Getest! | Haarkleur verwijderen met vitamine c?

by Tamara

Soms kom je van die gekke testjes tegen op internet waarbij je je afvraagt of het ook echt zou werken. één van die dingen waarbij ik me dat afvroeg, was of je echt ongewenste haarkleur kunt verwijderen met vitamine c tabletjes. En wat is nou een betere manier om daar achter te komen, dan door het gewoon eens te proberen?

Haarverf verwijderen met vitamine C.

Waarom wil ik dit proberen?

In september verfde ik mijn haar knalrood. Het was echt heel erg tof, ik was helemaal verliefd op de kleur en stiekem ben ik dat nu nog steeds. Maar mijn haar groeit echt heel erg snel en ik ben het steeds verven gewoon echt zat. De kleur mooi houden wat prima te doen met een wekelijks kleurmaskertje, maar ik moet bijna elke drie weken mijn uitgroei bijweken, omdat rood en lichtbruin met grijs gewoon echt niet mooi is :P.

Vorige keer dat ik rood haar had, probeerde ik verschillende dingen om het eruit te krijgen. Zo gebruikte ik kruidvat color remover, waste het heel erg vaak met antiroos shampoo en besloot uiteindelijk de boel maar flink te blonderen om de kleur eruit te krijgen. Tja, rood is een kleur die heel erg snel vervaagd, maar er tegelijkertijd altijd heel erg moeilijk uit te krijgen is. Dus toen ik in mijn hoofd kreeg dat ik het eruit wilde hebben, ging ik op google op zoek naar manieren om haarverf uit je haar te krijgen en ik zag dat heel veel mensen hele goede resultaten boekten met haarverf verwijderen met vitamine C. Dus ja.. maar proberen dan he? Of het echt lukte? Dat vertel ik in deze blog!

Wat heb je nodig?

 

 

Je hebt eigenlijk maar een paar dingen nodig.

Hoe maak je het haarkleur verwijderings goedje?

Ik las overal een beetje verschillende verhalen over hoeveel tabletten je moest gebruiken. Bij de eerste ronde deed ik dus maar 9, bij de tweede 5 en bij deze keer 8. Maar volgens mij is vijf of zes ook prima, het hangt er een beetje vanaf hoe dik je haar is.

 

De tabletjes verpulver je, ik deed het in de blender ( dat ding heet geen blender, maar ik kan niet op de naam komen) maar ik zag ook mensen die het met een vijzel deden, of in een zakje met een deegroller. Het gaat erom dat je zo min mogelijk klontjes over moet houden. Hier voeg je vervolgens shampoo aan toe, evenveel als je normaal zou gebruiken om je haar te wassen.

Dan krijg je dus dit. Een soort van smoothie achtig goedje, dat je dus in je haar moet smeren. Dit kun je met je handen doen, maar ik vind het makkelijker met een haarverfkwast.

 

 

 

Ook hier is niet echt een manier voor. Ik vond het het makkelijkste om het eerst bij mijn haaraanzet te doen en dan over de rest te verspreiden, omdat mijn haaraanzet het donkerste was. ( Je ziet hier ook goed de uitgroei die ik na drie weken al heb.. Zucht haha) Toen ik mijn hele hoofd gehad had, deed ik de puntjes en daarna wikkelde ik er huishoudfolie omheen, plus een handdoek. Het ene filmpje deed het wel, het andere niet, maar goed. Ik heb het idee dat het beter werkt als het een beetje nat blijft en zonder handdoek droogt het natuurlijk op. Vervolgens moet je het een uur laten inwerken en dan uitspoelen, conditioner gebruiken en klaar!

De resultaten!

Zo begon ik. Ongeveer drie weken geleden was mijn haar zo en zo was het ook nog voor ik hiermee begon ( alleen was het donker toen ik het voor de eerste keer deed en dus kon ik geen goede voorfoto maken. Maar goed, roze rood achtig haar dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

Het resultaat! De eerste foto is na de tweede keer en de tweede na de derde keer. Ik ben bewust bij het raam gaan zitten zodat het niet door de lichtinval komt. Op de eerste foto ziet mijn haar er trouwens een beetje vies uit, maar dat komt omdat als ik zoiets doe, ik mijn haar niet was van te voren, zodat mijn hoofdhuid een beetje een beschermlaagje heeft ofzo. Geen idee of het werkt, maar goed hahha!

Hieronder nog een paar keer ‘bewijs’ dat dit echt werkt.

DE handdoek na de eerste keer dit proberen. Ik had al een tijdje niet meer dat de verf aan het afgeven was, dus ik vond het wel grappig om dit te zien.

beetje goor dit, maar ik besloot het uit te spoelen boven een babybadje, zodat ik kon zien of er kleur vanaf kwam. Het water was eerst écht donker, maar dit is natuurlijk verdund.

Handdoek na de tweede keer.

 

 

 

 

 

 

 

Nu vragen jullie je vast af, maar werkt dit niet als je alleen shampoo gebruikt en de tabletten laat staan? Nou nee. Want dat heb ik vorig jaar heel vaak geprobeerd en het maakte echt amper verschil helaas. Wat ik hierbij trouwens wel merkte, is dat mijn haar een klein beetje droog werd, niet zo gek natuurlijk als je shampoo een uur laat inwerken. Maar een haarmaskertje later was er niet zoveel meer van te merken gelukkig.

Wat ik nu met mijn haar ga doen? Ik laat het nu eerst weer een paar dagen met rust en verwen het een beetje met wat extra verzorging, voordat ik iets anders ga doen. Uiteindelijk wil ik terug naar een normale kleur bruin, zodat ik alles uit kan laten groeien en het gewoon weer een beetje gezond is. Vandaar dat ik het nu ook gewoon kort houdt haha!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.