Help, mijn kinderen willen een hond!

by Tamara

We hebben hier in huis geen huisdieren en dat is een bewuste keuze. Maar nu hebben de kinderen iets in hun hoofd wat ze heel graag willen en dat is een hond. Er gaat hier momenteel geen dag voorbij zonder gepraat over een hond en elke hond die we op straat tegenkomen wordt beschouwd als potentiële toekomstige hond.  Maar hoe denken wij hierover? Komt er ooit een hond en waarom hebben we eigenlijk geen huisdieren?

Mijn huisdieren van vroeger.

Mijn ouders waren vroeger dol op dieren en naast een grote Duitse herder ( die onder het bed lag toen ik geboren werd) hadden we konijnen en cavia’s. Toen ik een jaar of 8 was wilde ik heeeel graag een paard, maar ik mocht een hond uitzoeken en uiteindelijk werd ik afgescheept met een cavia haha. Uiteindelijk lieten we de hond inslapen toen ik 12 was en omdat mijn ouders uit elkaar gingen kwam er eerst geen nieuwe hond.

Toen ik 15 was kregen we een nieuwe puppy, die bij mijn moeder bleef toen ik het huis uitging. Toen ik Richard leerde kennen had hij al een hond, die we moeten laten inslapen toen Floris een paar maanden oud was.

Wat voor hond willen mijn kinderen?

Gek genoeg waren de kinderen altijd heel erg bang voor honden, totdat mijn vader een hond kocht en ze daar een paar keer mee gespeeld hebben. Sindsdien is het helemaal omgeslagen en willen ze heeeel erg graag een hond hebben. Nu zijn de jongens het erover eens dat ze een grote hond willen , waarmee ze veel kunnen wandelen en die ze kunstjes kunnen leren (ja want dta is natuurlijk het belangrijkste.) Lauren wil juist een kleine hond waar ze lekker mee kan knuffelen. Waar de jongens herdershonden helemaal geweldig vinden, wil Lauren juist zo’n klein ding dat alleen maar loopt te keffen de hele dag. ( Mijn voorkeur is niet duidelijk he? Haha.)

Krijgen ze nou wel of geen hond?

We zitten hier in huis een beetje in tweestrijd. Voor Richard is het een absolute nee, maar ik twijfel zelf een beetje. Ik vind honden echt heel erg leuk en zeker als Lauren straks naar school is, heb ik er tijd genoeg voor. De jongens hebben beide een vorm van autisme en ik zie dat ze beide gewoon helemaal opleven van dieren en het spelen/verzorgen met en van een hond. Ik ben zelf opgegroeid met een hond en ik weet nog hoe leuk ik dat vond. Ik heb ook superveel kinderfoto’s van mezelf van vroeger waarbij ik over de hond heen hang of hij bij mij ( als baby) in zo’n blauw schelpen zwembad zat.

Maar als ik mijn verstand volg.. Ons huis is nu al best wel vol en als ik een hond zou nemen, dan is dit huis gewoon te klein. Ons huis is niet klein, maar we wonen hier natuurlijk met een heleboel mensen en we komen nu al ruimte te kort. Laat staan als je ook nog een grote hond in huis hebt. Daarnaast weet ik niet of een hond hier genoeg aandacht zou krijgen. Als ik nu naar mezelf kijk ben ik blij als ik op de bank kan ploffen aan het einde van de dag. ALs ik dan nog met de hond zou moeten lopen, zou ik daar niet altijd blij van worden.

Nog een nadeel is dat we best wel vaak een weekendje of dagje weg gaan. Nu kun je een hond dan best meenemen, maar in onze 7 persoons auto hebben we niet genoeg ruimte om ook nog een hond mee te nemen als we tassen meenemen. Nu kun je een hond dan naar een pension doen, maar dat is ook een dure om dat iedere keer te moeten doen. Haha! Bij familie of vrienden is hier helaas ook niet echt een optie.

Ook vind ik dat het kopen van een hond iets is dat je niet zomaar doet. Ik was afgelopen week even in een zwak moment aan het kijken op de site van het dierenasiel en daar waren zoveel honden die daarheen gebracht worden omdat de baasjes toch geen tijd hebben of dat ze er niet goed over hebben nagedacht of een hond wel in hun leven past. Dat wil ik heel erg graag voorkomen.

Ik sluit het niet uit voor de toekomst. Ik denk dat als we wat groter wonen, de kinderen iets ouder zijn en we iets meer vrijheid hebben, dat er dan ooit nog wel een hond komt. Maar nu nog niet.

 

Hebben jullie ook een hond in huis? En waarom heb jij deze keuze gemaakt?

 

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Willemijn 11 april 2019 - 10:36

Jaaa doe maar wel! Hier een dochter van 4, de eerste kat kwam toen ze 4 maand was, 2de een jaar later, en vorig jaar rond deze tijd een mastiff kruising pup, en afgelopen januari een old english bulldog (herplaatser van bijna 3), en er komt in mei een baby! En de dieren zijn alle 4 stuk voor stuk geweldig met kinderen! De mastiff is een echte knuffel en is behoorlijk groot en lomp. De bulldog heeft meer energie maar is ook super aanhankelijk en heel lief voor mens en andere diersoorten. En ze passen zich aan alle situaties heel snel aan! Lopen vinden ze geweldig maar ze vinden in de tuin spelen ook goed als ik niet met ze kan lopen.

Reply
Angelswereld 11 april 2019 - 07:37

Ik en mijn zoontje willen heel graag een hond, mijn vriend absoluut niet. Aan de ene kant snap ik hem heel goed, je bent toch wel verbonden aan een extra verantwoordelijkheid die je dan thuis hebt zitten.

Reply
Mandy 10 april 2019 - 22:43

Hier een beetje hetzelfde als bij jullie. Een hond lijkt ons wel leuk, maar dan liefst een grote. En we vinden dat er dan wel genoeg ruimte bijhoort zodat die zich ook voldoende kan bewegen (bijv een erf) aangezien er dagen bij zijn dat we beide om 8u de deur uit zijn en pas etenstijd thuis en dan nog kids in bed. En die ruimte hebben we nu niet.
En daarnaast met weekenden weg en vakanties waarbij het niet altijd mogelijk is om een hond mee te nemen, willen we zo’n beestje ook niet steeds maar ergens heen moeten brengen.
Dus ook hier op dit moment huisdiervrij.

Reply
Tine 10 april 2019 - 22:12

Mijn zoontje beschouwt de hond van mijn mama en stiefpapa als zijn huisdier. Ideaal dus…ben blij dat hij net als ik in de buurt van dieren kan opgroeien en wij moeten er niet voor zorgen. Onze levens zijn niet geschikt voor een huisdier

Reply
Maris 10 april 2019 - 20:23

Hier een baby van 7 maanden, een hond, een kat, 2 paarden, een pony, 5 schapen en nu 8 lammetjes waarvan 2 aan de fles.
Wat is het druk maar ohh wat is het leuk en krijg je er veel voor terug. Die kleine is nu al gek met de beestjes en begint te schaterlachen als hij ze ziet en vooral kan aanraken.

Reply
Kelly 10 april 2019 - 20:14

Wij hebben 1 kind en 1 hond (puppy). En jeetje mina wat heb ik het druk. De hond moet nu nog zo’n 4x per dag uit, en daar heb ik echt niet altijd de puf voor. Maar daar staat tegenover dat er iedere avond lekker geknuffeld wordt en dat mijn zoon nu al een speelmaatje voor het leven heeft ❤️

Reply
Kirsten Mamagisch 10 april 2019 - 19:47

Haha wij hebben er drie! Is ook een volle boel en ook niet zo gepland. Ik had er twee en mijn vriend ook al een, dus nu het samengestelde gezin met drie honden erbij. Ik schreef er laatst ook al een blog over.. ik kan niet met en niet zonder ze 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.