Elianne | Gevulde gehaktballetjes uit de slowcooker.

by Tamara
Gevulde gehaktballetjes uit de slowcooker.

Zo daar ben ik weer. Het is een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven door andere dingen aan mijn hoofd. Vanaf nu zal ik weer elke week wat posten. Te beginnen met deze heerlijke gevulde gehaktballetjes uit de slowcooker/pan.Een slowcooker is een elektrische pan die zoals zijn naam al verklapt een pan die langzaam dingen kookt/gaart. het is niet een echt een musthave maar wel een leuk hebbedingetje. Het makkelijke aan de slowcooker is dat je ‘s ochtends alle ingrediënten in de pan kan doen en je ‘s avonds zo aan kan schuiven omdat de slowcooker al het werk voor je heeft gedaan. En het mooie is dat alle smaken behouden worden waardoor alles nog lekkerder word. En nog een voordeel de binnenste pan kan gewoon in de vaatwasser eigenlijk best wel ideaal he ?.

 Gevulde gehaktballetjes uit de slowcooker.

Als je geen slowcooker hebt dan kan je de gehaktballetjes ook makkelijk in een pan maken. Op de zelfde manier alleen moet je dan je vuurtje lekker zacht zetten. Ik heb dit gerechtje zelf zaterdag gemaakt voor mijn moeders verjaardag die we zondag vierde. Ze zijn dan ook het lekkerst als je ze een dag van te voren maakt. Dan zijn de smaken goed ingetrokken en ruikt je huis 2 dagen lang heerlijk naar de Italiaanse keuken. Had ik al verteld hoe makkelijk dit recept is!? Lees snel verder en wie weet zit jij volgend weekend aan de gevulde gehaktballetjes voor de tv * borrelhapje* of je maakt er lekker pasta bij want dat kan ook gewoon.

Gevulde Italiaanse gehaktballetjes.

ingrediënten
500 gram half/half gehakt
250 gram pasta gehakt (van de jumbo)
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
2 eetlepels italiaanse kruiden
2 eieren
2 flessen tomatensaus a 750 ml
2 bakjes mini mozzarella
40 gram Parmezaanse kaas
125 ml melk
150 gram paneermeel

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten behalve de pastasaus en de mozzarella in een grote kom en kneed dit goed door elkaar.
Zodra alles goed door gekneed is maak je balletjes ter grote van een golfbal en leg ze even aan de kant.
Nu pak je een balletje en maak er met je duim een gaatje in. Daar doe je de mozzarella in en zorg dat je hem weer goed dicht maakt dit doe je tot je ze allemaal hebt gehad.
nu pak je je slowcooker/pan er bij en doe je de tomatensaus in de pan tot de bodem bedekt is. Bij mij was dat ongeveer een halve fles. Leg de balletjes netjes naast elkaar neer tot de bodem bedenkt is en giet weer tomatensaus over de gehaktballetjes. Ga zo door tot alle gehaktballetjes op zijn je sluit af met een laat tomatensaus. *als je denkt niet genoeg tomatensaus te hebben kan je de saus wat verdunnen met water heb ik zelf ook gedaan.
Als je een slowcooker hebt zet je hem aan op HOOG en dan 3 uur.
Voor een pan zet je het op een gemiddeld vuurtje zeker niet te hoog en roer het af en toe door tot ze gaar zijn.

En vergeet vooral niet alle lekkernijen te showen met #themommydiariesnl
Enjoy!!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

xmasaddict 7 februari 2017 - 09:22

ik ben geen fan van gehakt(ballen) maar dit ziet er toch wel eeeeerug lekker uit. makkelijk ook. en aangezien ik slowcooken ideaal vind (vaak gewoon in de oven op lage temperatuur) ga ik deze zeker eens maken.

Reply
Jeanne 6 februari 2017 - 18:08

Wat een makkelijk en lekker (denk i?) recept! Ik ga het zeker eens proberen! Ojaa en een slowcooker ben ik al heel lang van plan te kopen, ik denk dat ik het maar eens ga doen..

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.