Gerdi | Landal Warsberg in Saarburg

by anoniem

Vorig jaar hadden wij een heerlijke vakantie in Saarburg, we verbleven in een ingerichte tent op de camping van Landal Warsberg. Een heerlijke plek voor de kinderen met zwembad, vele speeltuintjes en een dierenhofje. In de omgeving kun je super veel leuke dingen ondernemen. Kijken jullie mee??

Last minute

Vorig jaar moesten onze vakantieplannen lastminute worden gewijzigd, omdat de accommodatie in Zwitserland nog niet gereed was door Corona.. Dus konden we last minute nog gaan omboeken via de reisorganisatie. Gelukkig was er nog wel enige keus al was de keuze niet reuze. We vonden nog een plekje voor 2 weken op Camping Landal Warsberg in Saarburg.

Camping

Na een rit van ongeveer 5 uren kwamen we aan op de locatie. De camping ligt zoals de naam al doet vermoeden boven op een berg, de Warsberg. Het laatste stukje is het ook een behoorlijke uitdaging om boven te komen. Dus houd hier rekening mee als je met een kar of caravan wil gaan kamperen.

We kregen een heerlijk plekje met een fijn uitzicht over de omgeving. De camping was aardig vol, maar door de ruime plaatsen had je het niet zo door. Het sanitair was schoon, wat ik het allerbelangrijkste vind. Er werd goed rekening gehouden met alle regeltjes en er werd veel schoongemaakt.

De kinderen konden hun eigen gang gaan (toen 9 en 5) er waren veel kinderen en een fijne speeltuin bij alle faciliteiten waar veelal Nederlandse kinderen kwamen. Voor de wat oudere kinderen was er ook nog een sportveld en een pannakooi. hier werd tot ‘s avonds laat heerlijk gesport. Daarnaast is er een fijn binnenzwembad, welke niet groot is maar voor kinderen goed genoeg is. Wel moest er gereserveerd worden, maar dit was goed geregeld en goed te doen!

Omgeving

Als je over het huisjes gedeelte van het Landal park wandelt kom je uit bij het panorama restaurant met uitzicht op Saarburg. Hier kun je met een stoeltjeslift naar beneden, maar nog leuker is om hier de wandeling tussen de wijnranken door naar beneden te maken. Ook voor kinderen is deze wandeling goed te doen, wel is het aan te raden om stevige schoenen/wandelschoenen te drage. Het eerste stuk is vrij stijl, maar later zijn er veel trappen wat het wandelen een stuk gemakkelijker maakt. Saarburg is een leuk stadje met een waterval middenin de stad en natuurlijk de burcht. Beide zijn een bezoekje waard! Terug naar de camping kun je weer wandelen, maar veel leuker is om de stoeltjeslift omhoog te nemen!

stoeltjesliftsaarburg

Dagjes uit

In de omgeving vind je ook Trier, de oudste stad van Duitsland. Deze romeinse stad met veel toeristische plekjes is het een aanrader! Zo bezochten wij de Porta Nigra, het Amfitheater, de Thermen en het museum. Je kunt bij de bezienswaardigheden een soort dagkaart kopen om zo meerdere dingen te kunnen bezoeken.

trier

Wie houd van hoogte en een mooi uitzicht moet ook echt het boomtoppenpad Saarschleife bezoeken. Ook voor kinderen is dit een tof pad richting het uitzichtpunt. Je loopt over de boomtoppen en kunt ondertussen klimmen/klauteren en glijden. De uitkijktoren aan het einde van het pad geeft je een waanzinnig uitzicht over de bocht in de Saar. Onder het pad loopt nog een mooi park en is er nog een toffe speeltuin (waar wij helaas geen tijd meer voor hadden).

boomtoppenpadboomtoppenpad

Daarnaast deden we wat kleine trips in de omgeving en wandelden we veel in de omgeving van de camping!

Hebben jullie al een vakantie geboekt dit jaar? Of wachten jullie echt tot het laatste moment om te kijken of er toch meer landen op geel of groen gaan?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.