Gerdi | Zomervakantie 2021

by anoniem
zomervakantie 2021

Het klinkt nog onwijs ver.. de zomervakantie 2021, maar ik kreeg alweer een mailtje van mijn werk dat ik binnenkort de aanvraag alweer moet indienen. Maar door het hele gebeuren nu is het natuurlijk enorm de vraag hoe de zomervakantie van 2021 eruit gaat zien, ik zette onze wensen alvast op een rijtje.

Zomervakantie afgelopen jaren

De afgelopen jaren deden we voornamelijk buitenland vakanties in de buurt, dus we vierden onder andere in België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk onze vakanties. Daarbij zochten we altijd kleinere parken uit met wel wat voorzieningen voor de kinderen zoals een zwembad/zwemmeer en een speeltuintje. Een typische vakantie zoals velen van ons vieren. Meestal verbleven we in stacaravans of ingerichte tenten zodat we niet zoveel spullen mee hoefden te slepen.

Afgelopen zomer zouden we eigenlijk een reis maken naar Zwitserland om daar heerlijk te gaan wandelen en de Zwitserse cultuur te ontdekken. Helaas gooide corona roet in het eten en besloten we last minute een vakantie naar Saarburg te boeken. Nu komt er zoals jullie misschien wel weten binnenkort een derde kindje bij dus de vakantie volgend jaar zou wel een beetje baby vriendelijk moeten zijn.

zomervakantie

Camperreis

Dit is echt een diep gekoesterde wens van zowel mijn man als van mij. Je kunt echt veel zien en het lijkt ons ideaal met een baby. Je hebt namelijk al je spullen makkelijk bij de hand, kunt gemakkelijk even een stop maken. Ook kunnen de oudere kinderen aan een tafeltje spelen onder het rijden. Het lijkt ons te gek om een heel stuk door Scandinavië te reizen en wel te zien waar we uitkomen. Natuurlijk wel wat hoogte punten op papier wat we graag zouden doen, maar voor de rest wel zien wat het ons gaat brengen!

Enige nadeel is dat we niet zelf over een camper beschikken en we dus een camper moeten gaan huren. Misschien is het aanschaffen wel voordeliger, maar we gaan het denk ik eerst een jaartje uitproberen en dan zien we wel weer verder.

Rondreis met de auto

Ook een optie die afgelopen jaar hoog op ons lijstje stond. We zouden graag een rondreis willen maken door Denemarken. Het land van Legoland (wie zijn wens is het niet om dat eens te bezoeken, die van mijn kinderen in ieder geval wel), Vikingen (man is fan) en prachtige ruige rustige natuur. Voor ons een top combinatie van verschillende elementen. Er zijn veel websites die uitgestippelde routes hebben en waarbij alles voor je geregeld is. Wel komen er vaak nog veel verborgen kosten bij kijken zoals bijvoorbeeld stookkosten en schoonmaakkosten, kijk hier dus goed na voordat je boekt!

Ik denk dat wij het rondreizen met de auto volgend jaar niet gaan doen met een baby en twee kinderen, want de auto zal een groot pakhuis worden en steeds in en uitpakken lijkt mij veel gedoe.

Vakantie op één plek

Afgelopen jaren waren we veel op campings te vinden, vaak vinden de kinderen snel vriendjes en hoevaak hoor je ouders niet zeggen: “Als de kinderen zich vermaken is het voor ons ook vakantie”. Dit kan ik wel beamen, maar vind het ook leuk om samen met het gezin de omgeving van de camping te verkennen.

Op ons lijstje voor dit jaar staat: Zwitserland, Tsjechië en Zuid-Duitsland. Heerlijk de natuur in, cultuur snuiven en heerlijk eten. Dat maakt het voor ons echt vakantie.

Hebben jullie al een lijstje klaar liggen? of al hele concrete plannen gemaakt voor de zomervakantie van 2021?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.