Heeft een baby een winterjas nodig?

by Tamara
heeft een baby een winterjas nodig

Heeft een baby een winterjas nodig? Dat is iets wat ik me elke keer als ik een baby heb weer afvraag. Ik heb twee jongens die in de winter geboren zijn, een dochter die in juni geboren is en deze keer ben ik uitgerekend in September. Nu is het weer in Nederland nogal wisselvallig te noemen en kun je nooit van te voren voorspellen wat voor weer het zal worden in de winter. Dus, een winterjas kopen voor je baby of niet?

Heeft een baby een winterjas nodig?

Mijn jongens zijn geboren in Januari en Februari tijdens twee hele koude winters. Wanneer ik met ze naar buiten ging, trok ik ze een dik vest aan en legde ik ze onder een dikke deken in de kinderwagen.  Toen ze heel erg klein waren deed ik daar dan nog een kruik bij. Naarmate ze wat groter werden en de kinderwagenbak verruilden voor de buggy trok ik ze een winterjas aan en dan plus evt. een voetenzak. Daarbij moet ik wel zeggen dat mijn jongens behoorlijk groot waren en al heel snel niet meer in de kinderwagenbak lagen.

Lauren is geboren in juni, de eerste maanden redde ik het wel met een vestje, maar toen het kouder werd was dat toch echt te koud. Ik heb geen rijbewijs en fiets dus alles met de kinderen. Wanneer ik met Lauren wegging lag ze nu meestal in de maxicosi die op het bankje van de fiets stond. Ik heb toen het kouder werd voor in die maxicosi een voetenzak aangeschaft, zodat ik niet de hele tijd met dekentjes liep te klooien. Daarnaast droeg ze dan een dik borgvest van Z8 en een muts.

In de kinderwagen.

Als ze in de kinderwagen lag, dan had ze dit vest ook aan plus nog een dekentje. De baby zal geboren worden in September en dat vind ik eigenlijk best wel lastig. Het ene jaar is September heel erg warm en het andere jaar is het echt herfst. Zo herinner ik me dat we vorig jaar een tropenrooster in september hadden, maar dit jaar is het echt herfst, incl hoosbuien!

Nu ligt een baby natuurlijk veel in de kinderwagen/maxicosi als je weggaat en een winterjas is dan gewoon niet zo handig denk ik. Sterker nog, het schijnt zelfs gevaarlijk te zijn voor kinderen om een jas aan te hebben in hun autostoeltje. Ik kocht, zolang mijn kinderen nog in de kinderwagenbak lagen altijd gewoon dikke vestjes en deed daar dan een deken overheen. Wanneer ze dan iets groter werden en in de buggyzitting van de kinderwagen konden, kocht ik een gewone winterjas. Wanneer het erg koud was, deed ik hier dan nog een voetenzak bij.

 

Maar vanaf wanneer heeft een baby een winterjas nodig?

Nou bijvoorbeeld als je veel met je kindje fietst en je kindje voorop zit. Op deze manier word je kindje veel meer bloot gesteld aan de buitenlucht en de kou dan bijvoorbeeld in een kinderwagen. Of wanneer je kindje zoals ik hier boven al zei in de buggyzitting van de kinderwagen zit. Ook als je kind begint met lopen heeft hij of zij wel een winterjas nodig. Er zijn trouwens voor kinderen ook skipakjes verkrijgbaar die heeeel erg handig zijn als het echt heel erg koud is buiten. Die kun je bijvoorbeeld kopen bij een babyzaak, maar ik zie ze ook elk jaar wel bij de Action liggen.

Hoe heb jij dat opgelost? Heeft een baby een winterjas nodig of heb jij je ook prima gered met een vestje en een dekentje tot je kindje wat groter werd?

Afbeelding shutterstock

 

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Mirte 6 oktober 2017 - 20:51

Hier ook een berenpakje voor onze september 2016 dochter. Lag tijdens de hittegolf in het kraambed, dus toen was een kruik niet eens nodig en lag ze in een rompertje met af en toe een dekentje. Tijdens de koude dagen (onder de 5 graden was een beetje mijn grens) dus een berenpak in de kinderwagen met een dekentje eroverheen.

Reply
Kim 6 oktober 2017 - 07:56

In het begin een allerschattigst berenpakje. Hup over de kleertjes heen, dekentje eroverheen en gaan (hij is in augustus vorig jaar geboren, dus de eerste paar weken zeer overbodig). Daarna gevoerde vesten plus muts en dekentje. En dit jaar heeft hij een winterjas. Is op de fiets en lopend wel fijn 🙂

Reply
Tess 6 oktober 2017 - 06:47

Wij hadden een heerlijk warm ‘berenpak’ voor de kleine! Deze kon over de kleertjes aan. Maar dat lijkt misschien oo het ski-pak waar je over schreef. Wel ook nog een extra dekentje. Onze kleine is van februari dus het was erg koud!

Reply
Manon 6 oktober 2017 - 06:32

Luca is van oktober en ook dit kindje wordt een oktoberbaby. Voor Luca had ik echt een winterjas. In de maxi cosi of kinderwagen ging er een dekentje overheen. Pas na een paar maanden ontdekte ik het gemak van de voetenzak.
Nu heb ik een iets minder dik jasje gekocht, maar zullen we vanaf het begin een voetenzak gebruiken. Dat zal voorlopig warm genoeg zijn. Als er dan nog echt winterse dagen komen heb ik in maat 62 een borgvest van Z8 liggen, samen met een voetenzak, kruik en evt een extra deken is het dan wel warm genoeg.
Hier geen skipakken in ieder geval.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.