Gerdi | Geboortetraktatie

by anoniem
geboortetraktatie

26 November zijn wij trotse ouders en grote zus en broer geworden van een klein mannetje Sverre! In die tijd gingen de kinderen nog wel naar school en moest er natuurlijk getrakteerd worden! Dus hierbij een leuke DIY geboortetraktatie.

Geboortetraktaties

Welk kind word er niet blij om te trakteren, in de meeste gevallen trakteren ze natuurlijk als ze jarig zijn. Maar hoe leuk is het als je grote broer of zus word om ook te trakteren op school of de kinderopvang.

De meest klassieke geboortetraktatie is natuurlijk het beschuit met muisjes. Ontzettend lekker, maar niet erg origineel en ik denk dat juffen er ook niet happy van worden. Want het kruimelt natuurlijk en de muisjes zullen zich verspreiden door het hele lokaal. En om nu ergens in je kraamweek op een ochtend 65 beschuit met muisjes te staan smeren is ook een beetje veel van het goede. Ik ging dus opzoek naar een traktatie die ik bij voorkeur een paar dagen/weken van tevoren klaar kon maken.

Nu zijn er op bijvoorbeeld Pinterest enorm veel leuke opties te vinden wat betreft een originele geboortetraktatie. Je kunt het zo gek niet bedenken. Want ik vond hele uitgebreide traktaties met allerlei cadeautjes erin, maar kwam ook een voorverpakt geboortekoekje tegen. Een voorverpakt koekje leek mij een goed idee, want en coronaproef en gemakkelijk van tevoren te maken. Maar om het wat meer aan te kleden besloot ik er een zakje omheen te doen met een ballon en het geheel te personaliseren met een persoonlijke sticker.

Ik besloot de geboortekoekjes alvast te bestellen, want we wisten deze keer wel dat we een jongetje zouden krijgen. En bij binnenkomst moesten de koekjes gelijk uitgebreid getest worden natuurlijk! En wat zijn de koekjes lekker, ondertussen hebben zowel mijn man als ik ook op deze lekkernij getrakteerd op het werk en is de volgende doos voor het kraambezoek alweer onderweg.

geboorte traktatie benodigdheden

DIY geboortetraktatie

Benodigdheden:

  • Geboortekoekjes
  • (doorzichtige) Zakjes, ik kocht ze hier.
  • Touw
  • Ballonnen
  • Persoonlijke sticker, die maakt ik zelf, maar kun je hier bestellen.

Ik deed in het doorzichtige zakjes een geboortekoekje met een ballon en deed het zakje met de handige sluitstrip dicht. Nu nog ter decoratie een touwtje om het geheel en een sticker en tadada een toffe geboortetraktatie!

geboortetraktatie

Van de juffen kreeg ik nog terug dat ze heel blij waren met deze voorverpakte traktatie en dat de geboortekoekjes enorm lekker waren. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.