Haarvragen tag | Mijn verschrikkelijkste kapsels op een rij!

by Tamara

Ik zat gisteravond achter de laptop en wist gewoon echt niet wat voor blog ik moest schrijven! Tot ik me herinnerde dat ik bij Marisca van Mamablogger een leuke tag tegenkwam over haarvragen! Dus in deze blog vertel ik alles over mijn haar. Welke verschrikkelijke kapsels ik heb gehad, ( van poedelpermanent tot dreadlocks) wat ik heel graag met mijn haar zou willen doen en wat ik noooooit meer ga doen! Lezen jullie mee?

Krullen of stijl haar?

Krullen! Tenminste, ik vind krullend haar echt prachtig. Mijn moeder had altijd een hele bos krullen en ik heb zelf heel veel slag, maar om er echt iets van krullen van te maken, moet ik best veel moeite doen en daar heb ik nooit zoveel zin in haha! Toen ik nog lang haar had, krulde ik het wel heel erg vaak overigens.

 

Eigen krullen, maar wel iets donkerder dan mijn eigen haarkleur!

Hoe lang doe je over je haar routine?

Zo kort mogelijk! Haha! Met vier kinderen heb ik in de ochtend nooit zoveel tijd om iets aan mijn haar te doen, dus ik doe het óf in een strakke knot, óf ik spuit er wat droogshampoo in, haal mijn handen erdoor zodat het wat rommeliger is en maak een knot onderin mijn nek, met wat plukjes los!

Ik draag mijn haar eigenlijk nooit los, toen het nog lang was wel, maar nu eigenlijk nooit meer. Ik vind het zo’n gedoe! Haha!

Hoe vaak per week was jij je haar?

Om de dag ongeveer? Ik probeer het wel eens uit te stellen met wat droogshampoo enzo, maar ik hou gewoon heeel erg van lekker frisgewassen haar. Komt ook door mijn heerlijk ruikende shampoo hoor:P hahha! Nee, maar ik kan er gewoon heel slecht tegen als mijn haar vet voelt of er vet uitziet. Gevoelsdingetje denk ik.

Toen ik nog rood haar had, waste ik het soms trouwens maar één keer per week. Dat spul wat ik toen gebruikte droogde mijn haar kennelijk nogal uit, want het werd ook niet vet toen!

Hoe lang heb je het kapsel dat je nu hebt?

Sinds uhmm… *kijkt op instagram* 18 oktober! Hiervoor had ik het vier jaar lang laten groeien en was het tot mijn riem! Mijn haar was heel erg beschadigd door het blonderen en het werd door een enthousiaste kapster tot mijn schouders afgeknipt. Zelf knipte ik er thuis een bob van en ik hou het op deze lengte totdat een klein beschadigd stukje dat er nog is, helemaal uitgegroeid is. Of ik hou het gewoon kort, want eigenlijk vind ik dit ook wel een leuke lengte. ( Mijn vriend vindt het wel heeeeel lelijk haha)

Wat is jouw favoriete haarkleur?

ROOOD! Echt rood in alle soorten en maten! Ik vind natuurlijk rood haar echt geweldig. Vooral gekruld rood haar en sproetjes! Haha! Maar ook het rode haar dat ik zelf had vond ik echt heel erg tof, maar ik vond het bijhouden echt ellende. Op zich was het niet zo heel veel werk hoor. Ik deed 1 x per week gewoon een maskertje met wat pigment erdoorheen. Maar het werd gewoon nooit helemaal zoals het moest zijn en na één keer wassen was het al minder fel.. Ohja. En mijn badkamer is nu nog steeds roze:P

Welke coupe vind je mooi of heb je gehad die je nu niet durft te laten knippen?

Nou, eigenlijk niets. Ik zou wel eens heel blond haar willen. Dan niet lichtblond, maar een beetje zo grijzig ofzo? Met donkere wortels. Alleen blond haar staat mij gewoon echt niet! Ik ben echt jaloers op mensen waarbij het wel staat haha!

Welke kleuren heeft jouw haar gehad?

Oh zoveel! Zwart, bruin, blond, oranje, roze, blauw, geel ( niet expres) enzovoort! Ik heb zelfs een keer dreadlocks gehad in allerlei kleuren! Echt vreselijk hahha!

Ik had ook nog zo’n dreadlock/ gothic fase…

poedelkrullen

Net voor de bevalling nog even de schaar erin!

 

Wat voor haarkleur had je als kind?

Heel donkerbruin! Ik heb van mezelf best wel een toffe haarkleur, donkerbruin, met iets lichtere plukjes erdoorheen. Dus ik laat het nu weer braaf uitgroeien haha!

 

Natuurlijke haarkleur en krullen!

Word je al grijs?

Yes! Behoorlijk ook! Op mijn 27ste verjaardag vond ik mijn eerste grijze haar en toen ik laatst mijn haar wilde laten uitgroeien, schrok ik er gewoon een beetje van. Ik had echt hele grijze plukken ertussen zitten. Ik wil heel graag mijn haar laten uitgroeien naar mijn natuurlijke haarkleur, maar ik weer niet of ik die grijze plukken nou zo’n succes vind haha.

Welke soorten vlechten kun jij maken?

Bijna alle soorten wel! Ik oefen dan ook heel veel op de meisjes haha! Ik kan trouwens heel goed invlechten, maar opvlechten kan ik dan weer niet. Gelukkig vind ik invlechten zelf mooier haha.

Al eens hoofdluis gehad?

Jep, heel vaak! En ik had vroeger haar tot mijn billen, dus mijn moeder was er heel erg blij mee hahhaha.

Zelf je haar kleuren of naar de kapper gaan?

Zellffff! Ik kan heel slecht tegen gepluk aan mijn haar of hoofd en snap echt niet dat mensen daarvan kunnen genieten. Bovendien kom ik eigenlijk nooit écht tevreden uit de stoel.. zucht.

Heb je wel eens als kind een hap uit je haar geknipt?

Jep! En ik was een ster in het kortwieken van mijn poppen! k herinner me nog dat ik voor mijn verjaardag een hele dure ariel pop kreeg die ik zooooo graag wilde hebben en dat ik op een onbewaakt moment al het haar afknipte! Mijn moeder was boooooooos!

Hoe verzorg jij jouw haar?

Momenteel heel goed! Ik slik de haarvitamines dit ik in dit artikel noemde en heb mijn favoriete shampoo en haarmasker weer gekocht, na heel lang zonder gedaan te hebben. Ik weet niet of jullie merktrouw zijn, maar echt.. Probeer de shampoo en conditioner van TIGI. Ik bestelde het ooit een keer omdat het in de aanbieding was en ik wil gewoon noooooit meer zonder. Ik heb nog nooit zo’n goede shampoo gehad als deze. Bij andere shampoo’s merk ik dat mijn haar toch wat droog en stuk voelt en bij deze heb ik dat helemaal niet. De conditioner is ook echt een aanrader trouwens, misschien nog wel meer dan de shampoo. Ik weet nog dat ik het rode uit mijn haar wilde blonderen en dat het daarna zoooo kapot en droog was, dat ik er met niets meer doorheen kwam. Ik gebruikte wat van deze conditioner en het was gewoon alsof er niets aan de hand was!

Dan nog mijn favoriete haarmasker. Is van fanola, nutri repair. Ik heb het al vaker over dit masker gehad, maar het is ook gewoon echt geweldig. Het ruikt een beetje naar vanille toffee en je hebt maar een heel klein beetje nodig. Je haar wordt er zoooooo ontzettend zacht van! Echt geweldig spul!

Nou dat was het eigenlijk wel! Bedankt Marisca voor de leuke tag! En ik ben van jullie wel heel erg benieuwd wat jullie gekste kapsel of haarkleur tot nu toe is!:D

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Esther Holten 19 mei 2023 - 17:02

Leuk om te zien welke kapsels je in het verleden hebt gehad. Zelf heb ik ook veel geëxperimenteerd met verschillende kleuren. Op dit moment heb ik een mooie balayage.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.