Hardlopen met een kinderwagen?

by Tamara
hardlopen met een kinderwagen

Hardlopen, ik heb al een heleboel pogingen gedaan, maar ze waren allemaal redelijk vruchteloos. Ik vond het niet leuk om te doen, had geen conditie en ik gaf het na twee keer meestal alweer op. Nu was ik natuurlijk ook nooit zo’n doorzetter qua sporten en afvallen, tot ik begin dit jaar besloot het roer helemaal om te gooien en flink aan mijn lichaam te gaan werken. Met resultaat! Want er is inmiddels bijna 14 kilo af! De eerste weken lukte het afvallen door middel van het veranderen van mijn eetpatroon, maar toen dat minder snel begon te gaan ben ik gaan sporten. Nu sport ik vaak thuis, maar het is ook vaak wel even lekker om buiten de deur te gaan sporten. Mijn vriend Richard is een nogal fanatiek sporter en gaat regelmatig hardlopen. Ik heb het één keertje geprobeerd en ik was meteen helemaal om. Inmiddels ga ik minimaal één keer per week en soms vaker. Het grappige is alleen, dat ik nooit alleen ga. Ik neem Sarah altijd mee in de kinderwagen. Hoe dat is? Dat hardlopen met een kinderwagen? Dat vertel ik in dit artikel!

Lees hier welke thuisworkouts hier favoriet zijn.

Hardlopen met een kinderwagen?

Ik moet eerlijk zeggen dat wanneer ik mensen zag hardlopen met een kinderwagen dat ik dat een beetje raar vond. Je kunt toch wel even wachten tot er iemand op je kind kan passen zodat je alleen kan? Maar als ik nu naar mijn situatie kijk is het juist echt ideaal. Als ik wil hardlopen dan wil ik namelijk gewoon het liefste in de ochtend gaan, zodat ik nog genoeg energie heb. Bovendien heb ik in de ochtend alleen Sarah thuis en de rest van de dag meer kinderen. In de avond gaan is voor mij geen optie omdat Richard dan elke avond aan het sporten is en ik liever niet in het donker ga. Ook moet ik zeggen dat ik niet zo veel zin heb om nog weg te gaan als de kinderen eindelijk liggen.

Welk model kinderwagen is geschikt om mee te hardlopen?

Toen ik graag wilde beginnen met hardlopen heb ik wel eens geprobeerd te gaan hardlopen met onze Stokke Trailz. Dat ging op zich best wel, alleen is dat best wel een zware wagen en dat ging ik na een tijdje wel voelen in mijn armen. Van Thule mocht ik de Thule Glide 2 testen, een kinderwagen speciaal ontworpen voor sportieve ouders om mee te hardlopen. En ik moet zeggen, het is echt een geweldig ding om mee te hardlopen! Natuurlijk lukt het ook best met een gewonde wagen, maar de Thule Glide 2 is heerlijk licht en stabiel en heeft allerlei voordelen waardoor hij gewoon heel fijn is om mee te nemen.

Er zijn een paar punten die een kinderwagen geschikt maken om mee te hardlopen.

 • Lichtgewicht.
 • Stabiel.
 • Goede rem,
 • Lus om kinderwagen vast te maken aan je pols.
 • Comfortabel voor het kind.
 • Goede vering.
 • Grotere banden.

Over de Thule Glide 2.

De Thule Glide 2 is een lichtgewicht kinderwagen. Een zware kinderwagen is gewoon niet fijn om mee hard te lopen, zeker niet als je zoals ik graag heuveltjes op en af loopt. Het is toch een heel gewicht extra wat je moet meeslepen en dan is het fijn als de wagen zo licht mogelijk is. De Thule Gilde 2 heeft een snel en aerodynamisch ontwerp, wat hem echt ideaal maakt om mee te lopen. Want of je er nu mee loopt of gaat hardlopen, het is gewoon echt een hele fijne wagen!

Wat ik ook heel fijn vind aan de wagen is dat hij heel erg stabiel is. Hij heeft een groot niet wendbaar voorwiel en 2 grote achterwielen. Je kunt dus met een gerust hard over allerlei soorten wegen rennen en hij blijft altijd op zijn plek. Ook aan de veiligheid is gedacht. Als je rent ga je natuurlijk behoorlijk snel en dan moet je er niet an denken dat je de kinderwagen perongeluk loslaat en hij bijvoorbeeld uit de bocht vliegt. Aan de duwstand van de kinderwagen zit een lus die je om je arm draagt bij het lopen. Mocht je hem perongeluk loslaten dan kan de kinderwagen geen kant op. De Thule Glide 2 beschikt daarnaast over twee remmen, een gewone pedaalrem die je met je voet kunt bedienen, maar ook een draairem in de duwstang waarmee je de kinderwagen in één keer makkelijk kunt afremmen.

Belangrijk is ook dat de kinderwagen heel erg comfortabel is voor het kind. Sarah ligt er altijd heerlijk in. Meestal ligt ze eerst even te spelen tot we in het park zijn en als we dan gaan lopen gaat ze vaak heerlijk slapen. In de wagen heeft ze ook geen last van de zon of de warmte, want de wagen beschikt over een grote zonnekap en ventilatievensters.

De voordelen aan hardlopen met een kinderwagen.

Natuurlijk is hardlopen zonder kinderwagen makkelijker dan met. Het is wat zwaarder, je bent iets minder wendbaar en het duurt wat langer voordat je weg kunt omdat je wat meer moet voorbereiden. Zo moet ik bijvoorbeeld Sarah eerst even voeden, verschonen enz. Maar, er zitten ook een heleboel voordelen aan!

 • Je hoeft niet eerst oppas te zoeken voor je kunt gaan hardlopen. Je kind kan namelijk gewoon mee.
 • Er zitten opbergvakken in de achterkant van de kinderwagen, je kunt dus heel makkelijk water, sleutels, telefoon etc meenemen. Ook zit er een groot opbergvak onderin waar je makkelijk even een vest of trui in kunt gooien wanneer je het warm hebt.
 • Als je moe wordt dan heb je wat steun. Ik heb nog niet zo veel conditie en vind het wel fijn om af en toe even te kunnen leunen.
 • Het is gezellig! Ik vind het echt heel leuk om dit samen met Sarah te doen. Zij lekker in de buitenlucht en ik die kilo’s eraf trainen! Goed teamwork toch?

Is hardlopen met een kinderwagen een aanrader of niet?

Ik vind het wel! Door het hardlopen met een kinderwagen heb ik zoveel vrijheid. Ik hoef niet eerst te wachten tot Richard thuis is en kan gewoon lekker gaan als ik er zin in heb. Ja, je wordt wel een beetje gek aangekeken, maar ik krijg er veel complimentjes over en dat mensen het gek vinden is niet zo raar. Je ziet het natuurlijk niet elke dag. Ik vind het echt heel erg leuk om te doen en blijf het ook doen. Ik kan elke keer een stukje verder en het is superfijn om lekker gezond bezig te zijn. Vooral als je klaar bent geeft het zoveel voldoening dat je het toch even gedaan hebt! Wat trouwens een aanrader is om minder spierpijn te krijgen is het dragen van compressiekousen van www.compressiekousen.nl.

 

De Thule Glide 2 kost 649 euro en is verkrijgbaar op de site van Thule.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.