Het herstel van mijn lichaam na mijn vierde bevalling (in foto’s.)

by Tamara

Ik vind het nogal een dingetje hoor deze blog. Tijdens mijn zwangerschap zag ik regelmatig foto’s voorbij komen van vrouwen die foto’s van het herstel van hun lichaam na de bevalling deelden. Ik vond dat zo ontzettend stoer van ze dat ik dat ook besloot te gaan doen. Mijn lichaam heeft 4 zwangerschappen doorstaan en is dus verre van perfect, maar ik ben er wel heel erg trots op wat een ongelofelijke toppresatie het geleverd heeft. Ik heb foto’s gemaakt van mijn buik met 40 weken zwangerschap, 1 dag na de bevalling, een week na de bevalling en een maand na de bevalling. Ik vind het zo bijzonder om te zien dat mijn lichaam zo kan herstellen nadat het zoveel heeft doorstaan dat ik jullie ze graag laat zien!

Het herstel van mijn lichaam na mijn vierde bevalling (in foto’s.)

We beginnen met een foto van mijn enoooorme buik een paar dagen voor de bevalling. Toen ik zwanger was vond ik het zo gek dat mensen hem zo enorm vonden, maar nu snap ik heel goed waar ze het over hadden. Jeetje wat was hij enorm groot en zwaar! Achteraf was het niet zo heel gek dat die buik zo groot was. Saar was best een flinke baby en er zat behoorlijk wat vruchtwater in mijn buik.  Ik vind het zo’n bijzonder idee dat er een prachtig klein meisje in die buik zat!

Het valt op de foto’s niet heel erg op, maar ondanks dat ik dus al 3 keer zwanger was geweest, was mijn buik aan alle kanten weer flink uitgescheurd. Ach, die paar streepjes extra!

Na de bevalling.

Na elke bevalling verbaas ik me er weer over. Hoe ontzettend gek je buik dan voelt. Een zwangere buik is helemaal rond en glad en zo’n buik na de bevalling is helemaal slap en flubberig. Ik weet nog dat ik nadat ik gedoucht had en in mijn eigen buik lag het niet kon laten om er eens in te prikken. Zo gek dat flubberige gevoel hahha. Maar wat me wel meteen opviel toen ik bevallen was is hoeveel bewegingsvrijheid je meteen weer terug hebt! ik liep nog een beetje wankel en had overal pijn, maar het scheelt heel erg als die buik weg is!

Deze foto is dus echt letterlijk op de dag van mijn bevalling gemaakt. Ik lijkt nog steeds 20 weken zwanger, hahhaha. Maar wat een enorm verschil al he met die 40 weken buikfoto!

Een paar dagen na de bevalling.

Tja sorry, pijnlijk onderkantje dus ik heb letterlijk mijn hele kraamweek in joggingbroeken gelopen. Maar weer een heel groot verschil! Ik vind het zo bijzonder hoe een lichaam zo terug kan veren na een bevalling. Nee, ik heb geen platte buik, maar dat had ik voor de zwangerschap ook al niet en als ik kijk hoe mijn buik er nu uit ziet dan zal ik ook nooit meer een hele platte buik krijgen. Het zij zo.. Mijn buik was het eerste huisje voor vier kinderen en dat heeft zijn sporen nagelaten. Ach, ik had toch al geen ambities om model te worden hahah.

Een week na de bevalling.

Een week na de bevalling en weer normale kleding aan! Jeeej! Ik hou er dus echt niet van om steeds in joggingbroeken te lopen, maar de eerste week was het even niet anders! Zo fijn om weer een gewone broek aan te kunnen! (en gewoon mijn normale broek van voor de zwangerschap he?

Een maand na de bevalling.

En dan een maand na de bevalling! De eerste maand is zo ontzettend snel gegaan! Ik sta er nog versteld van! Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik met die dikke buik rond liep en dat ik het helemaal zat was en nu is Sarah gewoon al een maand! Mijn lichaam is afgelopen maand ook weer veel veranderd. De teller van de weegschaal staat nu op -6 van mijn gewicht voor de zwangerschap. Hoe het komt? Geen idee! Maar het is wel heel fijn! Over twee weken ben ik kraamvrouw af en vanaf dan wil ik ook weer op mijn eten gaan letten enzo. Ik doe dat nu ook al, maar we hebben nu nog niet echt een ritme en ik merk dat echt gezond en regelmatig eten er daardoor bij mij een beetje bij in schiet.

Ik ben in ieder geval al heel erg trots op mijn lichaam hoe het er nu uitziet en op wat voor prestatie geleverd heeft. En ach, er kunnen nog wel wat kilo’s af, maar dat komt wel. Eerst maar even genieten van mijn prachtige gezin!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Maya 22 augustus 2018 - 17:30

Ja inderdaad, heel mooi hoe het allemaal werkt, ik vind dat ook echt bijzonder. Dat lijf kan dat gewoon.

Reply
Lisanne 28 oktober 2017 - 09:18

Wauw wat een verschil zeg! Ik ben op dit moment 38+4dagen zwanger en vraag me ook steeds af of het ooit wel weer goedkomt! Maar als ik dit zie, geeft dat me wel weer moed ?

Reply
Anna 25 oktober 2017 - 09:56

Wauw! Wat een herstel. Onvoorstelbaar waar ons lichaam allemaal toe in staat is he. Ik wou dat ik zo’n bericht eerder had gezien, dan had ik het ook graag bijgehouden. Tessa is nu al ruim 9 maanden, dus gelukkig mn oude lijf ook weer redelijk terug. Helaas verdwijnt mijn muffintop of zwembad niet! Ik vrees dat ik daar echt iets voor zou moeten doen. Trouwens veel respect hoe je het allemaal doet met vier kindjes. Ik vind 2 soms al best zwaar, moet je nagaan..

Reply
Melissa 24 oktober 2017 - 21:40

Wauw! Wat zie je er na een maand alweer goed uit! En heel dapper dat je dit durft te delen, ik hoop na Mn tweede zwangerschap dat het bij mij ook zo snel mag gaan! Na Mn eerste zwangerschap een jaar bezig geweest om alle kilo’s en buik er af te krijgen.

Reply
Christa 24 oktober 2017 - 13:15

Dapper dat je je zo bloot wil geven, ik denk dat veel vrouwen dit heel fijn vinden!
En je ziet er top uit, een mooie jonge vrouw die gewoon 4 kindjes op de wereld heeft gezet!!

Reply
Jess 24 oktober 2017 - 10:49

Super moedig dat je dit wil delen. En wat gaat dat snel bij jou seg. En dat na 4 kinderen. Looking good!

Reply
Henrieke 24 oktober 2017 - 09:18

Dat is snel gegaan! Het maakt me iets hoopvoller dat mijn buikje er ook snel weer af kan. 🙂

Reply
Anja 24 oktober 2017 - 09:06

Je mag trots op jezelf en je lichaam zijn hoor

Reply
Iris 24 oktober 2017 - 08:42

Wauw super dapper dat je dit zo deelt ❤️! Je ziet er super uit.

Reply
Ilona 24 oktober 2017 - 08:29

Je ziet er na 4 zwangerschappen nog steeds super uit hoor 🙂 en dan ook al zo snel na de bevalling. Ik zou graag met je ruilen Hahah. Mijn buik was na de eerste zwangerschap al verpest helaas, een mooi (not) hangend onderbuikje aan overgehouden.

Reply
Lynn Mahieu 24 oktober 2017 - 07:32

Wow, zo snel dat die buik verdwenen is! Je ziet er heel goed uit en al helemaal na 4 zwangerschappen! 😉 Ik hoop echt dat het bij mij ook zo snel zal gaan! 😀

Reply
Kim 24 oktober 2017 - 07:00

Wauw, wat een verschil! Dapper dat je dit zo gedeeld hebt! Ik hoop dat ik een maand na m’n bevallig er ook zo uit mag zien!

Reply
Anne 24 oktober 2017 - 06:38

Wauw wat een verschil he.. zo bijzonder dat het ook weer zo snel terug veert eigenlijk! En hallo, 4 kids die daar in hebben gezeten, ik vind dat je er goed uitziet meid!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.