Hangplanten: groen boven de grond

by Tamara

Heb je eigenlijk geen ruimte in je huis om planten neer te zetten? Wil je wel nieuw groen toevoegen, maar heb je geen idee waar, omdat alles vol is? De oplossing is dan eigenlijk heel eenvoudig: hangplanten. Hiermee kun je enorm veel groene ruimte creëren in huis zonder dat je daar grondoppervlak voor hoeft in te leveren. Laat je inspireren door dit artikel!

Maak je leefomgeving groener op een creatieve manier

Het is even een knop die om moet in je hoofd, maar dan ben je er ook helemaal van overtuigd: je hoeft helemaal niet alleen maar op de grond planten te hebben. En dat wist je natuurlijk ook al lang, want je kent bijvoorbeeld wel de klimplanten die op muren en schuttingen groeien. Het kán dus wel anders, je moet er alleen even aan denken. Dankzij hangplanten gaat er ineens een wereld voor je open qua inspiratie. Want wat ga je doen met de planten en waar hang je ze op?

Bovenop een kast kan ook

Overigens hoeven hangplanten niet altijd letterlijk in een pot ergens aan opgehangen te worden. Je kunt ze ook heel mooi toepassen in een bloempot die je bovenop een kast zet, zodat de bladeren lekker kunnen hangen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om te bepalen of je vaak in de kast iets moet pakken of dat de plant helemaal vrij is in zijn groeipad.

Jouw perfecte hangplant in de perfecte sierpot

Hazepoot varens, Philodendrons, Erwtenplanten, Wingerds… Er valt echt heel veel te kiezen als je voor hangplanten gaat. Jouw smaak en jouw inrichting bepalen wat je kiest en wat het beste past bij jouw interieur.

De verzorging van hangplanten begint al voor het plaatsen. Belangrijk bij het kiezen van een bloempot, is dat er gaten in zitten. Zo kan het water makkelijk weglopen uit de pot, wat wortelrot kan voorkomen. Een combinatie van een binnenpot met gaten en een sierpot kunnen de perfecte oplossing zijn. Zo kan het water weglopen maar komt het niet op onze vloer terecht. Al onze hangplanten worden geleverd in kwekerspot. Zoek er alleen zelf nog een prachtige sierpot bij.

Check ook zeker nog even de planten-EHBO

Je hoeft je er niet voor te schamen als je niet zulke groene vingers hebt, want je bent zeker niet de enige! Speciaal voor die momenten waarop je twijfelt wat je precies met je planten aan moet, hebben we de planten-EHBO voor je. Daarin leggen we bijvoorbeeld uit dat de verwarming kan zorgen voor die bruine randjes aan de bladeren van je hangplanten. En vertellen we meer over de ideale hoeveelheid water. Doe er je voordeel mee!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.