verslaggeefster was zo enthousiast dat ik er gewoon een beetje verlegen van werd.

‘Gisteravond zong Liva Rose, waarvan we vermoeden dat ze de vriendin is van Jonah Gray, voor een klein publiek in de Nachtegaal, waar ze ook werkt. Het optreden is gefilmd door één van de aanwezigen en is binnen een dag al ruim een miljoen keer bekeken! Mensen zoals Jonas Gray, Emily Jones en Alex Davidson hebben allemaal het filmpje via hun kanalen gerepost, wat voor een enorme stroom aan reacties en views zorgde! Heb je de opnamen nog niet gezien? Dan moet je dat zeker doen, want hij is geweldig!’

Ik voelde dat mijn wangen rood werden. Het was nu niet meer te ontkennen. Als dit er niet voor zou zorgen dat mijn carrière van start zou gaan wist ik het ook niet meer!

Mijn telefoon begon weer te trillen en zonder te kijken wie het was, nam ik op.

‘Met Liva!’

‘Hallo Liva! Je spreekt met Skyler Mayne van Skyhigh Records. We zijn hier ontzettend onder de indruk van je zangkunsten en we willen je heel graag bij ons label hebben. Ik vroeg me af of je misschien zin hebt om komende week een keer te gaan lunchen. Zodat we het één en ander kunnen bespreken.’

Mijn hand begon te trillen en ik kon niets uitbrengen. Wattt?? Skyhigh records was geïnteresseerd in mij??? Een label dat na Underhill één van de grootsten was? Oké rustig Liva, probeer professioneel over te komen…

‘Ja, natuurlijk! Wat gaaf! Wanneer zou het kunnen?’

‘Laat me even in mijn agenda kijken. Uhm, ik zou eigenlijk vanmiddag wel kunnen, maar dat is zeker te kort dag voor jou?’

‘Nee hoor! Dat is prima! Hoe laat? En waar?’

‘Wat dacht je van rond twee uur bij Milu? Ik heb gehoord dat je daar heel goed kunt eten!’

Ik antwoordde dat dat prima was en hing op.

‘AAAAAAAAAAAAAAAAAH EM! Ze willen me gewoon laten tekenen!!!’

Ik sprong haar om haar nek en Emma juichte met me mee. Dit was de beste dag ooit!

Na een snelle douche en een passessie in Emma’s kledingkast, had ik een outfit aan dit volgens mij zowel professioneel als helemaal Liva was. Terwijl ik mijn make-up deed, vlocht Emma mijn haren in een losse vlecht en toen ik klaar was, had ik echt het gevoel dat het niet meer mis kon gaan.

Emma zou me met de auto brengen omdat mijn fiets nog bij mijn moeder stond en om kwart voor twee zette ze me af bij de straat waar Milu zat. Met een gezonde spanning nam ik afscheid van Emma, die me heel veel succes wenste.

Op naar een nieuwe toekomst!

 

Meteen verder lezen? je koopt het ebook hier!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.