Help! De aftakeling is begonnen.

by Tamara

Ik weet het nog heel goed. Afgelopen Valentijnsdag ging de deurbel, ik deed open in mijn kloffie (tja sorry, woensdag is pyjamadag hier) en er stond een man met een enorme bos bloemen in de deuropening. Hij overhandigde me de bos en daarnaast nog een losse roos voor Lauren. Op mijn kaartje stond dat ik me mooi moest aankleden voor die avond, dus ik deed heel erg mijn best. Ik sprong onder de douche, deed mijn nagels, deed extra mijn best op mijn make-up en wilde mijn haar net gaan doen tot ik hem zag. De eerste dikke vette grijze haar.

Help! De aftakeling is begonnen.

Nou… Nu kan ik wel heel erg stoer gaan doen en zeggen dat het me geen bal kan schelen, maar serieus? Ik kon wel echt even flink janken hoor. Zeker toen ik op inspectie ging en ik de ene na de andere grijze haar vond. Ik was toen nog 26 (ik ben een week na valentijnsdag jarig) en ik baalde er echt van. Nu had ik net eindelijk mijn haar laten uitgroeien en mijn natuurlijke kleur terug. Werd ik ineens hartstikke grijs! Die eerste paar haren heb ik gewoon lekker uitgetrokken trouwens, als ik ze uittrek bestaan ze gewoon niet en ben ik niet ineens een grijze duif. ( voor de Groningers, Richard noemt me nu steeds oal grieze dakdoeve… zucht) Maar goed, er komen steeds nieuwe terug en hoe aangezien ik door al die hormonen na de zwangerschap ook al kaal word, (ja mensen, ik word  grijs én kaal) leek me dat geen oplossing.

Ff niet zo aanstellen Tamara.

Nu zullen jullie wel denken, Tam..Stel je ff niet zo aan ja? Oké, misschien stel ik me ook wel aan, maar weetje? Ik vond het echt even niet leuk. Ik had er al best wel heel erg veel moeite mee dat mijn haar  met grote bossen tegelijkertijd uitviel en nu werd dat kleine beetje haar wat ik nog over had ook nog grijs. In rap tempo ook nog eens, want ehh. Ik ontdek elke dag wel een paar nieuwe. Ben je ook even 27 he? Nu weet ik wel dat het bij wel meer jonge mensen voor komt. Richard bijvoorbeeld werd op zijn 20ste al grijs (toen we net bij elkaar kwamen, maar het was heus niet mijn schuld ja?) en die is nu op zijn bijna 32ste echt behoorlijk grijs. Maar ik weet niet, ik vind het bij hem wel heel mooi staan. Dat heb ik wel vaker bij mannen, dat het gewoon staat, wat van die zilverblonde highlights erdoor. Alleen bij vrouwen… Tja, ik heb best wel donker haar van mezelf en het valt meteen zo op. Ik vind oudere vrouwen met van dat mooie echt grijze haar heel mooi om te zien en vaak staat het ook heel erg mooi. Maar ehh. Ik wil niet op mijn 27ste al met een grijs hoofd rondlopen.

Dus tja. Ik denk dat we aan de verf moeten. Wat ik dan ga doen? Echt geeeeeen idee haha! Maar geen zilverblond! Muhaha.

Hebben jullie je eerste grijze haren al gespot? En op welke leeftijd was dat?

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Tamara S 21 maart 2018 - 00:10

Ik ontdekte in 2012 dat mijn sidecut nogal wat antiekblonde spikkeltjes had. Ik heb van mezelf heel donker haar, dus het valt wel op. Ik ben nu 35 en het worden er steeds meer, dus ik verf regelmatig.

Reply
Inge 20 maart 2018 - 07:33

Onlangs ook de eerste grijze ontdekt, ik ben er 38, maar mijn ma had er ook al op haar 18e… En nu weet ik ook niet goed wat te doen, want het zijn er echt nog ni veel

Reply
Noor 20 maart 2018 - 07:25

Ik was 17 toen ik grijze haren kreeg, en veel ook. Maar alleen op specifieke plekken, en naar mijn idee ook van de stress door een heftige periode. Ben nu ruim 1.5 jaar verder en ze zitten er nog maar het word gelukkig niet erger

Reply
Jessica 20 maart 2018 - 07:19

Hahaha heel herkenbaar. Ik word dit weekend 40. En afgelopen weekend zag ik dat ik ook al behoorlijk grijs wordt. De afspraak hij de kapper staat ook al gepland. Het lijkt wel of al het nieuwe haar wat na het uitvallen van de zwangerschap grijs is ?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.