Help! Hoe mijn iPhone me een Whatsappduim opleverde.

by Tamara
Whatsappduim

Ja jongens, lach er maar om! Tijdens deze zwangerschap heb ik zoveel rare kwaaltjes dat ik me af en toe net een rariteitenkabinet voel! Een whatsappduim dus. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, wel van een muisarm of een tennisarm, maar een whatsappduim? Dat is toch voor mensen die de hele dag met dat ding in hun hand gekleefd zitten? Ohja… wacht, misschien doe ik dat zelf ook wat te vaak. Maar goed. Ik heb dus een whatsappduim. Hoe ik daaraan kwam en hoe ik er inmiddels weer redelijk afgekomen ben lees je in dit artikel!

Help! Hoe mijn iPhone me een Whatsappduim opleverde.

Ik vertelde al eens over het feit dat ik tijdens zwangerschappen gewoon heel erg onhandig ben. Zo liep ik een tijdje geleden tijdens een hele onhandige val een gebroken pink op en hoewel hij inmiddels redelijk hersteld is, is hij nog steeds een beetje gevoelig. Gemiddeld heb ik tijdens een zwangerschap maar één keer zo’n onhandig ongeluk, dus hoewel het heel erg vervelend was, was ik wel blij dat ik er redelijk vroeg in de zwangerschap vanaf was. Bij Lauren viel ik namelijk rond de 30 weken van de trap en ik heb daarna nog weken last gehad van mijn stuitje. Dat was geen pretje kan ik je vertellen!

Een whatsappduim.

Ik hoopte dus heel erg dat ik er voor deze zwangerschap af zou zijn, tot ineens mijn duim zeer begon te doen. ik dacht dat ik hem gewoon gestoten had ofzo, maar toen ik de volgende dag ineens op stond met een hele dikke duim die heel erg veel pijn deed, vermoedde ik dat er wel eens wat meer aan de hand kon zijn. Ik legde mijn Iphone weg om mijn duim wat rust te gunnen, maar dat leek ook niet echt te helpen, hij werd steeds dikker en dikker en inmiddels zat er een rode bult op en kon ik mijn duim amper nog bewegen. Overigens lag het bij mij ook niet echt aan mijn telefoongebruik, of nouja tenminste, niet helemaal. Ik gebruik mijn ontzettend geliefde iPhone 6s wel heel veel, (ik bedoel, kijk naar de dingen die hij kan, dan snap je vast waarom ik niet zonder mijn iPhone 6s zou kunnen.) maar het is niet zo dat ik de hele dagen aan het tikken ben. Bovendien zou het anders over moeten gaan zodra ik hem weg legde toch?

Ik las op internet dat veel zwangere vrouwen last hebben van dit kwaaltje. In de zwangerschap zijn je gewrichten sowieso al wat weker en dan heb je dit soort blessures gewoon sneller. Ik las ook dat vrouwen hier vroeger ook veel last van hadden door bijvoorbeeld breien en het uitwringen van was. Sommige vrouwen komen ook niet meer van de pijn af na de bevalling en moeten geopereerd worden. ( en toen vond ik het wel welletjes en ben ik gestopt met googlen hahha). Maar het was fijn om te lezen dat het niet door het gebruik van mijn iPhone 6s komt.

Nu ga ik dus nooit naar de huisarts (behalve als mijn duim er echt bijna af ligt) maar ik wilde het toch even laten checken. Het begon namelijk steeds meer op een ontsteking te lijken en dat leek me ook niet heel erg veilig voor de baby. Nu bevestigde de dokter dat ik een ontsteking in mijn pees had en misschien ook in het gewricht, dus hij schreef me een créme voor. Alleen mag je dus geen ontstekingsremmende créme hebben in je zwangerschap, dus er zat niks anders op dan mijn duim maar gewoon in te tapen en te hopen dat het met rust over zou  gaan.

Wat kun je doen bij een Whatsappduim?

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om de pijn in de duim en pols te verhelpen. Ontstekingsremmende dingen zijn altijd handig, maar omdat je die dus niet mag hebben in je zwangerschap, hieronder de ‘preggo-proof’ behandelingen. (Let op! Ik ben geen arts, hieronder staan alleen de dingen die bij mij heel goed hielpen!)

  • Koelen, koelen, koelen. Ik had eerst ergens gelezen dat je bij ontstekingen juist moet verwarmen, maar eigenlijk is koelen veel logischer. Ik vond het heel fijn om het te koelen met een zakje ijs of een coldpack.
  • Intapen helpt ook heel goed. Mijn duim en pols hadden gewoon rust nodig en ik merkte toen ik de tape er na een dag afhaalde meteen verschil! Op internet zijn een heleboel filmpjes te vinden over hoe je je duim en pols moet tapen.

Wat hebben we hiervan geleerd?

Voordat ik die whatsappduim had, zat ik echt veel te veel op mijn telefoon. Nu is dat niet zo heel gek omdat ik ook een heleboel dingen voor mijn blog doe op mijn iPhone 6s, maar het liep af en toe wel echt de spuigaten uit. Helemaal zonder mijn telefoon kan ik niet, maar ik laat hem nu gerust boven liggen als ik beneden ben ‘s avonds en eigenlijk alles wat ik op de laptop kan doen, doe ik dan ook op de laptop aangezien ik toch al elke dag een paar uur achter dat ding doorbreng. Facebook kan bijvoorbeeld prima op de laptop en je hebt ook een online versie van Whatsapp, zodat je gewoon achter je laptop kan whatsappen (wat geen aanrader is als je door wilt werken haha).

Meer lezen over dit onderwerp? Hier lees je alles over de whatsappduim!

 

Heb jij wel eens een Whatsappduim gehad?

 

 

In samenwerking met Ben.

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Mathiske -gelukineenrompertje- 12 juli 2017 - 12:45

Yes. En dat is verrekte onhandig! Ik moet nog wel eens mijn brace dragen maar met vlagen blijft het een zwakke plek en komt het terug.

Reply
Patricia 12 juli 2017 - 06:34

Gelukkig nog niet. Maar ik heb de moment app die registreert hoeveel ik mijn mobiel gebruik en dan schrik je wel. Een wonder misschien dat ik zo’n duim nog niet heb.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.