Gerdi | Bestemming zomervakantie?!

by anoniem

Voordat Corona ons land had bereikt waren wij al druk met het plannen van onze zomervakantie! Momenteel is het nog maar afwachten of we onze plannen waar kunnen maken en anders kunnen we misschien nog weg in eigen land!

Vliegreis? Treinreis? Of toch gewoon met de auto?

Alle opties zijn voorbij gekomen in onze zoektocht naar een ultieme vakantiebestemming. Nu zijn we vorig jaar in de meivakantie op Tenerife geweest en die 4 uurtjes vliegen en het heerlijke klimaat zijn prima bevallen. Maar om toch onze milieubesparende maatregelen wat door te voeren kiezen we er dit jaar niet voor om met het vliegtuig weg te gaan. 

Een treinreis dan?! Onze jongste is helemaal gek van treinen en alles wat daar mee te maken heeft, dus gingen wij opzoek naar hoe een treinreis te organiseren. We stuiten wel op wat bezwaren, want wat is treinen in het algemeen duur! En als we dan met de trein wouden zouden we dan op Eén plaats verblijven of toch op doorreis? Omdat de kinderen nog relatief jong zijn en we het niet zien zitten om dag in dag uit met van alles te gaan slepen van hot naar her hebben voor nu besloten om ook de treinreizen nog maar even uit te stellen.

En dan natuurlijk nog de keuze waarvan de meeste Nederlanders met kinderen gebruik van maken, namelijk de auto! Want je hebt alles bij de hand, want in de meeste gezinsauto’s kan je een half huis aan spullen wel verslepen. Ook ben je heel flexibel op de plaats van bestemming, je kunt vele uitjes maken. Daarnaast kun je zelf besluiten op welk tijdstip je vertrekt en hoe laat je weer richting je huisje/camping o.i.d. gaat. Dus ons plan dit jaar met de auto naar een bestemming in Europa.

Tenerife met kinderen

Heel Europa stond zo’n beetje op ons verlanglijstje

Tja en toen kwam het volgende struikelblok, namelijk naar welk land zouden we dit jaar afreizen? De afgelopen jaren gingen we in de zomervakantie al naar België, Duitslands, Luxemburg en Frankrijk. Dit jaar wouden we graag iets anders, dus gingen we op de kaart kijken en vroegen we in onze omgeving naar ervaringen.

Op ons lijstje heeft gestaan:
– Oostenrijk, want mooie bergen en meren
– Tsjechië, want mooie natuur en goedkoop!
Denemarken, want vikings (mijn man is fan), mooie natuur en natuurlijk Legoland
– Zweden, want bos meer en nog eens bos (en rust!)
– Noorwegen, want mooie ruige natuur en een boottocht
– Schotland, want mooie natuur en rijke historie
– Ierland, want met een camper rond kunnen reizen en al het moois kunnen opzuigen
– Slovenië, want mooie ongerepte natuur en nog relatief rustig

Maar uiteindelijk vonden we een mooie camping in Interlaken (Zwitserland) met een leuke aanbieding voor een bungalowtent! Ondanks dat dit niet op ons lijstje stond, wel een hele gave bestemming met veel mogelijkheden.

Nu nog maar hopen dat we dit jaar onze reis naar Zwitserland wel kunnen maken, al vrees ik dat de plannen een jaar moeten worden uitgesteld. Hebben jullie al een zomervakantie geboekt?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.