Hellup! De motivatie is weg!

by Tamara

Ik krijg sinds ik begin januari met mijn afvalavontuur begon wekelijks berichtjes van vrouwen die me vertellen dat ze door mijn blogs gemotiveerd raken om ook iets aan hun gewicht te gaan doen. Die ook de stap hebben genomen om af te gaan vallen, te gaan sporten en gezonder te gaan leven. Dat vind ik altijd echt enorm leuk om te horen! En daar haal ik zelf dan ook weel motovatie uit. Afvallen is namelijk veel leuker om te doen met anderen, ipv in je eentje. Maar nu heb ik jullie hulp nodig! Want ik ben de motivatie echt helemaal kwijt en ik krijg hem ook niet echt meer terug?

Hellup! De motivatie is weg!

Het sloop er al een tijdje in, een paaseitje hier, ietsje meer chips daar.  Toch zat ik altijd wel redelijk binnen mijn punten, dus ik maakte me er niet zo druk over, maar de laatste week ging het even helemaal mis. Ik vertelde het al in deze blog,  maar het ‘alle ballen in de lucht houden’ gaat hier de laatste tijd een beetje moeizaam. Sarah slaapt momenteel gewoon helemaal NIET snachts en overdag gaat alles gewoon door. Dus kinderen naar school brengen, het huishouden en ik moest de afgelopen weken megaveel doen voor de blog. Dus gewoon echt druk, druk, druk en dan zat ik in de avond helemaal doodop te knikkebollen op de bank terwijl ik dan nog wilde sporten. Ook het gezonde eten schoot er een beetje bij in. Wat bij mij juist heel erg goed hielp om af te vallen, was het uitgebreid dingen maken. Dus iets langer erover doen om een lekkere lunch te maken. Het rustig op eten en er van genieten. Dan was ik ook veel langer voldaan.

Maar de laatste weken moest ik steeds snel tussendoor eten en zat ik regelmatig nog voor ik weer ergens naartoe moest nog even een cracker of koek naar binnen te proppen.

Geen smoesjes meer.

Maar nu ben ik er echt klaar mee. Het ging zo ontzettend goed. Ik was in 3 maanden 12 kilo kwijt en ik heb er nog minimaal 13 te gaan tot ik mijn streefgewicht bereikt heb. Mijn streefgewicht is 70 kilo, dit klinkt misschien voor heel veel vrouwen als alsnog heel erg veel. Maar ik ben 1.73 en ik weet van mezelf dat wanneer ik onder de 70 kilo kom dat dat bij mij gewoon echt niet mooi is. Of misschien inmiddels wel, aangezien de laatste keer dat ik onder de 70 kilo kwam op de havo was, maar ik vind 70 kilo voor nu een mooi streefgewicht.

We hebben pasen, met heeeeeel veel paaseitjes overleefd, afgelopen weekend zijn we lekker een weekendje weg geweest en toen leek het me ook niet handig om weer te beginnen. Maar nu heb ik geen smoesjes meer. Ook met 12 kilo minder voelde ik me zo ontzettend rot in badpak afgelopen weekend. Er waren zoveel mensen die echt een prachtig figuur hadden en daar zat ik dan tussen in mijn moeke badpak als dikkertje ( ja aanstellerij, maar zo voelde het wel echt). Bovendien gaan we over drie weken op vakantie naar Frankrijk en dan wil ik toch heeeel stiekem onder de 80 kilo zitten als het even kan.

Dus morgenochtend weer hardlopen, deze week gezond en goed eten en weer lekker veel bewegen! Mede afvallers heel erg veeel succes komende week!

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Lenny 9 april 2018 - 20:54

We hebben allemaal een dip! Ik was afgelopen week heel moe en kind was ziek, dus ook nier gesport… maar deze week pak ik de draad weer op. Toch gaaf om door te gaan 🙂

Reply
Mi 9 april 2018 - 15:20

70 veel? Bij een lengte van 173 is 73 de richtlijn volgens mij. Ik vind het al heel knap wat je tot nu toe hebt gepresteerd! Oké, je had een dip en nu ga je er weer tegenaan: hartstikke goed! Ik wens je veel succes de komende weken!!

Reply
Andressa 9 april 2018 - 08:16

Ik weet zelf dat sporten met kids echt “vermoeiend” is om savonds nog weer van die bank te komen! Misschien een schema zoeken die je thuis kan doen??

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.