Help! Mijn plantenverzameling begint een beetje uit de hand te lopen!

by Tamara

Negentien jaar was ik, toen ik de sleutel van ons eerste koophuis kreeg en zwanger en al ons nieuwe huisje ging inrichten. De muren werden geverfd, de nieuwe meubels werden gebracht en al snel werd het echt een beetje ons huisje. Het was ons eerste huis samen en dus was alles nog een beetje kaal. Het leek mijn vader en stiefmoeder daarom wel een goed idee om ons een plant te geven. tenslotte, als je een plant in leven kunt houden, dan moet dat ook bij een kind lukken toch?

Nou, dat was niet zo’n goede voorbode, want de plant ging dood. Oké, het duurde wel even voordat hij dood ging, maar na twee jaar legde hij het loodje en dat terwijl het een plant zou zijn die juist heel erg moeilijk  te ‘vermoorden’ zou zijn. In de eerste jaren in mijn eigen huisje lukte het me om twee bonsai boompjes te vermooien. Twee calathea’s te laten verschroeien (wist ik veel dat ze niet in de zon mochten) en zelfs cactussen dood te laten gaan. Ik weet niet wanneer precies die omslag kwam, maar ik mocht wat plantjes uitzoeken bij een webshop en was vastbesloten ze in leven te houden. Dat lukte (deels) en ehh ja. Vanaf daar begon het een beetje uit de hand te lopen.

Hoeveel planten heb ik nou eigenlijk?

Als ik de stekjes niet mee tel, heb ik door mijn hele huis verspreid 42 planten staan en hangen. Daarnaast heb ik momenteel 5 bananenplanten stekjes, 11 monstera deliciosa stekken en twee monstera monkey mask stekjes. Overigens had ik een tijdje geleden nog meer planten, maar ik heb er een heleboel weggegeven die toch niet mijn smaak waren of die ik niet zo leuk vond. Ook is er eentje doodgegaan ( vakkundig verzopen door Sarah) en mijn grote monstera (Monty voor wie me op instagram volgt) zat helemaal onder de dopluis, waardoor ik hem heb gestekt en alle echt zieke bladeren weg heb gedaan. Als de monstera stekjes weer wortels hebben, doe ik ze bij elkaar en dan hoop ik weer een mooie grote te krijgen!

Mijn allernieuwste aanwinst!

Een tijdje geleden kreeg ik van PlantRebelz een mailtje met de vraag of ik een plant bij ze wilde uitzoeken. Natuurlijk wilde ik dat wel, want planten heb je natuurlijk nooit genoeg! Ik ging voor een Alocasia Zebrina. Van heel veel mensen op instagram hoorde ik dat de plant een behoorlijke dramaqueen is en veel verzorging nodig heeft en ik moet zeggen dat ik hem inderdaad wat lastiger vind. Het is bij elke plant even een dingetje om uit te zoeken wat ze nou graag willen en ik merk dat het bij iedereen ook weer verschilt. Om een voorbeeld te noemen, mijn Musa staat in de volle zon voor een raam en doet het daar geweldig! van veel mensen hoor ik echter dat ze niet voor het raam mogen staan omdat ze daar niet tegen kunnen. Zo verschild het dus heel erg per huishouden en per plant!

Ik kreeg de Alocasia binnen en ik schrok meteen een beetje. Hij hing namelijk helemaal slap en was helemaal niet blij! Gelukkig kreeg ik wat tips van PlantRebelz en was hij er zo weer bovenop! Ik vind het een prachtige plant en ben er heel erg blij mee. De Zebrina was mijn eerste Alocasia, maar inmiddels is er nog eentje onderweg. Nu ik dit typ, is er een grote Alocasia Portadora onderweg! Ik hou van grote planten en deze stond al een tijdje op mijn lijstje!

Mijn verlanglijstje qua planten.

Over dat lijstje gesproken. Net zoals elke plantengekkie betaamd heb ik een lijstje met planten die ik nog graag aan mijn verzameling zou willen toevoegen!

  • Strelitzia Nicolai. Ik heb een baby Strelizia Reginae (paradijsvogelplant) maar ik wil heeeel erg graag een hele grote Strelitzia Nicolai. Ik ben helemaal verliefd op die plant, maar het prijskaartje houdt me een beetje tegen. Voor een echt grote plant betaal je namelijk zo meer dan honderd euro!

  • Philodendron Minima. Ja, ik ben qua planten misschien een beetje saai, maar ik hou van groene planten met bijzondere bladeren. Deze zag ik een tijdje geleden voorbij komen bij iemand en sindsdien vind ik hem zooo leuk!

  •  Philodendron xanadu. Ik was iets aan het zoeken over een andere plant en toen kwam ik deze ineens tegen! Vooral de hele grote varianten vind ik echt heel erg tof!

  • Monstera Deliciosa Varigata. En tot slot, de monstera waarvan ik er al een heleboel heb, maar dan met de deels witte bladeren. Ik stond laatst op het punt om een stekje te kopen, tot ik me besefte dat het idioot is om 35 euro te betalen voor een blad met een wortel eraan. maar hij blijft op mijn lijstje staan! haha

Dus ja.. Dit was mijn verhaal over plantjes! Ik merk wel dat mijn voorkeur voor planten steeds wat veranderd. Vorig jaar was ik helemaal into de pilea’s en had ik daarmee mijn huis vol staan. Maar inmiddels gaat mijn voorkeur toch uit naar grotere en meer robuuste planten.

Heb jij veel planten in huis? En wat is jouw lievelingsplant?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.