Happy mom = Happy kids

by Tamara

Happy mom = Happy kids.

Tja, dat hoor ik de laatste tijd steeds vaker, dat wanneer je zelf vrolijk bent dat je kinderen dat ook zijn. Om eerlijk te zijn klopt dat ook absoluut, maar hier geld het meer andersom, als ik mijn dag niet heb dan zijn mijn kinderen ook heel erg vervelend en word ik alleen nog maar meer chagerijnig. Maar hoe kun je nou zorgen dat je ondanks de drukte van je dagelijks leven en de minder leuke dingen van het moederschap een vrolijke meder blijst en dat ook overbrengt op je kinderen?

 

Zorg voor een goede structuur.

Ik ben zelf nogal geneigd om als ik Maxim naar school heb gebracht op de bank te ploffen met mijn telefoon en er na een tijdje vanaf te komen, in alle haast het huishouden te doen en dan snel vertrek om bij school te staan. Ik merk dat het allemaal veel makkelijker gaat als ik wanneer ik thuiskom eerst even lekker het huishouden ga doen, alles ga opruimen, wasjes draaien enzo. dan word de to -do list in mijn hoofd wat korter, geeft het wat meer rust en heb ik genoeg tijd om de rustig nog even te zitten voordat ik Maxim ophaal. Voor mij geld ook heel erg da wanneer ik een productieve start van de dag gehad heb, dat ik me de rest van de dag veel beter voel en ik niet steeds loop aan te hikken tegen alles wat ik nog moet doen.

Maak tijd voor jezelf.

Me time = happy time. Ik ben niet het type dat snel weg gaat zonder kinderen, maar ik vind het wel fijn om heerlijk af en toe even wat voor mezelf te doen. Even met een kop thee erbij blogs schrijven of lezen, even me uitgebreid op maken of even uitgebreid alleen douchen. Het lijken misschien kleine dingen, maar dit brengt ook gewoon even net dat beetje rust waardoor je er daarna et weer wat beter tegen kunt. Op maandag en woensdag ben ik 2.5 uur alleen met Lauren omdat de jongens dan op school zitten en ik zorgt dan dat al het huishouden al gedaan is zodat ik als zij dan ook slaapt even heerlijk tijd voor mezelf heb.

Verwen jezelf af en toe met iets moois.

Ik vind het erg moeilijk om dingen voor mezelf te kopen, bij alles vraag ik me af, heb ik dat nou wel echt nodig? Zijn er geen dingen die de kinderen nodig hebben? Af en toe kan het juist heerlijk zijn om jezelf even flink te verwennen met iets leuks. Dat mag een bruisbal voor in bad zijn, maar ook een paar nieuwe schoenen of een lippenstift die je al zo lang wilde hebben. Gebruik het en geniet ervan, je zult merken dat je er meteen gelukkiger van word!

Naast tijd voor jezelf maken is het ook belangrijk om tijd voor je gezin te maken. Zet je telefoon even uit, stal een heleboel speelgoed uit en neem even de tijd om met je kinderen te spelen. Je zult zien dat zij dit ook erg leuk vinden deze extra tijd met mama. Of wanneer je huis een rommel is, neem ze mee naar de speeltuin of het bos, even een boost van frisse lucht en zonlicht kan wonderen doen voor je bad mood.

Dit zijn eigenlijk de beste tips die ik heb. Heb jij ook nog goede tips om een gelukkige moeder te blijven?

Misschien vind je dit ook leuk

15 comments

Liess 30 oktober 2015 - 19:43

Anti depressivia en oxezapam???

Reply
Nicole @ Everyday-Life.nl 30 oktober 2015 - 10:29

Klopt helemaal! Wij proberen zelf heel makkelijk en relaxed te zijn en ik geloof echt dat Spencer daardoor ook een vrij makkelijk kindje is in de omgang!

Reply
Eline 28 oktober 2015 - 20:55

Goed artikel en helemaal mee eens! Ik vind het tegenwoordig ook lastig om iets voor mezelf te kopen. Twijfel echt zoveel; heb ik het wel nodig, is het niet te duur. Terwijl met jezelf verwennen echt helemaal niets mis is!

Reply
saskia 28 oktober 2015 - 18:51

Ojja, zo gaat het hier net zo. Ik zorg daarom tegenwoordig vaak dat ik in de avond vaak het huis netjes heb (nadat de kinderen op bed liggen ;)) zodat ik de volgende ochtend een mooi opgeruimd huis heb.

Reply
Sylvie 28 oktober 2015 - 17:53

Leuke tips! Ik doe mijn best om ze in de praktijk te brengen en dat lukt bijna altijd 😉

Reply
Benella 28 oktober 2015 - 17:46

Eerst het huishouden doen en daarna pas uitgeteld op de bank ploffen, dat probeer ik nou ook altijd. Met de nadruk op “probeer”. Als het lukt, voelt het wel goed inderdaad!

Reply
Yvonne 28 oktober 2015 - 17:22

Goede tips!
Eerlijk gezegd word ik vaak ook wel weer blij als mijn kindje blij is en iets liefs zegt tegen mij.
Ene slecht humeur duurt bij mij dan ook maar kort gelukkig!

Reply
sabrina 28 oktober 2015 - 14:15

Het leven van een mama… 🙂 Me-time is belangrijk maar valt meestal als eerste weg als er tijdsnood is.

Reply
Malou 28 oktober 2015 - 10:23

Helemaal mee eens! En goede tips ook 🙂

Reply
Charlotte 28 oktober 2015 - 09:27

Heel herkenbaar! Ik heb dat ook, dat ik de hele dag tegen de dingen aanhik die ik nog moet doen. Ben ook meer structuur aan het proberen maar dan komt er dit weer tussen en dan dat weer…

Reply
Linda 28 oktober 2015 - 09:02

Helemaal mee eens! Ik merk dat ik de laatste tijd beter in mijn vel zit en er is nog nooit zoveel gelachen waardoor he jezelf alleen nog maar beter gaat voelen. Pas dan valt het op hoezeer de kinderen een spiegel van jezelf zijn!

Reply
Joyce 28 oktober 2015 - 08:59

goede tips Tam! Ik vind me-time wel heel erg belangrijk

Reply
Samantha 28 oktober 2015 - 08:33

Ja dat tijd voor jezelf nemen is wel een must! Als ik even me zelf kan zijn door met vriendinnen wat leuks te doen, gewoon even mijn boek te kunnen lezen of uiteten te gaan met Jeroen. Ja dan kan ik er weer tegen aan

Reply
Thea van Galen 28 oktober 2015 - 08:07

neem je rustmomenten, probeer op tijd te gaan slapen.
Makkelijk gezegd, maar als ik naar mezelf kijk…met weinig slaap word mijn lontje korter.
Slapen hoeft dan nog niet eens. Een uurtje op bed of bank chillen is dan ook voldoende.
Lijkt een beetje op me time, maar dan nog relaxter 🙂

Reply
Channa 28 oktober 2015 - 07:22

Vooral structuur werkt hier inderdaad goed. Als alles op mijn lijstje is afgestreept dan ben ik altijd veel rustiger en relaxter! Tevens helpt structuur voor de kinderen hier ook heel goed. Win/win situatie dus! En verder inderdaad niet jezelf wegcijferen, dat is hier echt een leerproces.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.