Hele vreemde terugkerende dromen.

by Tamara

Vandaag eens een blogje over een wat ander onderwerp. Ik heb jullie misschien al eens eerder verteld over het feit dat ik heel erg levendig droom en mijn dromen altijd heel gedetailleerd kan navertellen. Dat is over het algemeen geen probleem, ik haal heel erg veel inspiratie voor mijn verhalen uit mijn dromen en heb inmiddels een heleboel notities in mijn telefoon staan met dromen die ik ooit eens wil uitwerken tot verhalen. Maar sinds een aantal jaren heb ik een hele vervelende terugkerende droom, waarbij ik niet echt snap waarom ik hem steeds heb. Soms heb ik hem meerdere keren per week, soms maanden niet, maar hij blijft terugkomen. Nu dacht ik, ik heb een heleboel ontzettend lieve volgers, misschien weet één van jullie of deze droom iets betekent en of dit een verklaring heeft ofzo.

De droom die steeds terugkeert.

Oké, nou de dromen zijn niet allemaal hetzelfde, maar ze hebben wel één terugkerend aspect en dat is dat ik iets aan het doen ben en iets raars in mijn mond voel. Weet je dat gevoel als je een klap tegen je tanden hebt gehad? Dat je een soort ‘druk’ tegen je tanden aan voelt? Nou dat gevoel dus.

Ik loop naar de spiegel en zie dat mijn tanden ineens heel ver uit elkaar staan. Ik heb een beugel gehad, dus mijn tanden staan heel erg recht en netjes naast elkaar, dus dan is dat best wel vreemd om te zien.  ( Niet dat ik scheve tanden lelijk vind hoor, ik vind het juist mooier als een gebit niet helemaal zo ‘perfect’ recht is enzo.. Maarja, ik kon moeilijk aan mijn tandarts vragen of hij dat ding er halverwege uit kon halen haha.)

Maar dan begint het raarste. Ik loop altijd naar anderen toe om mijn tanden te laten zien, als ze ineens los gaan zitten en uit beginnen te vallen. Stuk voor stuk vallen al mijn tanden uit mijn mond en ik kan er niets tegen doen.

Vervolgens wordt de droom vaak nog raarder, want ik ga óf naar de tandarts om te vragen of hij me kan helpen, maar hij is er nooit ?? Of ik probeer ze terug te duwen en wil niet meer praten omdat ze er dan weer uitvallen.

Een hele rare droom dus.. Hebben jullie deze droom ook wel eens gehad? En hebben jullie ook wel eens van die levendige terugkerende dromen?

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Ilse de Vries 21 juli 2019 - 21:01

Ik heb dit ook vaak gedroomd… ik voel de tanden door mn mond rollen en blijf ze maar uitspugen…er vallen er steeds meer uit…ik had ook een dromen boek em daarin stond dat het betekende dat je bang bent om volwassen te worden…hihi…

Reply
Mmmijsjes 19 juli 2019 - 22:52

Uitvallende tanden is wel een ‘bekend’ soort droom… mogelijke betekenissen vond ik hier: https://www.droominfo.nl/droomwoordenboek/droom/uitleg/tanden (ik check altijd deze site als ik iets raars droom)

Reply
Kelly 19 juli 2019 - 14:55

Kon het niet laten mijn dromenboek hierop na te slaan haha….er staat dat je tanden symbool staan voor hoe je in je eigen kracht staat, je in dingen vastbijten en dat je je waarschijnlijk (onbewust)onzeker voelt in bepaalde terugkerende situaties. Het kan echter ook staan voor onzekerheid over hoe je op anderen overkomt of uiterlijkheden. Maar mocht dat zo zijn dan is dat echt niet nodig hoor!

Reply
Anoniem 19 juli 2019 - 12:48

Ik heb ooit eens gehoord dat zo’n droom samenvalt met je menstruatie. Weet niet of het echt zo is. Heb er zelf nooit opgelet. Wel een soortgelijke droom gehad overigens….dat je tanden uitvallen.

Reply
Paula 19 juli 2019 - 09:29

Ik heb deze droom ook een paar keer gehad, bijna precies zo als jij hem omschrijft.
Bij mij gaan de tanden dan niet uit elkaar staan, maar wiebelen en dan vallen ze er uit. Ik stop ze in mijn droom indd ook terug en praat dan tegen niemand meer.
Ik heb ook geen idee wat deze droom zou kunnen betekenen en waarom ik dit droom.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.