Help! Mijn man heeft me zwanger gemaakt! (alweer..)

by Tamara

Soooo, the word is out! Zwanger van de vierde! Ik moet zeggen dat ik het echt allemaal enorm spannend vond om het te vertellen. Ik had echt verwacht dat ik superveel reacties zou krijgen met : ‘Pfff weer ongepland zwanger? Weet je niet wat anticonceptie is?’ of ‘Jeetje wat moet je nou met vier kinderen?’ Maar de reacties waren allemaal echt superlief! En dat deed wel echt wat met me, ik vond het echt zo ontzettend lief! Het leek me wel leuk om een blogje te schrijven over hoe we erachter kwamen, hoe ver ik nu ben en hoe het nu allemaal gaat.

Help! Mijn man heeft me zwanger gemaakt! (alweer..)

Jeetje een vierde kindje… Tja, we hadden niet verwacht dat die er ooit nog zou komen en als die er zou komen, dan niet op korte termijn. En hoewel ik en natuurlijk Richard ook, heel erg aan het idee moesten wennen, voelt het toch ook wel weer heel erg speciaal dat er nog een kleintje bij gaat komen. Zoals ik al in de aankondiging vertelde, kwam de zwangerschap echt als een schok. Ik houd mijn cyclus heel erg nauwkeurig bij en ik ben op een moment zwanger geraakt, waarop het normaal helemaal niet kan. Namelijk 1 dag na mijn menstruatie. Zelfs de verloskundige was best wel verbaast, maar het klopte helemaal met de termijn en er is ook geen ander moment dan dat waarop het gebeurd zou kunnen zijn. Zoals ik tijdens de zwangerschap van Lauren voor de grap wel eens riep: ‘Life wil find a way.’ en in dit geval is dat natuurlijk ook wel weer heel erg toepasselijk.

De eerste weken.

Ik heb van de eerste weken een dagboekje bijgehouden in blogvorm. Vanaf het moment dat ik een positieve test had tot na de tweede echo. Die komt later nog een keer online, anders word het allemaal wel heel erg dubbelop. Ik ben op het moment dat ik dit schrijf iets meer dan  10 weken zwanger. We hebben één echo gehad met 6 weken om te kijken hoever ik ongeveer was en vorige week dinsdag de tweede echo. Vooral de eerste week na de test ging er vanalles door me heen. Ik werd heen en weer geslingerd tussen gedachten als: ‘Kan ik dit wel aan?’ ‘Hoe moet ik ooit voor vier kinderen zorgen.’ en ‘Doe ik mijn kinderen niet tekort.’ Maar al die gedachten vallen weg als je dan zo’n klein boontje op het scherm ziet met een knipperlichtje. Dat moment is onbetaalbaar en op dat moment realiseerde ik me ook echt dat het allemaal wel goed gaat komen. Tuurlijk wordt het zwaar, maar we zijn niet het enige gezin met vier kinderen en in ons hart is echt wel plek voor eentje meer.

Hoe het nu gaat.

De eerste weken ben ik echt doodziek geweest. Ik kreeg geen hap door mijn keel en werd al misselijk van het kleinste etensluchtje. Doordat ik amper kon eten, was ik continue ontzettend duizelig en heeeeel erg moe en lusteloos. Ik kan zeggen dat het de laatste week de goede kant op gaat. De eetlust is weer een klein beetje terug en hoewel ik van sommige geurtjes echt meteen misselijk word ( vissticks bijvoorbeeld en laten de jongens daar nu net gek op zijn) ben ik blij dat ik weer wat kan eten.

De komende paar maanden neem ik jullie mee in dit nieuwe avontuur! Het is weer ontzettend spannend en oooooh soms vind ik het doodeng! Maar het komt vast allemaal goed! Denk ik… Haha.

Tot de volgende keer!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Stefanie 10 april 2017 - 15:19

Ik lees nu pas deze blog…beetje laat! Maar van harte gefeliciteerd! Ontzettend leuk! Spannend en geweldig! Ik ben sinds een aantal maanden ook moeder van vier kinderen en het is heerlijk! Aanpoten, dat wel, maar dat is het met drie ook 😉 Je kan het! Super! Hoop dat je lekker kan genieten!

Reply
Irene 25 februari 2017 - 16:50

Gefeliciteerd! Een mooiere verrassing is er niet, toch ? Fijn dat je je nu beter voelt en kan genieten van de zwangerschap. Ik wens je een mooie en fijne zwangerschap ??

Reply
simpel, met een snufje liefde 25 februari 2017 - 10:48

Gefeliciteerd. Bij mijn vorige zwangerschap ( werd miskraam) werd ik ook 1 dag nadat mijn menstruatie was gestopt zwanger. Het kan dus wel, zelfs bij iemand die al 2 jaar probeert om zwanger te worden. Het zal allemaal vast wel goed komen als de 4de er dadelijk is.

Reply
Tips voor Papa's 24 februari 2017 - 20:21

Wat moet dat inderdaad een verrassing zijn geweest; maar uiteindelijk wel een hele leuke en mooie! Mooi dat je alles nog een keer mag/kunt gaan beleven. B is er wel over uit dat, nu D geboren is, ze wel voldoende kids heeft, maar ik ben benieuwd hoe dat over een paar jaar zit als vriendinnen etc zwanger zijn. Red je het allemaal nog een beetje met de andere kids als de eerste weken zo zwaar zijn geweest?

Reply
M 24 februari 2017 - 18:31

Gefeliciteerd!! Lekker van genieten en niet naar de negativiteit luisteren. Ook hier de 2e een verassing (wilden wel graag een 2e maar iets later). Zelfde verhaal maar op de zelfde avond dat in de middag m’n menstruatie voorbij was. Dus blijkbaar kan het wel?

Reply
Angela van de Velde 24 februari 2017 - 13:55

Gefeliciteerd!!
Komt allemaal goed, daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Reply
Sofie 24 februari 2017 - 13:35

ow zeg wat moet dat verschieten zijn

proficiat xxx

Reply
Priscilla 24 februari 2017 - 08:24

Nogmaals gefeliciteerd! Kan me voorstellen dat het (weer!) super spannend is. Succes!

Reply
Joyce 24 februari 2017 - 08:08

oooh bah vissticks… dat is nu net datgene dat mijn kotsmisselijk maakt. Alleen de gedachten al haha!

Reply
Melanie 24 februari 2017 - 08:02

Gefeliciteerd. Weer een wondertje er bij. Wie zijn anderen om een oordeel te hebben. Geniet van je zwangerschap.

Reply
MamaPlaneet 24 februari 2017 - 06:53

Goed zo! Nare reacties waren ook overbodig, vind ik. Niemand anders dan jij en je man voeden de kinderen op, maken en kosten en moeten keven met de korte nachten. Wij hebben er geen last van. Fijn dat je je wat beter voelt. Het zal allemaal wel weer wennen zijn. Succes en ik hoop dat je ervan kan genieten.

Reply
Josan 24 februari 2017 - 06:49

Ja hoor natuurlijk komt het goed meis. Cadeautjes zijn de leukte kinderen (zei zij met ook 2 verrassingen)

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.