Help! Spookt het nou in ons nieuwe huis?

by Tamara

ik ben altijd helemaal gefascineerd  geweest door spookverhalen over spookhuizen en oude legendes enzo. Echt, je kunt me wakker maken voor een goede horrorfilm en ik ben eigenlijk niet zo snel bang te krijgen. Nu moet ik zeggen dat ik ook in een paar groepen op facebook zit, waarin enge dingen gedeeld worden en stiekem vind ik dat allemaal heel interessant. Maaarr.. Soms gebeuren er hier in huis ook dingen die niet helemaal lijken te kloppen. En dat vind ik dan wel een beetje eng.

Gewoon weglachen.

Ik weet nog wel dat er in ons oude huis ook een tijdje gekke dingen gebeurden, na het overlijden van mijn moeder. Zo viel het borduurwerk dat ze tijdens haar zwangerschap van mij had gemaakt, zomaar ineens van de muur in de babykamer. Op die kamer stonden geen ramen open en de kamer was helemaal dicht, dus het was echt superraar. Zeker als je je bedenkt dat we in de maanden en zelfs een jaar daarna, steeds kleine stukjes glas vonden op de meest gekke plekken in huis.

Ook hebben we een keer gehad dat we buiten achter het huis zaten en dat we op de bovenverdieping steeds het gordijn zagen bewegen, terwijl onze zoon al sliep. Inmiddels zijn we er wel wat nuchterder in geworden. Als er zoiets gebeurd dan roepen we gewoon ‘hoi Mam!’ en lachen het een beetje weg.

In ons nieuwe huis.

Maar goed, we wonen nu vier maanden in ons nieuwe huis en hier gebeuren ook weg gekke dingen. Om een voorbeeld te noemen, we hebben een deur van een kast die continue open gaat. Of je er nu naast staat of helemaal niet thuis bent. Als je hem dicht doet, staat hij gegarandeerd na een tijdje weer open. Echt heel raar.

Ziet er niet uit als een spookhuis toch?

Ook horen we vaak geluiden in de nacht. Een tijdje geleden werd ik wakker, omdat ik gesnik op de gang hoorde. Omdat ik dacht dat één van de meisjes misschien wakker was, ben ik even bij ze gaan kijken, maar ze sliepen allebei. Kort daarna hoorde ik voetstappen, maar ehh, ja. Toen ben ik niet meer gaan kijken. Die voetstappen hebben we daarna nog een paar keer gehoord, vaak midden in de nacht. Echt heel erg raar en best een beetje eng.

Maar het engste is toch wel wat er een tijdje geleden met Lauren gebeurde. Die kwam namelijk helemaal in paniek onze kamer binnen in de nacht, omdat er ‘een man naar haar keek’ Nu moet ik wel zeggen dat ze behooooorlijke koorts had, maar ehh ja. Eng was het wel!

Verklaring?

Maar goed, zoals ik al zei, zijn we heel erg nuchter en gaan we ervan uit dat de meeste dingen wel te verklaren zijn. We wonen in een oud huis, met houten vloeren, dus alles is best wel gehorig in huis. Onze kinderen slapen wat onrustig, dus de geluiden die we horen, hebben ze vast gemaakt toen ze sliepen. En ehh ja dat kastdeurtje, volgens mij is die gewoon een beetje lam.

 

Iemand van jullie last gehad van ‘gekke geluiden’ in huis? Ik ben heel benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Angelique 2 februari 2021 - 07:19

Geen gekke geluiden. Wel spullen die ineens vallen terwijl we er niet bij zijn. Ook kijkt en wijst mijn dochtertje steeds in de leegte en begint dan te lachen of ‘opa’ te roepen…we gaan er dus maar gewoon vanuit dat het mn schoonvader is…

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.