HELP! Wat moet ik met mijn haar?

by Tamara
wat moet ik met mijn haar

Wil ik het lang? Of toch kort? Wil ik het licht? Of toch donker? Ik wil graag iets anders met mijn haar, maar wat? Van ellende zit mijn haar voor en na het wassen in dezelfde saaie knot omdat ik gewoon niet weet wat ik met mijn haar moet! Aangezien ik vast niet de enige ben die geen idee heeft wat ze met haar haar moet doen, vraag ik jullie om hulp. Want lieve lieve lezers, wat moet ik nou?

HELP! Wat moet ik met mijn haar?

Lang, langer, langst.

Toen grote Tamara nog een kleine Tamara was, was ik een soort van mini rapunzel. Met ‘prinsessen’haar dat bijna tot mijn heupen viel, heel mooi was, maar garant stond voor flinke huilpartijen na het douchen omdat alles elke keer in de knoop zat! Toch heb ik het tot mijn 14e volgehouden, dat lange haar. Ineens was ik het zo zat dat ik bij de kapper zat en zei: ‘Doe maar wat!’ ( disclaimer: dat moet je dus noooooit zeggen!) Het gevolg daarvan was een kapsel waar ik helemaal niks mee kon. Het was een soort lange bob met heel veel laagjes en een rechte pony. Not my cup of tea. 

het net niet kapsel...

het net niet kapsel…

Daarna besloot ik mijn haar te laten groeien en werd het lang, langer, langst! Ik kreeg er ontzettend veel complimentjes over en was er echt trots op! Toen ik zwanger was van Maxim had ik een enorme weelderige bos krullen en hoewel het na de zwangerschap wel deels uitviel. Had ik bij Floris weer een enorme bos haar( zie foto hieronder). Helaas was dat van korte duur.

421008_313204978791765_1866727975_n

Ineens kort!

Op 24 september 2014 besloot ik na ruim een jaar lang haaruitval, ongelijke lengtes en gewoon niet meer weten wat ik met mijn haar aanmoest dat het eraf ging. En als ik iets doe dan doe ik het ook goed, want ik ging van haar tot onder op mijn rug naar een halflange bob. Beste keuze ooit, vond ik toen. Het was zoveel lichter, ik kon het weer los dragen en was eindelijk eens tevreden. Eindelijk had ik een kapsel dat hét was! Dacht ik, tot ik daarna ineens zwanger bleek te zijn.

IMG_6224

Een bosje haar dat het nét niet is.

In mijn zwangerschap herhaalde het voorgaande zich. Ik had weer een flinke bos haar waar je U tegen zei en ik was er weer echt heel blij mee. Ik had na de bevalling nog heel even de stille hoop dat die bos haar zou blijven, maar na 4 maanden begon het ineens met bossen uit te vallen. Hele plukken vond ik terug op mijn kussen, overal in huis lagen plukjes haar en nouja, over het doucheputje gaan we het niet eens hebben. Op een gegeven moment had ik aan de zijkant van mijn hoofd een flinke kale plek en zelfs de inhammen werden me niet bespaard.

Nu is Lauren 16 maanden en eindelijk kan ik zeggen dat de haaruitval gestopt is. Ik heb alleen heel erg last van van die korte plukjes overal. Ik moet echt mijn haar natmaken en het dan vast doen, anders heb ik voor 2 kuiven en achter een matje. Verschrikkelijk dus.

Net voor de bevalling nog even de schaar erin!

Net voor de bevalling nog even de schaar erin!

Maar wat moet ik noouu?

Ik twijfel echt ontzettend wat ik met mijn haar moet doen. Aan de ene kant wil ik het heel graag weer laten groeien. Ik vind lang haar gewoon echt ontzettend mooi en hoewel het veel werk is, is het dat wel waard vind ik. Aan de andere kant wil ik het wel kort houden, zodat het allemaal weer op 1 lengte kan groeien. Op dit moment is het namelijk echt net niks. Het valt over mijn schouders, heeft geen model en ik heb het dus gewoon altijd maar vast. Ook heb ik het in de zomer zelf een paar tinten lichter gemaakt, waar ik nu dus een beetje (boel) uitgroei van heb.

Dussss. Dit zijn mijn first world problems. Mochten jullie nog tips of aanraders hebben, of een idee hebben over wat voor kapsel mij nou echt geweldig zou staan, dan hoor ik het graag. 

Kennen jullie deze struggles? Dat je iets anders met je haar wilt maar dat je gewoon niet weet wat? 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Cassandra 28 september 2016 - 12:17

DAT ASSS <3 ik zeg pastelroze met 1 zijkant weggeschoren en daarin een unicorn geschoren!

Reply
Simone 27 september 2016 - 20:43

Oh ik weet ook nooit wat ik ermee aanmoet. Dan denk ik, oh ik moet nodig naar de kapper; en dan zegt mijn man dat hij het nou net zo leuk vind zitten zo… Maar ik vind je haar zoals het op die laatste foto zit je erg mooi staan!

Reply
Ellen 26 september 2016 - 20:33

De laatste foto met de lange bob vind ik je prachtig staan!!

Reply
Jessica 26 september 2016 - 12:52

Lang leven het haar. Ik heb eigenlijk nooit last gehad van klitten, maar sinds een aantal weken, standaard zo een pluk boven op me hoofd die klit als ik onder de douche vandaan kom, zo irritant!

Maar jouw haar, alles staat je goed, kort staat iets pittiger vind ik persoonlijk. Wel zou ik weer terug gaan naar wat donkerder ivm de herfst/winter op komst, vind ik altijd wel heel mooi. Misschien kan je nu alles naar een lengte laten knippen en het vanaf daar laten groeien ?

Reply
Anneke 26 september 2016 - 12:01

In vind het korte kapsel bij die ‘Ineens kort!’ wel heel mooi! Staat je goed!
Ik heb altijd superlang krullend haar gehad maar sinds enkele maanden komt het tot net onder mijn schouders. Als het nu al wat langer wordt is het omdat ik te lui ben om naar de kapper te gaan. Lang haar vind ik gewoon niet meer zo handig. Maar dat is dan meer door mijn krullen. Eens het wat langer wordt hervalt dat haar van me in een ware identiteitscrisis 😀

Reply
Marijke 26 september 2016 - 11:54

Bij gebrek aan beter idee laten groeien. Deed ik, geen goed advies overigens. Mijn lange haar zag er bij lange na niet zo mooi uitwals jouw lange haar. En dat stond je prima.
Maar in het kader van bij laten groeien van al die kleine haartjes. Wellicht toch wat in laagjes knippen en dan een lange bob. Dan vallen die kortere plukjes minder op. Maar zoals Josan al zei, wellicht kun je dat beter aan de kapper vragen. Ik heb er zo geen verstand van….

Reply
Wendy 26 september 2016 - 08:04

Ooh yes, ik loop ook altijd te klieren met mijn haar en heb echt bijna alles al gehad. Super kort, heel kang, asymmetrisch, boblijn… Nu ben ik net bevallen van de tweede en laat het maar even zo (halflang) Het ligt er een beetje aan of het heel erg gaat uitvallen of niet. Na mijn vorige bevalling was dat ook zo en had ikbop een gegeven moment van die korte plukken die nog bij moesten groeien, haha. Toen ging de schaar er wel in ja…

Reply
Naomi 26 september 2016 - 07:39

Haaiii,
Alles staat je mooi lang of kort..bij alle foto’s dacht ik Wauw!!! Maar lang haar is idd meer zorg nodig dan half lang maar korter haar is ook meer nodig omdat je dat vaak van alles in je haar moet doen om het model te krijgen?! Denk dat je voor jezelf moet nagaan of je smorgens veel of weinig tijd hebt voor je haar en of je het zelf graag los of vast hebt, icm overleg kapper wat mooi bij je gezicht staat (alles wel volgens mij).
Succes…ik ga steeds van halflang en laagjes naar een longbob met laagjes..

Reply
Joyce 26 september 2016 - 07:31

Haha herkenbaar! Ik ga ook altijd van kort naar lang van lang naar kort. Ik vind de bobline erg mooi staan!

Reply
Merel 26 september 2016 - 06:58

Ja wat Josan zegt. En anders ff op Pinterest zoeken naar kapsels. Of via YouTube. Kunnen verrassende oplossingen op staan. Die korte plukjes aan de voorkant herken ik trouwens wel, irritant.

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 26 september 2016 - 06:55

Ik heb toevallig een stuk van mijn haar afgeknipt vorige week. Ik vind donker zelf heel mooi staan bij je. Maar je bent sowieso een mooie meid, je kunt veel hebben.

Reply
Josan 26 september 2016 - 06:40

Nope ken ik niet 🙂 De struggle van kroeshaar…ehm als er geen model in zit zou ik er gewoon eerst mee naar de kapper gaan. Niet om het korter te knippen, maar om in overleg mat haar een paar van die boeken ( dat hebben ze bij Nederlandse kappers toch) door te bladeren en samen een kapsel uit te zoeken wat past bij de vorm van je gezicht en je helpt je doel te bereiken. En als dat een iets duurdere kapper is dan normaal, aarzel fan niet…je bent het waard 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.