Help! Tamara zoekt een hobby.

by Tamara

Ik weet het nog zo goed. Maaaaaanden heb ik uitgekeken naar het moment dat al die kinderen hier naar school zouden gaan. Dat ik na tien jaar vier kinderen opvoeden mijn huis weer leeg zou hebben. Want dan zou ik allemaal dingen voor mezelf gaan doen. Lezen, schrijven, werken.. Ik zou superslank worden door al mijn gesport en het zou helemaal geweldig worden. En toen was het moment ineens daar.. En eerlijk? Ik vind het geen reet aan..

Een leeg nest.

Ik ben iemand die heel goed alleen thuis kan zijn en heel goed gaat op rust en stilte. Heerlijk vind ik het, zeker omdat je in een huis met vier kinderen nooit echt veel stilte hebt. Maar ik moet er gewoon echt zoooo erg aan wennen! Ook omdat ze allemaal elke dag van 8.30 tot 2 weg zijn en ik het huis dan leeg heb. En hoewel ik de eerste dagen wel heel fanatiek aan het schoonmaken, opruimen en weet ik het was, heb je dat na een paar dagen ook wel gezien.. En ehh ja, wat moet je dan? Haha.

En het is heel stom, want ik had dus nooit verwacht dat ik het zo saai zou vinden. Immers, toen Sarah 2 dagen naar de peuterspeelzaal ging, vond ik het heerlijk om wat tijd voor mezelf te hebben. Gewoon twee dagen waarop ik flink wat werk kon doen, zodat ik niet zoveel meer in de avonduren hoefde te doen als de kinderen op bed lagen. En misschien was dat wel één van de redenen dat ik er zo naar uit keek, omdat ik dan nog wat meer tijd zou hebben om flink aan de slag te gaan. Maar dan zit ik daar en ik weet niet, maar het komt er gewoon niet uit ofzo. Haha.

Het is gewoon even wennen.

En voordat iedereen nu ineens gaat aanbieden om langs te komen. Ehh, ik ben nog steeds niet sociaal en ik ben ook niet eenzaam:P Het is gewoon een beetje wennen om ineens zoveel alleen thuis te zijn. En ik weet zeker dat ik het over een tijdje heerlijk ga vinden en dat ik mijn draai vast wel vind. Tot die tijd ga ik gewoon heel veel afleveringen greys anatomy kijken en thee drinken op de bank haha.

 

Nog meer moeders die even moesten wennen aan een leeg nest?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Susanne 6 september 2021 - 09:06

Ja heel herkenbaar! Onze oudste twee zitten allebei op school en ik vond het zo stil! Nu is net onze derde zoon geboren, heerlijk vind ik het weer wat reuring in huis!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.