Het einde van de Zomer | Hoofdstuk 4

by Tamara

‘Lars! Wat doe je hier?’ vroeg ik verbaasd terwijl hij zijn armen om me heen sloeg. ‘Nou wat is dat nou weer voor begroeting? Ik zou je toch komen ophalen?’

Ik voelde dat ik rood werd. Shit wat was er met me aan de hand? Ik had één keer een paar seconden met Ralph oog in oog gestaan en meteen had ik weer het gevoel dat ik iets geheim moest houden? Hij keek me vragend aan en toen hij zag dat ik een beetje in de war was, lachte hij.

‘Lex, het geeft niet. Je hebt zo te zien een drukke dag achter de rug. Maak gerust af waar je mee bezig was, dan gaan we even naar jouw huis zodat je kunt douchen en daarna gaan we wel naar je ouders. Goed?’

Ik knikte en gaf hem vlug een kus, waarna ik door ging met tafels afruimen.

Oh wat moest ik nou? Het was de afgelopen maanden al lastig genoeg om niet aan Ralph te denken, maar nu hij hier was en ik hem elk moment zou kunnen tegenkomen, vond ik dat enger dan ik had verwacht. Ik keek naar Lars die met Erna zat te praten aan de bar en zuchtte. We hadden afgesproken dat we elkaar niet over onze vorige relaties zouden vertellen, maar misschien was dit een goed moment om het toch te doen.Mare had me een klein beetje verteld over de relatie die Lars voor mij had. Vijf jaar lang had hij een relatie gehad met een meisje dat hij op de middelbare school had leren kennen. Net voordat ze bij hem in zou trekken, had hij een grote verrassing geregeld. Hij had een ring gekocht, een tafel gereserveerd in het duurste restaurant van de stad en hij wilde haar ten huwelijk vragen. Maar ze kwam niet opdagen en toen hij thuiskwam, waren al haar spullen weg. Ze had het uitgemaakt via een briefje dat ze op tafel achtergelaten had, waarin ze vertelde dat ze al maanden een ander had en dat ze met hem verder wilde. Hij was er kapot van geweest en hoewel ik bang was dat ik een soort van rebound voor hem was om zijn ex te vergeten, verzekerde Mare me ervan dat dat niet zo was. Toen Mare me het verhaal had verteld, voelde ik echt een ontzettende haat voor Lars zijn ex.

Lars was geweldig, hij was niet alleen knap, maar ook ontzettend lief en grappig. Bovendien kon hij ontzettend goed luisteren en leek hij alles wat ik zei ook echt interessant te vinden. Zoals Jiska het gekscherend noemde, was hij behoorlijk ‘husband material’. Ik wist niet hoe onze relatie verder zou verlopen, maar als het zo zou blijven gaan als nu, zag ik ons op ten duur best wel trouwen en kinderen krijgen. En ik wist zeker dat mijn ouders daar ook dolblij mee zouden zijn.

‘Zeg dromer, ruim je die tafels nog op of zal ik het doen?’ riep Erna.

Ik schudde met mijn hoofd en begon snel de borden op de dienbladen te zetten. Ik wist dondersgoed dat ik ervoor moest zorgen dat ik Ralph niet meer zou zien. Zelfs de gedachten die ik over hem had maakten me even erg als de ex van Lars, laat staan als ik er ook echt wat mee zou doen. Dat verdiende hij echt niet.

Ik zette snel de borden in de keuken, waar Silvia aan het afwassen was. Snel gooide ik mijn schort in de was en pakte mijn tas van de kapstok. Ik ving een glimp van mezelf op in de spiegel en schrok gewoon een beetje van hoe ik eruit zag. Mijn make-up was uitgelopen door het zweet en de warmte en mijn rode haren zaten helemaal in de war. Snel haalde ik een nat doekje over mijn gezicht en deed mijn haar in een staart, waarna ik weer naar buiten liep.

‘Ben je er klaar voor?’ vroeg Lars, waarop ik knikte.

‘Tot morgen Lex!’ riep Erna, waarna ze weer naar achter liep.

Ik stapte bij Lars in de auto, waarna we naar mijn huis reden. Na een lange douche en schone kleren voelde ik me al een stuk beter en was ik klaar om naar mijn ouders te gaan. Ze waren net terug van een lange vakantie naar ons vakantiehuis op Mallorca. In eerste instantie zou ik ook mee gaan, maar toen ik begon met werken en Lars ontmoette, besloot ik thuis te blijven. Net voor ze vertrokken hadden ze Lars ontmoet en ze hadden meteen een groepsapp aangemaakt waarin mijn ouders en Lars steeds aan het praten waren. Het voelde af en toe een beetje alsof ze hem leuker vonden dan mij.

‘Wat ben je stilletjes.. Is er iets gebeurd op je werk?’

Ik haalde mijn schouders op en besloot het maar gewoon te vertellen.

‘Ja, er is wat vervelends gebeurd, ik zag mijn ex ineens aan een tafeltje zitten.’

Zijn greep om het stuur verstevigde een beetje: ‘Ja, Erna vertelde al zoiets. Maar wat is er met hem dan? Waarom was dat vervelend?’

Ik wilde stiekem dat ik er nooit over begonnen was, we hadden de ‘geen exen regel’ niet voor niets ingevoerd en ik vond het erg vervelend om hem erover te vertellen.

‘We zijn niet zo leuk uit elkaar gegaan en hij woont aan de andere kant van het land, dus ik had niet verwacht hem te zien.’

Ik legde een hand op zijn been en hij pakte hem vast.

‘Je hebt geen gevoelens meer voor hem toch? Ik bedoel.. Bestaat er een kans dat je hem terug in je leven wilt?’

Ik schudde mijn hoofd.

‘Nee, ik bedoel.. Tuurlijk zal hij altijd wel een beetje speciaal blijven omdat hij met alles mijn eerste was, maar ik wil hem absoluut niet terug. En zelfs al wilde ik dat, dan kon het nog niet, want nou ja. Mijn ouders hebben een hekel aan hem en de rest is een lang verhaal.’

Ik had het idee dat het hem wat geruststelde en toen hij zijn auto op de oprit van mijn ouders parkeerde, gaf hij me nog vlug een kus.

‘Ik vind het zo fijn dat je me dit eerlijk hebt verteld Lex. Eerlijkheid is heel belangrijk voor me. Ik knikte en toen hij uitstapte voelde ik me ineens heel schuldig. Want ik had wel tegen hem gelogen. Na vanmiddag wist ik namelijk zeker dat de gevoelens voor Ralph absoluut niet weg waren.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.