Het is echt een wonder dat mijn kinderen nog in Sinterklaas geloven.

by Tamara

‘Oh mama! Er staat een doos in de gang met precies de cadeautjes die ik wilde hebben!’ Waarop ik vervolgens mompelde dat het iets voor mama’s werk was, maar dat ik aan de sint zou doorgeven dat ze dat graag wilde. Maar ja, het waren inderdaad wel haar cadeautjes die in de gang stonden. Net vers bezorgd door de pakketbezorger. En als het daar nou blij gebleven was.. Maar ehh.. Ja, nou lees maar verder.

Wie geloven nog allemaal?

We hebben vier kinderen van negen, zeven, vijf en drie, waarvan alleen de oudste niet meer in sinterklaas geloofd. De rest.. Tja, ik had dus het vermoeden dat Floris het dit jaar ook wel door zou hebben. Zeker omdat Richard zich ook al een keer versproken heeft, maar hij geloofd nog heilig in de Sint en dus hebben we besloten het nog maar even zo te laten. Hij zit in een klas met kindjes van dezelfde leeftijd en een aantal die nog wat jonger zijn dan hem, dus het is niet zo dat hij het op school kan horen. Of nouja, het kan wel, maar de kans is niet zo groot.

Maxim daarentegen hoorde het vorig jaar wel op school. We hadden al een aantal keren bij hem gepolst of hij nog echt geloofde en hij hield gewoon vol dat het allemaal echt was. Maar toen hoorde hij het ineens op school en kwam hij huilend thuis. Ik heb toen maar besloten eerlijk te zijn en toen hij over de schrik heen was,

Wat voor domme dingen ik nog meer gedaan heb.

Maar goed, als het nou gebleven was bij dat ene cadeautje dat in de gang lag.. Maar nee hoor, ik heb nog veel meer van die ontzettend slimme acties! Denk maar eens aan het ‘vergeten’ de schoenen te vullen. Maar ook bijvoorbeeld het cadeaupapier perongeluk laten slingeren en echt, ik heb me al zo ontzettend vaan versproken! Gisteren nog, tijdens pakjesavond.

‘ Ik dacht wel dat je hem leuk zou vinden! Daarom heb ik hem ook gekocht.’

‘Ehh mama, Sinterklaas heeft hem gekocht.’

Ehh oja..

 

Hebben jullie ook wel eens van dat soort acties gehad? Overigens twijfel ik erover of ik het de kinderen niet gewoon vertel. Vooral Floris had het er ontzettend druk mee dit jaar en vond het ontzettend spannend. Dus ik denk dat het hem ook wel gewoon wat rust zal geven. Al vind ik het voor de meisjes wel heel erg leuk nog.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Felicity 7 december 2020 - 21:11

Haha hier had onze dochter naam sticker van een cadeautje afgehaald en onze 7 jarige zoon zei waar is die sticker we weten niet van wie die is ik zeg die is van papa. Hij kijkt me aan en ,egt hoe weet jij dat dan want er staat geen naam op misschien is die wel gewoon van mij. Ik nog een keer hij is van papa🙈 uiteindelijk gaf die hen aan papa heeft gelukkig verder niet gevraagd. Maar denk wel dat dit hef laatste jaar was hij kwam met best veel vragen in de zomer denk ik maar de waarheid vertellen

Reply
Myranda 7 december 2020 - 08:13

Mijn man heeft jaren sinterklaas gespeeld. En ja onze drie kinderen hebben vaak bij sint op schoot gezeten. Sint wist heel vaak pas gebeurde niet zo’n lieve gebeurtenissen te benoemen.dat ging heel lang goed. Totdat hij een keer een veel door hem gebruikt woord 8n het dialect zei. Tien zij de jongste twijfelaar dat is ons pap.

Reply
Yvette 7 december 2020 - 07:37

Haha herkenbaar! Sochtends snel als eerste naar beneden, tekeningen onder mijn badjas verstoppen en schoencadeau erin. He mama hij heeft dat papier uit jouw kladblok gepakt …:(. Denk dat het voor onze dochter ook echt het laatste jaar was!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.