Goh jammer zeg! Nog een jongen!

by Tamara
Avondroutine met 3 kinderen

Ik weet het nog precies. Ik liep als kersverse mama van mijn tweede zoon door de supermarkt. De oudste zoon had ik net naar de psz gebracht en ik ging net als zo vaak, daarna even boodschapjes doen. Ik kwam iemand tegen die ik vaag kende en die kon het niet laten om even in de kinderwagen te kijken. ‘Oh! Is dat je zoon? Ik dacht dat die al veel groter was!’ Dus ik reageerde met dat dit mijn tweede zoon was en dat de oudste op de psz zat. Wat diegene daarna zei zit me nog dwars, ook al is het al jaren geleden. Ze tilde haar hoofd op en keek me een beetje teleurgesteld aan. ‘Goh jammer zeg! Nog een jongen!’

Goh jammer zeg! Nog een jongen!

Mensen zeggen vaak dat geslacht niet uit hoort te maken. Dat je maar dankbaar mag zijn dat je kinderen mag krijgen en dat het het belangrijkste is dat het kindje gezond is. Toch denk ik dat er niks mis is met het hebben van een voorkeur. Ik had bij de eerste een lichte voorkeur voor een meisje, omdat dat toch iets bekender terrein is dan een jongen en het leek me superleuk om met een meisje te kunnen tutten enzo. Ook voor later leek het me heel erg leuk om een dochter te hebben. Was ik teleurgesteld toen ik hoorde dat het een jongen was? Misschien een paar seconden, maar echt, ik ben meer dan gelukkig met mijn zoon en zo’n jongen, daar wen je vanzelf wel aan. Bij de tweede hoopte ik ergens op een meisje omdat ik die nog niet had, maar eigenlijk vond ik een jongen ook wel heel erg leuk. Ik kreeg nog een jongen en ik was een ontzettend trotse jongensmama.

Een huis vol met zoons.

Kennen jullie die bertolli reclame? Van een oude vrouw die met al haar zoons aan tafel zit? Nou ik zag het al helemaal voor me dat ik er ook zo bij zou zitten. Ik vind jongens gewoon echt heerlijk om op te voeden, ze zijn wild en druk en maken veel rommel, maar ze zijn stapelgek op hun moeder en overladen me met complimentjes en knuffels. Daarnaast vind ik het gewoon heel er leuk om te zien hoe anders jongens ergens over denken. Die van mij kunnen bijvoorbeeld echt overal een raket van maken en ze kunnen uren discussiëren over hoe dino’s nou uitgestorven zijn.

Een derde zwangerschap.

Ik raakte nog een keer zwanger en ik heb wel ruim 100 keer de vraag gehad of ik nu op een dochter hoopte. Nou, klopt, ik hoopte op een dochter, maar dat was meer omdat ik heel erg benieuwd was hoe dat zou zijn een meisje. Ik denk dat als we eerst twee dochters hadden gekregen dat ik bij de derde dan ook op een zoon had gehoopt. We kregen een meisje en om de één of andere reden werd op haar heel anders gereageerd dan op de aankondiging dat we een zoon kregen. Iedereen leek het geweldig te vinden, alsof meisjes echt stukken leuker zijn dan jongens. Begrijp me niet verkeerd, meisjes zijn echt heel leuk, niet meer of minder leuk dan jongens, maar ze zijn wel heel anders. Mijn band met Lauren is ook heel anders dan de band die ik met Maxim en Floris heb. Hij is niet sterker en ik hou ook niet meer van haar dan van hun, maar het is wel anders.

Hoera! Nog een meisje!

Onlangs maakte ik bekend dat we nog een tweede meisje krijgen. Ik heb al 2 jongens en een meisje dus er waren best een aantal mensen die het raar vonden dat ik de voorkeur had voor nog een meisje ( de reden lees je hier). Op mijn beurt vond ik het gek dat ik bij een tweede meisje geen ‘Goh wat jammer’ reacties kreeg en dat ik die bij een tweede jongen dus wel continue kreeg. Is dat omdat ik nu beide toch al had, of toch om iets anders?

Wat vind jij hiervan? Had jij ook een voorkeur en was jij meteen blij of toch wel een beetje teleurgesteld?

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

M 19 mei 2017 - 09:09

Precies zo?altijd gedacht dat ik een meisjesmama was. Hou van tutten. Nu 2 superlieve jongens van 3.5 en 1.5. Zou niet anders willen! Tuurlijk vraag ik me nog steeds af hoe het is een meisje te hebben. Maar als ik dan weer een van mijn nichtjes op visite heb gehad ben ik weer voorzien van een dosis getut en kan ik weer lekker knuffelen in mijn mannenhuis. Want knuffelen dat doen mannen graag! #mamavantweejongens

Reply
Anja 19 mei 2017 - 01:01

Pfff… wat een opmerkingen zeg. Ik wilde bij de eerste een jongen, had sterk het gevoel dat het een jongen zou zijn en het bleek ook een jongen. Bij de tweede had ik wel een voorkeur voor een meisje, dacht ook altijd dat het een meisje was, net na de geboorte dacht ik dat ik een jongen had gekregen, maar bleek een meisje 🙂 Voel me gezegend met een jongen en een meisje.

Reply
Debby 18 mei 2017 - 13:24

Bij het lezen van dit borrelt het bij mijn ook weer op. Ik heb een zoon toen 6 bijna 7 jaar . De 2e wilde maar niet lukken en toen ik het eigenlijk al had opgegeven raakte ik zwanger van de 2e .
Ik kreeg hele leuke opmerkingen tot de 20 weken echo. Ach wat jammer en had je niet liever een meisje gewild net of je het voor het kiezen hebt je zoekt ze niet uit in de winkel .ik was alleen maar dol gelukkig dat het ons toch nog 1x zei het de laatste keer gegund was ,en dat het gezien de situatie gezond is en geen beperkingen heeft .

Reply
sharon 18 mei 2017 - 10:30

wij hebben altijd gezegt het word een meisje het was ook dat we beide gelijk een meisjes naam hadden en voor een jongen niks konden bedenken haha het klopte het heeft zo moeten zijn denk ik dan maar natuurlijk als het een jongen was geweest was ik er ook super blij mee geweest het is een wonderlijk iets en het moet je gegeven zijn. er zijn genoeg mensen die een moord zouden doen om een kindje te krijgen maar het niet wilt lukken die vooroordelen altijd ik denk dat iedereen op een gegeven moment wel eens zou zeggen ik zou graag beide willen jongen meisje maar als het twee jongen of twee meisjes zijn wat is dat het probleem toch.. niks van aantrekken en gewoon lekker genieten en straks met je twee jongen en twee meiden 😀

Reply
Sylvia 18 mei 2017 - 08:26

Ik voelde mij altijd al een meisjesmama en mijn gevoel werd bevestigd met de 20 weken echo. Of ik het jammer had gevonden als het een jongetje was zeker niet. Beide heeft zo zn voor en nadelen haha. Ik heb een heel lief nichtje en neefje nu alweer 16,en 13 waar ik al veel mee heb kunnen oefenen. Dus ik weet wat bij beide inhoud en merk geen verschil van liefde ofiets. Het allerbelangrijkst blijft natuurlijk de gezondheid!

Reply
Frank 18 mei 2017 - 07:21

Die reactie kan echt niet! Ik had een voorkeur van 50,1% tegen 49,9% voor een jongen. Bij de volgende zou het andersom zijn. Zou ik teleurgesteld zijn als het geen meisje zou zijn… nope als het maar gezond is!!

Reply
Maaike 18 mei 2017 - 07:05

Goh wat jammer heb ik nooit gehoord gelukkig, maar de vraag of ik niet liever een dochter had bij mijn tweede wel.
En ja ik had ook een dochter heel leuk gebod voor mezelf, want soms ben ik bestraks een meisje-meisje, maar ik denk dat mijn zoons juist makkelijker meer aan elkaar hebben. Eigenlijk maakte het me weinig uit, want beiden voordelen en nu ben ik heel gelukkig met mijn 2 zoons.

Reply
Nicole 18 mei 2017 - 06:56

Mensen hebben altijd iets nodig om over te zeuren ofzo. Of dat nu een voorkeur is of niet. Ik had ook een voorkeur voor een jongen bij de eerste maar t bleek een meisje. Iets wat ik wel sterk aan vermoeden had dus ik was ook niet teleurgesteld. Bij de tweede zei ik in t begin dat ik weer een meisje wenste maar later kreeg ik toch voorkeur voor een jongen en warempel het werd een jongen. Wat een geluk. Maar dat had ik precies zo gezegd en gevoeld als het een meisje was geweest!

Reply
Patricia 18 mei 2017 - 06:50

Ik was inderdaad heel blij met een jongetje, maar maakte me op moment van de echo me vooral druk of hij/zij gezond zou zijn.

Reply
Josan 18 mei 2017 - 06:39

Ik denk dat het voor mensen nu logischer is. Dan heb je 2 jongens en twee meisjes. Tja weet je, ik geloof niet zo in dat politik correcte mij maakt het niet uit. Ik zie steeds meer mensen die gewoon aangeven een voorkeur te hebben. Dat betekent niet dat het andere niet welkom is, maar als je mocht kiezen dan…Gelukkig mogen we niet kiezen en krijgen we datgene wat we nodig hebben. Tenminste zo denk ik. En blijkbaar waren dat voor mij 3 dochters. Oh en mocht ik ooit een vierde willen, dan vermoed ik ook dat dat een dochter is. En om eerlijk te zijn zou ik daar wel een voorkeur voor hebben aangezien een jongetje nu heel raar zou voelen.

Reply
Channa 18 mei 2017 - 06:36

Ik vind het altijd zo’n gezeur. Wat maakt het nou uit of je twee jongens hebt of wellicht twee meiden? Ik blijf bij het cliché maar gezondheid us toch echt het belangrijkste.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.