Help! Mijn kind zit in de poep en plas fase.

by Tamara

‘Mama? Mama? Maaaaamma?’ Ik zie aan zijn ondeugende grijns als wat er nu gaat komen en antwoord: ‘Jaaaa?’ ‘POEP EN PLAS! HAHAHAHAHAH’. Tja, dit was ook zo’n gevalletje: Dat zou mijn kind nooooooooooit zeggen, maar wel dus, hij zit in de poep en plas is hilarisch fase.

Aangezien het vanavond Sintmaarten is, hier in het hoge Noorden, ben ik al een tijdje bezig met Maxim en Floris liedjes leren. Nu hebben ze absoluut het zangtalent van hun moeder, dus daar zal het niet aan liggen, maar er vliegen nogal eens wat woordjes de teksten in die er niet in horen. Kennen jullie dit liedje al?:

Mijn vieze lamponnetje

Schijnt als een poepie

Schijnt als een lichtje

in mijn vieze oog!

Ja, een ‘the next singer/songwriter’ in de dop, iknowright? Het is dat je door het geschaterlach amper wat van het liedje verstaat want het is echt een pareltje. Deze is ook zo mooi:

Poepie Mouse ging lichtje lopen

Alle poep en plas deuren vlogen open

Mickey Mouse zei POEP!

En ging naar de volgende plas.

Maaaar, dit zijn niet de enige dingen in de prachtige Nederlandse taal die een uhmm,, ‘poepoverload’ hebben gekregen. Nee, want tegenwoordig zegt zoonlief niet meer: ‘Loveyou mama met je mooie haar! Je bent zo lief en echt een mooie mevrouw’ (ok, dat zei hij vast niet echt, ik heb mijn herinnering waarschijnlijk wat mooier gemaakt) nu is het: ‘Vieze loveyou ! Met je dikke billen en poephoofd!’ Tja, van je zoon moet je het hebben he?

Ook etenswaren krijgen een poepmakeover: ‘Maxim? Wat wil je eten?’ wordt steevast beantwoord met: ‘Een broodje poep!’. Dus ik heb laatst een heeerlijk broodje voor hem gesmeerd met poep (pindakaas) was hij dus weigerde op te eten. Aap!

Is het af te leren? Ja hoor! Ze weten namelijk prima dat ze een beetje stout zijn en dat het niet lief is om te zeggen dat je eten naar poep smaakt. Dus ach, weetje, het is een fase die wel weer over gaat en anders voer ik gewoon de regel die mijn tante altijd gebruikte weer in, namelijk een minuut lang alle vieze woorden zeggen die je wil zeggen en dan weer stil. Werkte bij ons vroeger prima!

Heeft jouw kind deze ohh zo leuke fase ook gehad?

Misschien vind je dit ook leuk

14 comments

Daniëlle 17 november 2015 - 16:13

Haha, die van mij zijn nog niet zo oud maar die fase gaat hier vast en zeker ook komen. Ik ben vast voorbereid ?

Reply
Engelina 11 november 2015 - 18:35

haha dit is zo herkenbaar van toen ik zelf klein was, alles was leuk zolang het maar vieze woorden waren.
Gelukkig is het alleen poep en plas en zijn het geen scheldwoorden 🙂

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 11 november 2015 - 15:48

Hahahah gelukkig zijn wij daar nog niet!

Reply
Olga 11 november 2015 - 14:23

Als ie van mij groot is en deze woorden gaat waarderen zal ik vast een heleboel leuke verhalen kunnen verzamelen 😉

Reply
Leonie 11 november 2015 - 13:04

Haha. Super grappig om te lezen, maar kan me voorstellen dat ‘t best vermoeiend is als je dat de hele dag hoort.

Reply
Kelly 11 november 2015 - 09:27

Whahahahahah k lach er nu nog heel hard om, tot die fase bij ons aan gaat breken. Mijn broer heeft een l*l-k*t fase gehad, dat was ook geen feest voor mijn ouders. Oohja… om het even goed te praten wij komen uit Den Haag he whahahahah

Reply
Judith 11 november 2015 - 09:10

Hahahaha hier is dat nog steeds grappig.. Dus hoe lang die fase duurt!? Het is nu wel heksheksheks (zeg naar hardop en snel..) of piemeltje.. Alles en iedereen Is een piemeltje..

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 11 november 2015 - 08:47

Van je kinderen moet je het hebben! Ooit komt er een dag dat die poepwoorden wel worden ingeruild voor wat anders. Geduld is een schone zaak 😉

Reply
Anne 11 november 2015 - 08:31

Oh leuk. .Hier ook. In combinatie met de ppiiieeeeemmmeeellĺ fase.

Ik ben kabouterplop en samen met mijn vrienden. Kun je me altijd in mijn poepie paddestoel vinden. Ook favoriet hier..

Reply
saskia 11 november 2015 - 07:37

Wij zitten er nog midden in! We eten elke dag broodjes poep hier haha 🙂 Achtja ik laat het ook maar gaan. Gaat vanzelf weer over 🙂

Reply
Channa 11 november 2015 - 07:22

Hahahaha,bij jou moet ik erom lachen. Hier word ik er af en toe best moe van 😉 al zijn eten is poep? Of overal moet poep op en bij, dus heel herkenbaar. Alleen plas wordt hier nog niet gebruikt!

Reply
Wilmaaa 11 november 2015 - 07:22

Haha! Wat erg xD. Gelukkig word het vanzelf niet meer interesant. Hier duurt dat nog wel even!

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 11 november 2015 - 07:09

Gelukkig niet zo heel erg als bij jou, maar Laura zegt het inderdaad ook wel eens als ik vraag wat ze wil eten….
Gelukkig zullen ze het straks niet meer doen als ze 18 zijn 😉

Reply
Josan 11 november 2015 - 06:38

Wees blij dat ze nog lamponnetje zeggen en niet tamponnetje 🙂 Oh en die fase duurt erg lang. Zit er zelf ook al 3 (!) jaar in. En een lol dat ze hebben…het erge is dat ik dus soms moet lachen om ze. Dat doet niet veel goeds…Maar als ik zo’n dag heb dat ik het zat ben, krijgen ze van mij ook 1 minuut om alles eruit te gooien. Works. Every. F*cking. Time.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.