Help! Hoe overleef ik 3 zieke kinderen?

by Tamara
zieke kinderen

Oké, de titel klopt niet, het moet zijn: ‘Hoe overleef ik 3 zieke kinderen als ik zelf ook hartstikke ziek ben en ik meer snot dan hersens in mijn hoofd heb zitten?’ Al meer dan een week is het raak hier in huize ‘inmiddels niet meer zo Weltevree.’ 3 kinderen die elkaar continue aansteken met hun rare griepjes en die ook hun moeder niet gespaard laten. Ik kreeg zelfs al vragen op Instagram of alles hier wel goed ging, aangezien ik zo vreselijk afwezig was. Nouja, hierom dus!

Help! Hoe overleef ik 3 zieke kinderen?

Het begon een tijdje terug eigenlijk al. Zodra het weer veranderd, begint Maxim vreselijk te hoesten. We hebben dit al een paar keer laten onderzoeken, maar ze kunnen niets vinden en er ook niets tegen doen. Waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat hij hypermobiel is, maar dat kunnen ze niet met zekerheid zeggen. Heel vervelend voor hem, al lijkt hij er niet veel last van te hebben snachts. Meestal als hij aan het hoesten is in zijn slaap, slaapt hij gewoon door.

Echter was het vorige week woensdag zo erg dat hij in de ochtend ineens begon te kokhalzen en te spugen. Nu zijn de jongens op woensdag gelukkig altijd vrij, maar donderdag moest hij wel weer naar school. Op school ging alles redelijk goed, tot ik hem op kwam halen en zijn juf zei dat hij weer had overgegeven en dat we hem beter thuis konden houden vrijdag. Vrijdagavond voelde hij zich iets beter dus heeft hij nog even bij 2 buren lampionnetje gelopen. Zaterdag kwam sinterklaas en hoewel hij erg moe was, ging het wel redelijk. Zondag voelde hij zich prima, dus besloten we naar de dierentuin te gaan.

Zondag avond begon alle drama. Alledrie waren ze doodmoe, koortsig en aan het hoesten. Die nacht sliepen we amper, waardoor ik besloot de jongens de volgende dag maar thuis te laten. Maar goed ook, want ze hebben de hele dag slap op de bank gehangen. ik werd maandag ook ineens verkouden, maar ja, als moeder heb je daar natuurlijk geen tijd voor. 😉

Maandagavond werd Lauren echt verschrikkelijk ziek, flinke koorts, huilen en snotteren. Normaal is het een eigenwijze dame, maar nu kon ze amper op haar benen staan. Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat die nacht geen pretje was. Dinsdag ochtend leek het iets beter te gaan, maar toen ik de jongens onder de douche wilde zetten, zag ik dat ze zich weer niet lekker voelden, dus bleven ze nog maar een dag thuis.

Vandaag ( nu ik dit schrijf) is het woensdag en hoewel het wel wat beter ging vandaag met de jongens, is mijn kleine meisje nog steeds behoorlijk grieperig. Zo sneu ook, want ze had de afgelopen tijd al een fase waardoor ze echt niet zichzelf was en het ging net even wat beter.

Ik hoop dus heel erg dat het morgen gewoon weer goed met ze gaat, of in ieder geval zo goed dat ze weer naar school kunnen. Dan kunnen de dames hier even uitzieken als de heren op school zijn.

Heeft bij jullie de griep ook al toegeslagen? Zo ja.. Beterschap!

 

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Lilian 17 november 2016 - 13:21

Dat lijkt mij echt heel erg pittig. Heel veel beterschap. Op het moment heerst het ook zo erg en ik heb het idee dat het heel lang blijft hangen. Zelf ben ik ook twee weken echt flink verkouden geweest en hoesten. Ik ben nog nooit zo lang verkouden geweest. Voor die kleintjes is het natuurlijk veel vervelender.

Reply
Angela - Mama met passie 17 november 2016 - 12:56

Heel veel beterschap! Pittig als je allemaal ziek bent. Wij hadden laatst buikgriep en Naomi hebben we toen weggebracht bij ouders, maar dat zal natuurlijk niet iedereen kunnen. Wij hebben enorm veel geluk gehad!

Reply
Sue 17 november 2016 - 12:16

Ja hoor, hier ook! Al hebben we hier last van een uitbraak van de ziekte van Pfeiffer. Puberdochter en peuterpuber zijn beide het haasje. En Lief ligt ook als een aangespoelde walvis met griep op de bank. Alleen ik en puberzoon doen nog een beetje normaal mee.

Reply
Leonie van Mil 17 november 2016 - 10:17

Oh heftig! Ik vind één ziek kind al zwaar 😉 Vorige week is hij ziek geweest. Gelukkig is het mij bespaard gebleven.

Reply
Gerdi 17 november 2016 - 09:31

Beterschap! Al die stomme virussen…hopelijk zijn ze de rest van de winter niet meer ziek!

Reply
Nesrin 17 november 2016 - 09:29

Beterschap en heel veel klavertjes vier voor jullie. Mijn zoon is ook best lang goed ziek geweest en dit zuigt ook energie, bij het kind en bij de ouder.

Ik hoop dat jullie snel allemaal weer fit en vrolijk zijn!

Reply
Nicole 17 november 2016 - 07:28

Ahhh beterschap!!! Spencer is ook flink ziek geweest. Nu weer de oude gelukkig.

Reply
Josan 17 november 2016 - 07:28

Beterschap. In de winter moeten ze scholen verbieden. Het is een broeinest van bacteriën die je dan ook weer mee naar huis krijgt. Brrrr.

Reply
Channa 17 november 2016 - 07:04

Beterschap! Wat een ellende. Hier komen we er vanaf met wat genoteerd tot dusver maar hoor overal dat iedereen ziek is…

Reply
Anouk 17 november 2016 - 06:42

Hier nog geen griepje te bespeuren gelukkig.
Je kinderen zijn best vaak ziek vind ik (ik lees het tenminste regelmatig op je blogs), pittig hoor! En zeker als je zelf dan ook niet fit bent.

Reply
Miranda 17 november 2016 - 06:40

De verkoudheid van dit moment us geen pretje. Stijn heeft er 4 weken ladt van gehad en was ook 4 weken niet fit. Zo sneu.
De eerste week ziek en daarna nog 3 weken zo’n vaatdoekje. En daarbij ook 2x een fikse oorontsteking ?

Ik hoop dat de griep snel jullie huis verlaat,
Heel veel beterschap !!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.