Het is FEEST op TheMommyDiaries!

by Tamara

Tromgeroffel! confetti kanonnen in de aanslag en je huis vol ballonnen. Het is vandaag namelijk VIJF jaar geleden dat de allereerste blog online kwam op de site! Wat begon als een soort manier om van mijn verveling af te komen tijdens de zwangerschap van Lauren, is uitgegroeid tot een heuse baan, waar ik elke week net iets teveel tijd in steek. Omdat de site vijf jaar bestaat is het natuurlijk een beetje feest en omdat ik feestjes (meestal) leuk vind, maken we er gewoon een feestweek van! Wat er komende week allemaal gaat gebeuren en wat er gaan veranderen op de site?  Dat lees je in deze blog!

het eerste logo!

Een paar leuke feitjes op een rij.

  • Ik kocht mijn domeinnaam op 26 februari 2015. Op 1 maart 2015 kwam de eerste blog online! Die staat helaas niet meer online, maar was gewoon een voorstelblogje met daarbij dat de site ‘under construction’ was.
  • De naam THEMOMMYDIARIES is afgeleid van TheVampireDiaries, een serie waar ik destijds helemaal fan van was. In het begin vond ik hem leuk, inmiddels wat minder ( lees, ik heb een hekel aan die naam) maar bij gebrek aan iets anders laten we hem gewoon lekker zo.
  • In het begin postte ik soms wel drie keer per dag. Elke keer als ik inspiratie had, knalde ik gewoon een blog online. Iets dat heel vaak was.
  • Het eerste half jaar schreef ik alle blogs op mijn telefoon of op de iPad, omdat ik van mezelf pas een laptop mocht kopen als ik genoeg gespaard had van mijn blog. Op één juni kreeg ik een laptop van Richard, omdat hij vond dat ik zo goed bezig was met de site.
  • In de eerste maand dat TMD online was, had ik 1649 bezoekers. Ik ken niet eens zoveel mensen, dus dat vond ik supertof! Na drie maanden zat ik op 10.000 bezoekers per maand en na een half jaar schoot ik over de 20.000 heen. Daar hield het alleen wel op. Ik heb uitschieters gehad naar boven, maar ook naar beneden. Pas sinds dit jaar zijn de bezoekersaantallen echt hoog! Haha
  • Ik wilde zo lang mogelijk wachten met het inschrijven bij de KVK, maar vanaf december 2015 was dat niet meer te doen. Ik moest steeds meer opdrachten laten skippen omdat ik geen ‘bedrijf’ was en dat was onwijs zonde. Dus ik schreef mezelf in en vanaf 1 januari 2016 is het mijn bedrijf.

TMD in cijfertjes.

  • Er staan 2075 blogs online. Dit waren er een stuk meer, maar ik heb twee jaar geleden een heleboel ‘onzin’ blogs verwijderd. Anders had ik denk ik wel over de 3000 gezeten.
  • In totaal zijn er de afgelopen 5 jaar bijna een miljoen bezoekers op de site geweest. 926.800 om precies te zijn. Zij lazen gezamenlijk 3.5 miljoen keer een pagina en deden dat in 2.1 miljoen sessies.
  • De best gelezen blog is deze ‘Mijn echofoto’s werden gejat om een zwangerschap te faken.‘ met 74.042 weergaven. Dit kwam omdat de dames van Loedermoeder zo lief waren om hem te delen!
  • In de drukste maand ooit, had ik 94.5k bezoekers! Door bovenstaande blog.

Wat gaat er veranderen op de site?

Naar het ‘bijna’ vijf jaar in mijn eentje te hebben gedaan, is het tijd voor een grote verandering. In het aflopen jaar zijn er wat dingen veranderd op de site. Ik besloot iets minder te gaan bloggen (en zo een heel stuk inkomen en zekerheid op te geven) zodat ik aan mijn nog grotere liefde kon gaan werken, de boeken. Lange tijd lukte het goed om die twee te combineren, maar steeds vaker zat ik met mijn handen in het haar omdat ik alles wilde blijven doen, iets dat gewoon echt niet lukte. Met als toppunt dat er in december bijna een maand niets online kwam, omdat ik op was. Ik sliep amper nog door de de onrust in mijn hoofd, kreeg het huis niet meer op orde en hoewel ik gewoon door wilde gaan, werd ik eind december ineens heel erg ziek. Ik kreeg buikgriep en heb echt wel een paar dagen op de bank doorgebracht voor het beter ging. In januari wilde ik volle bak weer aan de slag, maar mocht dat bekopen met weer ruim een week ziek op de bank. Ik weet natuurlijk niet of het echt zo is, maar ik had het idee dat mijn lichaam wilde zeggen dat het genoeg was zo. De zorg voor vier kinderen, het huishouden en daarnaast nog meer dan fulltime werken, soms op de meest achterlijke tijdstippen, werd me gewoon een beetje teveel en hoe lastig ik het ook vond om dat toe te geven.. ik had hulp nodig.

De gastbloggers!

Ik plaatste een aantal vacatures op de site, omdat ik op zoek was naar een bepaald soort gastbloggers. Ik ben natuurlijk nog steeds een persoonlijke blog en ik wilde dat de gastbloggers aansloten bij mijn persoonlijke interesses. Voor mij stond het dus al vast dat ik geen zwangerschappen meer wilde volgen. Dat heb ik een paar jaar geleden wel gedaan, met de eerste ronde gastbloggers en hoewel dat heel leuk was, past het gewoon niet meer bij mij en de site. Ik ben uit de baby’s en wil geen babygerelateerd gedoe meer op de site:P Uiteindelijk stelde ik een heel erg tof team samen, een hele leuke groep van allemaal toppers, die elk op hun eigen manier een bijdrage gaan leveren op de site!

Meet the gastbloggers! Klik hier om naar hun pagina te gaan. 

Ik vind het team echt heel leuk en passend bij de site! Iedereen heeft haar eigen verhaal en ik vind het superleuk dat ze mijn site hebben gekozen om voor te gaan bloggen!

Wordt het niet vol op de site met zoveel gastbloggers?

Dat is iets waar ik zelf een beetje bang voor was, maar dat gaat echt heel erg meevallen. We werken volgens een vast schema en niet iedereen schrijft wekelijks. Nophar ( die inmiddels al drie jaar de site versterkt <3) blijft gewoon tweewekelijks schrijven en er zijn ook bloggers die maar één keer per maand wat plaatsen. Ik vond het gewoon heel belangrijk dat er elke dag wel iets online zou komen en dat gebeurd ook op deze manier.

De feestweek op THEMOMMYDIARIES!

Goed, en nu waarvoor jullie hier allemaal gekomen zijn! Het is FEESTWEEK op TMD! Komende week staan er de hele week winacties online en daarvoor heb ik contact gezocht met de leukste samenwerkingen van de afgelopen vijf jaar en daaruit de meest toffe winacties gekozen! Ik zeg nog niet wat we gaan weggeven, maar er zitten hele toffe items van Stokke, Vtech en Fabryk tussen! Dus hou komende week de site goed in de gaten!

 

Dusssss. er zijn vijf jaar voorbij en hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat ik dit nog vijf jaar blijf doen, vind ik het voorlopig nog heel erg leuk! Dus jullie zijn nog niet van me af en ik denk dat het alleen nog maar leuker gaat worden! Bedankt voor de afgelopen vijf jaar jullie allemaal!!

 

Veel liefs!

Tamara

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Debbie 1 maart 2020 - 21:26

Gefeliciteerd!

Reply
Diny Gijsberts 1 maart 2020 - 16:03

Gefeliciteerd met het behaalde resultaat en veel succes met verdere acties en plannen voor de toekomst

Reply
Marian B 1 maart 2020 - 15:29

Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Daar mag je trots op zijn.

Reply
Sanne 1 maart 2020 - 13:31

gefeliciteerd vrouw! Van elkaar al een poosje volgen tot een samenwerking. Heel tof! Wordt vast een fijne tijd. Ga zo door XXX

Reply
Ingrid 1 maart 2020 - 11:10

Gefeliciteerd en kies altijd voor jezelf. Dus prima dat er gastbloggers bijkomen.

Reply
Annabel 1 maart 2020 - 10:25

Van harte gefelicitaart 🎂🍰! Leuk dat je voorlopig nog door gaat met TMD 🥳

Reply
Yvonne 1 maart 2020 - 10:17

Wat een mijlpaal! Hartelijk gefeliciteerd! 😀

Reply
Marjo 1 maart 2020 - 10:13

Gefeliciteerd en wat veel bezoekers! En een leuk team gastbloggers!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik blij ben niet zoveel over zwangerschap en baby te lezen omdat ik daar ook helemaal uit ben. Dus top en ook nog een gastblogger met jongens. Want over meiden wordt veel geschreven maat jongens?! Dat mis ik wel

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.