Gerdi | Speelbos Sparjebird (Friesland)

by anoniem
Speelbos Sparjebird

Welk kind houd er niet van ravotten in het bos? Wij komen bijna wekelijks in het bos en de kinderen willen iedere week wel naar het speelbos Sparjebird in de Hemrik. Een heerlijke plek om te spelen, de natuur te ontdekken en er is een waterbaan (en welk kind houd er niet van in de modder spelen?!). Nu de maatregelen nog langer zijn verlengd is kun je er beter maar het beste van maken en een uitje is altijd een goed idee!

Speelbos

Direct achter de algemene parkeerplaats bevind zich de waterspeelplaats. Daar kun je met behulp van een waterpomp water in de houten baan pompen. Aan het eind van de dag is er al behoorlijk wat water opgepompt en vormen zich aardig wat watertjes rond de pomp. Dus het is wel een aanrader om laarzen aan te doen of bij mooi weer zelfs een extra setje kleding mee te nemen.

Speelbos Sparjebird

Daarnaast zijn er 2 kabelbanen, een groot grasveld, een touwbrug, een schommel en nog veel meer leuke speelmogelijkheden voor de kinderen! Voor wat oudere kinderen dus ook leuk om een voetbal of iets dergelijks mee te nemen. Er is namelijk een enorm grasveld om lekker te voetballen. We hebben zelfs wel eens hele families gezien die hun familiedag in het speelbos vierden.

Speurtocht

Er is een leuke leerzame dieren speurtocht uitgezet in het bos rondom het speelveld. Het volgen is super simpel, want overal zijn op bomen of paaltjes oranje voetstapjes gespoten. De kinderen kunnen zelf voorop lopen en kunnen zo naar de volgende opdracht rennen. Zo is er bijvoorbeeld een kabouterpad en een pad waar je geblinddoekt overheen moet lopen. Ook word er informatie gegeven over dieren en de natuur, zo leren de kinderen ook nog iets! De route is kort dus ook voor de kleintjes goed te doen. Er zijn ook veel bankjes waar je even kunt uitrusten of kunt genieten van de rust.

geocache speelbos sparjebird

Voor de mensen die wel eens een geocache doen, hier is een leuke multi uitgezet die met een beetje denk en zoek werk goed te doen is! En de ‘schat’ is ook leuk verstopt en groot zodat er vaak wat leuks in zit voor de kinderen. Vergeet dus ook niet iets mee te nemen om er terug in te stoppen.

Horeca

Een paar jaar geleden trouwden onze vrienden op deze prachtige locatie midden in het bos. Het was die dag heerlijk weer dus alle activiteiten waren buiten.  De dag werd afgesloten met een feest in Blokhut Sparjebird. De blokhut heeft een mooi terras met uitzicht over een groot grasveld waar een zandbult gecreëerd is. In de zandbult staan bij mooi weer allemaal schepjes en emmertjes klaar voor de kinderen. Zo kun je als ouders lekker even genieten van het zonnetje en wat lekkers terwijl de kinderen zich uitleven op de zandberg!

Nu met corona is de blokhut gelukkig nog wel open voor afhaal. Ze hebben een speciaal afhaalmenu samengesteld. Je kunt vooraf bestellen of gewoon ter plaatse bestellen. De blokhut is voor afhaal open van donderdag t/m zondag van 11 tot 19 uur.

Wel iets om mee te nemen is dat deze super mooie locatie die wel lastig te bereiken is voor mensen die slecht ter been zijn. Eventueel is er een mogelijkheid om over het zandpad met de auto te gaan. Maar bel dan van te voren even met de blokhut om teleurstellingen te voorkomen.

Dus als je een keer in Friesland bent, bijvoorbeeld op vakantie of visite vergeet dan geen bezoek te brengen aan speelbos Sparjebird! Heerlijk de natuur in en genieten maar.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.