Het geslacht van ons kindje!

by Tamara

Ongeveer 10 weken weten we nu wat het geslacht van het kindje is was in mijn buik zit. Is het nog zo’n knappe jongen? Of krijgen onze ventjes er een zusje bij? 10 weken lang is het gelukt om, met soms een kleine verspreking, het geslacht geheim te houden en ondanks dat ik het soms echt heel graag wilde zeggen hebben we het toch maar mooi volgehouden!

image

Maar nu willen jullie vast heeeel graag weten wat het geslacht van ons kindje dan is?

Nou…

Daar moeten jullie toch echt nog 10 weekjes op wachten! Flauw he? Haha.

In deze blog wil ik graag wat vertellen over het al dan niet weten van het geslacht, wat in eerste instantie onze bedoeling was, of over het geslacht geheim houden en waarom we hiervoor gekozen hebben. Ik krijg hier namelijk steeds ontzettend veel vragen over!

Bij de zwangerschappen van Maxim en Floris was ik steeds ontzettend nieuwsgierig wat het geslacht was. Richard wilde het eigenlijk niet weten, maar ik wist hem toch over te halen, met al mijn ontzettend goede argumenten.. (Ahem, gewoon de onredelijke zwangere uithangen dus!)

Nu met deze zwangerschap die toch wel een beetje als een verrassing kwam, waren we het er snel over eens dat het geslacht ook een verrassing zou blijven. Ik was wel ontzettend nieuwsgierig en wilde het graag weten, maar aangezien ik de vorige twee keren mijn zin had gekregen, gunde ik hem dat deze keer. Totdat hij zelf ook steeds begon te twijfelen en ik eigenlijk ook. Vooral over praktische dingen, want we hadden nu bijvoorbeeld een hele leuke jongensbabykamer. Het was een beetje zonde om daar een unisex kamer van te maken, want stel het was weer een jongen, dan was die leuke kamer toch veel handiger?

Tijdens de 20 weken echo kon Richard niet mee, dus heb ik het geslacht op laten schrijven. Dan kon hij zelf bepalen of hij het wel of niet wilde weten. En natuurlijk! Meneer scheurde thuis meteen de envelop open!

We besloten het net zo te doen als bij Floris, wij en mensen die dicht bij ons staan weten het geslacht, voor de rest blijft het een verrassing. We hebben toen bij Floris zulke grappige reacties gehad van mensen die echt niet hadden verwacht dat het een jongen zou zijn, tot mensen die eindelijk na maanden hun gelijk hadden! Zo grappig! Bovendien is het gewoon intzettend leuk om mensen voor de gek te houden en oo het verkeerde been te zetten.

Achteraf ben ik heel erg blij dat we het geslacht nu wel weten, zo kun je je toch wat beter voorbereiden en het kindje al bij naam noemen bijvoorbeeld. Bij een eerste is het volgens mij een stuk leuker om het geslacht niet te weten.

 

Dus mensen! Nog 10 weekjes en dan zien jullie vanzelf een berichtje verschijnen wanneer onze prachtige zoon of dochter geboren is!

 

Wist jij het geslacht van je kindje? En mochten andere mensen het ook weten?

Wat denk jij dat we krijgen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

veronique 26 maart 2015 - 14:10

Knap hoor dat jullie het voor zover nog geheim kunnen houden. Ik gok op een meisje dit keer 🙂

Reply
Tamara 26 maart 2015 - 19:22

Haha dankje! Wie weet! :p

Reply
Kimberley 25 maart 2015 - 13:32

Ik wil het weten! Poootverdorrie, haha. Ik gok op een meisje!

Reply
Tamara 25 maart 2015 - 13:34

Hahahahaha! Nog eeeeeven geduld! De meeste gokken trouwens een jongen! Haha

Reply
Sylvahna 24 maart 2015 - 13:52

Ik zou echt NIET kunnen wachten totdat het moment aanbreekt en ze kunnen zien of het een jongen of een meisje wordt! Ik ben altijd veel te enthousiast en kan ook moeilijk dingen voor me houden. Ik zou het dus gewoon willen weten en waarschijnlijk ook meteen iedereen heel enthousiast opbellen, haha!

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 19:00

Hahahaha nou en groot gelijk heb je! Ik heb bij de eerste ook meteen iedereen gebeld!

Reply
Samantha 24 maart 2015 - 13:08

Ik ben zo benieuwd!!!

Reply
ministijl 24 maart 2015 - 12:57

Ik zou niet kunnen wachten. Gelijk de pretecho achteraan haha 😛

Reply
WildThInge 24 maart 2015 - 12:38

Bij de eerste wilden we het eerst niet weten, maar na medische gedoe na de 20wk echo vonden we het toch wel fijn om te weten (en niemand anders wist het). Bij de tweede wisten we het bij 16 wk al en mocht iedereen het weten. Ik had trouwens bij allebei al van te voren een gevoel wat het was en bij beiden klopte het.

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 19:01

Bijzonder he dat je voorgevoel dan klopt! Dat klopte bij mij ook 3 x! Vervelend dat medische gebeuren! Was het erg? 🙁

Reply
Brian van den End 24 maart 2015 - 11:10

Leuk geschreven hoor. Spannend Spannend al lees ik deze zin en dan krijg ik toch wel een beetje een idee. haha

Vooral over praktische dingen, want we hadden nu bijvoorbeeld een hele leuke jongensbabykamer.

We hadden?? Dus dat is nu geen jongens kamer meer 😛

He succes en ben erg benieuwd!

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 19:07

Hahahaha nieuwsgierige! Nou ik kan je vertellen dat we nog steeds een prachtig blauwe kamer hebben. Grote broer slaapt er namelijk nog! Haha

Reply
Sylvia Kuijsten 24 maart 2015 - 11:05

Ik weet niet of ik het zou willen weten, in beide gevallen heeft het wel wat. Het ligt er dus aan wat mijn partner wil denk ik 🙂

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 19:08

Ja klopt! Het lijkt me ergens ook heel speciaal om het niet te weten!

Reply
Dieuwke 24 maart 2015 - 10:09

Eerst wilde ik het dolgraag weten maar manlief niet. Nu heb ik zelf ook zoiets van ik laat me bij de bevalling verrassen.
Wel ben ik benieuwd of we er toch niet per ongeluk achter gaan komen bij verdere echo’s. Ben nu pas 13 weken dus heb nog even.
Wel heb ik al vanaf t begin al een heeeel sterk vooegevoel wat t wordt. Zooooo nieuwsgierig of dat klopt stiekem haha

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 10:29

Hahaha, ja ik hoorde iemand eens zeggen dat het voelt als een extra cadeautje bij de geboorte. Lijkt me heel bijzonder!

Reply
Minke 24 maart 2015 - 08:56

Wij wisten het wel,maar was ons geheimpje. Niemand wist dat we een zoon kregen tot hij geboren was.

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 09:20

Dat is ook leuk! Ik weet van mezelf dat ik me bij familie en zo toch heel snel zou verspreken, dus daaraan wel verteld!

Reply
Bibiane 24 maart 2015 - 08:34

Ik wist het met de echo op 16 weken en IEDEREEN mocht het weten omdat ik zo trots was (en ben) 🙂 had wel nog familie die me bleef zeggen dat zo’n echo’s niet kloppen….

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 09:20

Hahaha! Was je zelf niet bang dat het niet klopte? Ik zei elke keer, ik geloof het pas als het geboren is!

Reply
joyfromjoyce 24 maart 2015 - 07:51

Leuk ik kan dat echt niet hoor mijn mond stil houden haha! Ik verspreek mezelf zo snel, maar daar heb jij ook al ervaring mee haha!

Reply
Tamara 24 maart 2015 - 09:22

Hahaha! Ja klopt! Oeps

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.