Help! Mijn kind begint een eigen smaak te krijgen!

by Tamara

Het was ooit zo leuk. Een kindje helemaal aankleden naar je eigen smaak. Het is bijna tien jaar geleden dat ik de kast van de babykamer helemaal vol had liggen met allemaal overhemdjes, spencertjes, mini spijkerbroekjes en zelfs inimini kleine kinderschoenen. Oké, geen van dat alles deed ik hem ook echt aan, want voor een baby is het natuurlijk veel fijner om lekker in zachte kleertjes te liggen, dus de meeste van die kleertjes bleven ongebruikt, maar goed. Ik kon hem wel naar mijn smaak kleden! Toen hij iets groter werd, kwamen de shirts met prints. En dan vooral met Elmo. Tot hij ongeveer 2 jaar was, droeg hij vooral heel erg veel dingen met Elmo. Na de Elmo fase, gingen we over op Dinosaurussen en daar zijn we jaren in blijven hangen. Hij mocht zelf uitkiezen wat hij wilde dragen, maarja. Ik kocht zijn kleding, dus ik had inspraak. Goed, fastforward naar nu, want onze bijna tiener heeft ineens een eigen smaak! En dat uitte zich in één ding. Meneer moest en zou een bepaald soort sneakers hebben..

En dat waren niet zomaar een paar sneakers.

Het was weer tijd voor het halfjaarlijkse ‘schoenuitzoekfestijn’. Zoals jullie misschien wel weten heb ik vier kinderen en ik vind het elke keer weer een hele klus om leuke schoenen uit te zoeken voor ze. Vooral de meisjes zijn heel erg kieskeurig in wat ze wel en niet mooi vinden. Zo had ik hele toffe chelseaboots gezien voor Lauren, maar die wilde ze absoluut niet. Ze moest en zou lakschoenen hebben. Oké, prima, dan een paar leuke chelseaboots voor Sarah? Maar nee, mevrouw wilde ‘laawzen!’ Heb niets in te brengen met die twee dames hoor!

Maar toen waren de jongens aan de beurt. Floris vond eigenlijk alles wel best, zolang zijn schoenen maar geen felle kleuren zouden hebben. Normaal gesproken deelde Maxim die mening ook, maar nu kwam hij met iets heel anders. Hij wilde sneakers met lucht erin. Ik liet hem een aantal modellen schoenen zien om te kijken wat hij daarmee bedoelde en al snel kwamen we uit bij Nike Air Max. Die had hij gezien bij iemand op school die er heel hoog mee kon springen en nu wilde hij ze ook.

Hoe kom je daar nou weer bij?

Ik was wel een beetje verbaasd. Maxim, die zelfs in de zomer het liefste nog hoge schoenen wil dragen, wilde ineens lage sneakers met ‘lucht’ erin. Ik probeerde hem nog een beetje over te halen dat misschien hoge schoenen wel wat fijner waren voor de winter en dat hij nog niet heel goed veters kon strikken, maar hij was heel erg stellig. Het moesten Nikes worden en niet zomaar Nikes, maar zwarte Nike Air Max. Dus ja, daar had ik niet zoveel tegen in te brengen! Haha!

Is het nou erg dat hij een eigen smaak krijgt?

Stiekem vind ik van niet hoor! Ik moedig ze vaak allemaal aan om lekker hun eigen smaak te volgen! Dat mocht ik namelijk vroeger ook! Het leverde de nodige modeflaters op. Zo heb ik rond mijn dertiende een jaar in overzeas broeken gelopen, gecombineerd met spikearmbandjes, gekleurde dreadlocks en croptops. Ik wist dat mijn ouders het verschrikkelijk vonden, maar ze lieten me wel mijn gang gaan. Floris had een periode dat hij alleeeeen maar groene kleding aan wilde, Lauren een periode dat ze nooit een jurk aan wilde doen en Sarah zit nu in de fase dat ze werkelijk de hele dag in een prinsessenjurk wil lopen. Dus als het bij Maxim bij de Nikes blijft, dan ben ik tevreden hoor 😛

Heeft jouw kind ook zo’n eigen smaak? Ik ben heel erg benieuwd!!

 

In samenwerking met Omoda

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.