Groetjes uit Frankrijk! (Deel 2) Disneyland Parijs, strand en ambulance?

by Tamara

In het eerste deel van de vakantieblogs konden jullie al lezen dat onze vakantie een beetje in het water viel. Het was de eerste twee dagen namelijk echt enorm rotweer en heel erg koud. Gelukkig werd het vanaf dinsdag beter weer en kon het genieten beginnen! We verbleven een weekje op camping La Croix du Vieux Pont in Berny-Riviere Frankrijk op uitnodiging van Canvas holidays. De camping is echt heel erg mooi en ligt in een fantastisch mooi gebied! We hebben dan misschien 2 dagen echt verschrikkelijk weer gehad, maar de rest van de week hadden we echt geluk en hebben we zelfs nog even in badkleding op het strandje gezeten! In deze tweede blog over onze vakantie vertel ik over de rest van onze vakantie, ons bezoek aan Disneyland Parijs en over de ambulance die ineens voor ons huisje stond.

De eerste paar dagen.

Zoals ik al vertelde was het de eerste twee dagen echt verschrikkelijk weer. Het was zo zo zo ontzettend koud en het regende zo hard dat ik er echt een beetje moedeloos van werd. Dinsdag werd ik wakker en ik merkte meteen hoe licht het was in de slaapkamer. Ik trok de gordijnen open en zag…. ZON! Jaaaaa ik was zooo ontzettend blij haha. Ik heb in Nederland al een hekel aan regen, maar echt, op vakantie wil ik geen regen hoor haha.

Richard ging met de jongens zwemmen en ik ging een beetje aanrommelen in het huisje en wat werken (tja, ook op vakantie moet gewerkt worden he haha) Daarna gingen we met zijn allen naar het strandje waar Sarah voor het eerst zand voelde ( en meteen proefde, haha) Het was echt heerlijk en zo gek dat een beetje zon zoveel verschil kan maken he?

En dan.. Disneyland.

En donderdag kwam er een beetje een droom uit. Toen ik 13 was ben ik met mijn moeders kant van mijn familie naar Disneyland geweest. Ik weet nog hoe geweldig en magisch het daar was en ik wilde echt ontzettend graag een keer terig, maar het kwam er maar steeds niet van. Toen ik een relatie met Richard kreeg hebben we een aantal keren op het punt gestaan om te gaan, maar het ging steeds niet door. En de laatste jaren vond Richard het een beetje onzin, want volgens hem was het net zoiets als Walibi maar dan met Disneyfiguren.

Toen we de plannen maakten om deze reis naar Frankrijk te gaan maken, nam ik me al meteen voor dat we dan ook echt naar Disney moesten gaan. Richard was alsnog niet overtuigd, maar toen we kaartjes van Disney kregen voor een bezoekje aan hun park kon hij natuurlijk niet meer weigeren. En hoe het was? Nou echt geweldig. Ik moest letterlijk bijna janken toen ik de grote poort zag. Het is ook wel heel dubbel natuurlijk. De vorige keer dat ik er was was ik er met mijn moeder en nu ben ik zelf moeder van vier kinderen en is zij er niet meer.

Toen we binnenkwamen startte de optocht net en echt, ik heb Lauren nog nooit zo blij gezien. Ze was helemaal in de wolken en bleef maar naar iedereen zwaaien en lachen. Doordat het erg druk was zijn de kinderen niet in veel attracties geweest. Je moest bij bijvoorbeeld de Pirates of The Caribbean al 1.5 uur wachten. Maar alleen daar rondlopen was al geweldig en ze keken hun ogen uit.  Er komt nog een aparte blog over Disney, dus ik zal verder niet teveel vertellen, maar het was echt geweldig en we gaan zeker nog een keer terug (hopelijk duurt het niet weer 14 jaar haha)

Dan de laatste dagen.

Toen we in de avond terugkwamen hebben we met zijn allen gezellig nog wat gegeten en de kinderen waren doodop, dus die gingen lekker slapen. Ik zat beneden nog wat te werken toen we ineens zwaailichten voor ons huisje zagen. We zijn snel op het balkon gaan zitten om te kijken wat er aan de hand was, maar we zagen niet zoveel, behalve dat er iemand weggebracht werd met de ambulance.

Vrijdag was alweer de laatste dag. We hadden eigenlijk het plan om naar Parijs te gaan, maar de kinderen waren zo moe datwe hebben besloten om niet te gaan. We mochten eigenlijk tot zaterdag blijven, maar we besloten in de avond te gaan rijden zodat de kinderen hopelijk zouden slapen onderweg. Die dag deden we niet zo heel erg veel. Een beetje zwemmen, een beetje naar het strandje en nog even de laatste boodschapjes doen. Tegen drie uur was het tijd om alles in te pakken en om half 5 zaten we in de auto.

De heenweg ging dan misschien niet zo goed, de terugweg ging echt top. Saar heeft amper gehuild, alle kinderen sliepen lekker en we hebben maar 1 tussenstop gemaakt bij Breda. Rond 1 uur waren we thuis, waar we snel alles naar binnen hebben gebracht en zijn gaan slapen.

 

We kijken echt terug op een geweldige week. Wat was het heerlijk om er even een weekje tussenuit te zijn met de kinderen!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.