Help! Ik heb een probleem!

by Tamara

Help! Ik heb een probleem! Er is de laatste tijd iets heel geks met mij aan de hand. Iets dat ik echt heel erg vervelend vind. Het gebeurt meestal aan het einde van een hele lange dag, maar soms komt het ook wel eens voor dat het snachts tijdens het voeden gebeurt. Het stomme is dat ik er niets aan kan doen. Het gebeurt onbewust en zonder dat ik het wil! Wat het is? Dat probleem van mij? Dat lees je in deze blog!

Help! Ik heb een probleem!

Ik denk dat mijn probleem wel herkenbaar zal zijn voor andere drukke moeders. Je kent dat wel, na een nacht waarin je meer tijd bezig bent geweest met je baby in slaap krijgen dan dat je daadwerkelijk zelf geslapen hebt, sta je moe op. De hele dag ben je druk druk druk en aan het einde van de dag plof je op de bank en het enige wat je dan nog wil is slaaaaapen.

Nu is het zo, dat ik op zulke momenten als de kinderen slapen altijd heeeeel graag aan het werk wil of graag iets voor mezelf wil doen. Iets met: overdag kom ik daar niet aan toe met vier kinderen om me heen. Maarehh, dat lukt me dus niet. Het begint met een beetje een zwaar gevoel in mijn ogen. Toch typ ik stug door en hoop dat ik het af zal krijgen voordat de ellende weer begint. Dan ineens gebeurt het, langzaam zakken mijn ogen dicht. Ik ben nog een soort van half wakker, half aan het slapen, want hoewel mijn ogen dicht zijn krijg ik wel alles mee, maar er komt niks zinnigs meer uit mijn  handen.

Voor ik het weet zit ik rechtop op de bank met mijn ogen dicht te slapen en er is gewoon niks wat ik ertegen kan doen. Ja ik kan misschien net als mister Bean lucifers in mijn oogkassen kan klemmen, maar dat is ook weer zoiets!

Ik hoop maar dat het een fase is en dat als de kinderen ietsje beter slapen dat het beter zal gaan. Want ik wil zoo graag eens het einde van een film zien! Hahaha!

Ik ben wel benieuwd wie dit nog meer heeft. Welke moeders nog meer na 5 minuten van  de film alweer op de bank zitten te knikkebollen? Ik kan toch niet de enige zijn? Haha!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

angelique 28 maart 2018 - 08:33

Heel herkenbaar! En ik heb niet eens een slechte slaper, ik heb alleen een kind wat overdag energie van mama opzuigt om daarna keihard te gaan stuiteren. Zodra ik tegen m’n vriend aanhang ‘s avonds ben ik echt zo vertrokken. Vreselijk!

Reply
Mireille 27 maart 2018 - 10:59

Hear hear! Als de jongste een mini dutje doet om half 5 ga ik met de oudste op de bank zitten ‘tv kijken’ en doe ik stiekem mn ogen dicht naja…ik kan ze gewoon niet open houden ?. Powernappen voor gevorderden ?

Reply
Hanneke 27 maart 2018 - 09:51

Hmm…. hier helaas hetzelfde als bij Marloes. Mijn kinderen zijn ook ouder, maar de moeheid is nog niet helemaal voorbij. Inderdaad door het altijd maar bezig zijn. Dus ik duim ook mee dat het ooit over gaat! 🙂

Reply
Lisanne 27 maart 2018 - 08:40

Guilty! Regelmatig val ik op de bank in slaap, laatste ook toen we samen een film zouden kijken en ik daarna een paar dagen weg zou gaan. Doeiiii gezellige avond!

Reply
Kaat Krabbelt 27 maart 2018 - 07:45

Vrijdagavond sowieso vaste prik en gisteren om 17 uur toen ik net thuis kwam en moest koken.
Maaar de ergste variant is: ik kan op t werk tijdens vergaderingen echt mn ogen niet open houden. Zo gênant maar ik kan t nauwelijks tegen houden

Reply
Inge 27 maart 2018 - 07:42

hahaha, zo herkenbaar, en dan wordt ik wakker denkend of zeggend: niet veel gemist hoor, ik kan nog perfect volgen… NOT 😀

Reply
Danielle 27 maart 2018 - 07:39

Jaa hier ook, elke elke avond weer zelf vindt ik het ook heel irritant en wij hebben ook heel vaak discussies er over hij vindt het ongezellig denkt soms dat het aan hem ligt maar ik kan er oprecht niks aan doen. Mn favo serie samen kijken en na 10 minuten slaap ik wat ik echt niet wil maar zo ineens ben ik weg heel diep in dromenland.

Reply
Marloes Ruijgrok 27 maart 2018 - 07:33

Haha geweldig. En eerlijk… volgens mij stopt dit nooit ?. Ik heb een zoon van bijna 7 en een zoon van 4,5. Perfecte slapers. Maar deze mama is nog steeds altijd moe. Het komt denk ik echt door het 7 dagen per week vroeg opstaan. Het altijd verzorgen van alles en iedereen. Werken. Niks doen zit er gewoon niet in. Dus als dat moment eindelijk daar is… tsja, dan val ik heel ongezellig in slaap haha. Voor mij ook al jaren films die ik niet af zie. Ik sta er om bekend in de hele familie haha. Misschien ooit… als we af en toe uitslapen (pubertijd ofzo) dat we weer een beetje bijtrekken.

Reply
Marianne 27 maart 2018 - 07:33

Schuldig! Laatst werd ik “wakker” omdat ik mn man hoorde zeggen kijk nou wat ze aan t doen is… Doe ik m’n ogen open en keek recht in t gezicht van een moeder van senns vriendje die hem thuis kwam brengen….

Reply
Annieka 27 maart 2018 - 07:12

Haha, bekend probleem! Dat heb ik met 1 dochter thuis, werken en een huishouden al ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.